kasiamasna 12.03.14, 13:48 Przegladam gazetke wazna od jutro i tak dzieciece rozmiary do 116, mlodziezowe od 134, moj Syn ze 116 wyrosl a 134 sie utopi, nie ma nic pośrodku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anicaf Re: Lidl rozmiarówka 12.03.14, 16:05 kiedyś było jeszcze 122/128. Zobacz w większej rozmiarówce czasem są 122/128. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Kto kupił? 13.03.14, 12:03 Podobają Wam się rzeczy z dzisiejszej gazetki? U mnie w małym Lidlu zrobił się szum i tyle widziałam. Kupiłam spodnie na 152 ale były tylko te ciemne. Myślałam też o koszulkach (dwupaki) ale zwyczajnie nie mogłam się dopchać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_slonecznik Re: Kto kupił? 13.03.14, 12:26 w wawie na Bródnie podobno nie ma tłoku i jeszcze mozna dostac koszulki w dwupakach Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 Re: Kto kupił? 13.03.14, 12:57 moje zakupy to skarpety i legginsy jak jeansy 3 kolory Bardzo fajne roz.146. Niestety kolorowe spodnie na synka roz.116 są za szczupłe w pasie na mojego synka i niekiedy zastanawiam się po co tam jeszcze gumki do regulacji pasa a bardzo ładne kolorki były. Ludzi dużo towaru również dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Kto kupił? 13.03.14, 17:11 "Niestety kolorowe spodnie na synka roz.116 są za szczupłe w pasie na mojego synka sad i niekiedy zastanawiam się po co tam jeszcze gumki do regulacji pasa a bardzo ładne kolorki były. Gumki są po to, żeby na mojego syna pasowały Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 13:29 Myślę, że powinno być coś 122-128. Może po prostu nie jest napisane. Idź do sklepu, sama zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 14:10 No ja nie kupuję spodni bez regulacji gumek w pasie, moim dzieciom wszystkie spodnie zjeżdżają! Kupiłam córce spodnie seledynowe 116 i długość nogawki od kroku to 50cm tak ze jakieś takie długie się wydają Bluzeczki w dwupaku dla chłopców super, ale dla dziewczynek cienizna, szczególnie te jednokolorowe prawie prześwitujące. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa17 Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 14:27 Dla moich niestety nawet te z lidla sa wielle za duze a szloda bo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
smg5 Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 15:51 W Lidlu jest tak że marka Lupilu jest dla malych i wlasnie do rozm 116, powyżej jest Pepperts, często jest tam 122/128, ale nie zawsze, zdarzają się kolekcje od 134 i wtedy chłopcy 122-128 są w dziurze Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 21:35 Mój syn generalnie rozm. 122, dresy z Lidla 110-116 są już na niego ciut za krótkie, spodnie w rozm. 122 jeansy kupione ze 2 tyg. temu są za luźne, wszystko mu wisi. Dziś kupiłam mu te spodnie 116 i są na styk z długością, w pasie ok, ale mówi, ze wąskie w łydkach, ale powiedział że będzie chodził. Ogólnie strasznie ciężko mu teraz spodnie kupić, bo te dobre na długość to w pasie można 2 razy zawiązać, nawet jak są gumki to niewiele pomaga bo na pupie mu się wory robią. Nie wiem jak Wasi ważą, bo mój niecałe 23 kg, znajomych dzieci o podobnym wzroście ważą nawet po 30 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 21:42 Mój nosi na 134, a wazy niecałe 25. Ale jakoś mieścimy się i w długości i pasie, chociaż gumki na styk, ale bez worków na pupie Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 21:46 Mamy te spodenki 116 z lidla i córka je raz przymierzyła, wzięłam je od niej a one całe wygniecione jak psu z gardła! Poważnie zastanawiam się czy nie oddać, ale kolor mają piękny i dobrze leżą dzięki gumką na szczupłej sylwetce. Ale to gniecenie porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Lidl rozmiarówka 13.03.14, 22:16 Ja zostawiam 2 pary, jeszcze kolory ma wybrać, zobaczymy jak sie sprawdzą, mam jeszcze 2 młodszych synów i córkę więc zmarnować się nie zmarnują, na pewno zostaną wyeksploatowane Mój najstarszy od kiedy chodzi w mundurku to praktycznie niewiele ciuchów potrzebuje, po szkole przebierze się w tshirt plus dresy/krótkie spodenki i ok, problem zaczyna sie jak trzeba gdzieś wyjechać/spakować się na kilka dni i okazuje się, ze ma może 2 pary spodni, reszta przeleżała w szufladzie i jest już za mała. Ale to chyba jednak w sumie spora oszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
dador1 Re: Lidl rozmiarówka 14.03.14, 09:44 Kupiłam wczoraj dla syna , który ma wzrostu ok. 135 cm, dwie pary bo wydawały się zaniżone, na 140 i 146, i w domu okazało się, ze te na 140 za krótkie, więc te wyjątkowo jakieś małe, mamy z jesieni też w lidla na 134 i sa akurat, więc nie ma reguły. Mam pytanie z innej beczki nie wiecie czy w każdym lidlu można oddać, czy tylko w tym co było kupione. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Lidl rozmiarówka 14.03.14, 10:07 > Mam pytanie z innej beczki nie wiecie czy w każdym lidlu można oddać, czy tylko > w tym co było kupione. Nie wiecie. Ale na stronie lidla jest formularz kontaktowy więc możesz zapytać u źródła. Odpowiadają szybko i rzeczowo. Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: Lidl rozmiarówka 14.03.14, 10:09 Kiedyś dzwoniłam na infolinię i pani powiedziała, że zwrot może być w każdym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Lidl rozmiarówka 14.03.14, 15:40 Yeż mi pani powiedziała, że można oddać w dowolnym sklepie, ale jeszcze niedawno zależało wszystko od kierownika sklepu, może teraz wreszcie to ujednolicili. Odpowiedz Link Zgłoś
smg5 Re: Lidl rozmiarówka 14.03.14, 10:27 Przy tym wzroście i z tą wagą, musi być z niego super chłopak, mój ma identyczne wymiary Polecam Ci spodnie z Kappahl'a www.kappahl.pl/article/spodnie_568402 - rurki z lycra, kilka kolorów jest, najlepiej rozm 128, dlugo posłużą. Odpowiedz Link Zgłoś
monitkao Re: Lidl rozmiarówka 14.03.14, 11:54 ja kupiłam córce seledynowe spodnie rozmiar 98. Nie jest najmniejsza, ale 104 wyglądały kosmicznie, te i tak ma podwinięte. Ze sweterkiem białym w różowe paseczki wygląda bajeczne. Poprzednio dla starszej córki kupowałam też te seledynowe rozmiar 122, ma 6,5. Gdyby nie gumki w pasie spodnie by zgubiła, oczywiście są do podwinięcia. Przy spodniach rozmiarówka jest raczej zawyżona. Odpowiedz Link Zgłoś