imponderabilia20 18.07.24, 11:14 Co to za sklep, kupowałyscie tam coś? Co chwila wyskakują mi przepiękne Boho sukienki w niskich cenach. Ale nie wiem jak jakość, rozmiarówka. Polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasty Re: SHEIN? 18.07.24, 12:26 Jakość raczej słaba, materiały w większości sztuczne, sukienki z "krótkim stanem". Rozmiarowka raczej zgodna, są dokładne opisy do każdego rozmiaru.Zwroty bezproblemowe. Ogólnie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: SHEIN? 20.07.24, 11:58 Kiedys corka zamieniła piękna koszulę - przyszła szmata z materiału jak cerata. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaroztocza Re: SHEIN? 18.07.24, 12:27 Jakiś chiński. Siostra tam kupuje czasem. Czasem dobre rozmiarowo, czasem za duże przychodziły i musiała odsyłać. Nie wiem jak jakość, niektóre ubrania widzę już dlugo ma to może dobre. Ona tam kupiła sukienki, strój kąpielowy, jakieś koszulki i coś tam dla dziecka, może i więcej ale o tych wiem. No i jakieś kwiatki, nalepki i inne takie co to z tego coś można zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: SHEIN? 18.07.24, 12:33 Chiński, nie wiedziałaś? Dobtej pory kupowałam tam ubrania sportowe i bieliznę erotyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: SHEIN? 18.07.24, 12:34 Zdecydowanie nie. Rok temu dalam sie nabrac, odeslalam, nigdy wiecej. Na zdjeciach wszystko wyglada uroczo - na zywo smierdzi, jakosc koszmarna etc Co jest ok - raz na rok zamawiam obudowy do telefonu, paski do zegarka, naklejki etc. Ceny znacznie nizsze niz lokalnie / amazon etc a te same rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: SHEIN? 18.07.24, 12:37 Nie. Staram się unikać fast fashion, a ten sklep na chyba najgorszą opinię ze wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
glamstronaut Re: SHEIN? 18.07.24, 12:38 Podstawowa rada - zawsze dokładnie oglądaj zdjęcia w recenzjach innych kupujących a przy okazji weryfikuj w ten sposób rozmiarówkę. Większość oficjalnych zdjęć to chyba są projekty a potem szyje się na wzór... I z odwzorowaniem fasonu i koloru różnie bywa. Moja córka ma stamtąd sporo rzeczy i w większości są to perełki w porównaniu do tego co można dostać w sieciówkach w Polsce, ale selekcja jest dosyć ostra. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: SHEIN? 18.07.24, 13:02 Sklep pokroju aliexpres, tania chińszczyzna. Lubię oglądać, ale na kupno się nie zdecyduję, bo widzę, że nałogowo manipulują zdjęciami - kolory i wzory zmieniane w programie graficznym, dorysowywane nadruki, jakieś detale. Do tego potrafią bezczelnie kraść zdjęcia artystów, projektantów i rękodzielników, więc choćby tylko z tego względu absolutnie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
efekt.papageno Re: SHEIN? 18.07.24, 13:07 Mam kilka ich rzeczy z lumpeksu, jakość nie odbiega od innych tego typu sklepów. Czasami jest fajne wzornictwo, m.in. mam sukienkę we flagę Jamajki. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: SHEIN? 18.07.24, 22:02 Próbuję sobie zwizualizować okazję, na którą odpowiednia jest sukienka we flagę Jamajki: impreza reggae na plaży miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: SHEIN? 18.07.24, 22:12 Ojjj dużo zioła by trzeba wypalić, żeby coś takiego założyć 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
efekt.papageno Re: SHEIN? 19.07.24, 12:58 No ja kiedyś byłam rastamanką, więc takie ciuchy czasem kupuję I jak najbardziej nadają się do noszenia na co dzień. Na imprezy też Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: SHEIN? 18.07.24, 13:22 Kupuję tam już od jakiegoś czasu bo niestety kobiety plus size nie mają zbyt dużego wyboru a na shein wybór jest ogromny. Jeśli chodzi o jakość to tylko jedna sukienka była z koszmarnego sztucznego materiału. Kostiumy kąpielowe są bardzo fajne- w przypadku bikini można osobno kupić górę i osobno dół. Mam kombinezon na lato ze świetnego przewiewnego materiału - aż byłam w szoku bo myślałam że będzie poliester a tu miła niespodzianka. Eleganckie sukienki zazwyczaj zawierają poliester ale przecież te "nie chińskie" też często są z poliestrem. Przede wszystkim trzeba czytać komentarze bo z nich można dowiedzieć się jaka naprawdę jest jakość. Tak, zdarzają się skrajne komentarze np "materiał super" a ktoś inny pisze "materiał sztuczny". Dla mnie sztuczny materiał nie jest super ale może ktoś inny lubi🤷. Jeśli w zakładce "polityka zwrotów" jest napisane że dany przedmiot można zwrócić to można śmiało zamówić na próbę bo zwrot jest darmowy. Niektóre bardzo przecenione rzeczy mają w opisie "zwrot i wymiana nie jest możliwa" czy coś w tym stylu- wtedy kupuje się już na własne ryzyko bo zwrotu nie da się zrobić. Na forum była już burzliwa dyskusja na temat shein i dlaczego tam nie kupować (niewolnicza praca) ale ja jestem zdania że za to powinien się wziąć rząd państwa gdzie te ubrania produkują a nie ja- to raz. A dwa- niegdy wcześniej nie mogłam tak wybierać i przebierać w ubraniach jak w shein. Wcześniej jak coś mi się spodobało to okazywało się że największy rozmiar to 42 a ja noszę 44/46. Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: SHEIN? 18.07.24, 14:25 youtu.be/MKTN2OiR2R8?si=V_d4uyoq7ENzYPoq Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: SHEIN? 18.07.24, 14:29 A tymczasem Chińczycy ćwiczą już z Białorusią na polskiej granicy. Kupujcie dalej, bo tanio i szeroki wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: SHEIN? 18.07.24, 16:29 Gdzue się uchowałaś, że nie wiem, co to? Kwintesencja fast fashion, etyka mi nie pozwala tam kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: SHEIN? 19.07.24, 14:33 Ja po prostu kupuje ubrania od zawsze tylko stacjonarnie, bo muszę pomacać i przymierzyć. Nie kupuje niczego w sklepach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: SHEIN? 18.07.24, 17:12 Ceny niskie, bo produkcja powstaje min. w obozach pracy. Jakość skrajnie niska, szkodliwe substancje w tkaninach, zanieczyszczenie środowiska. Mam nadzieję, ze cła przywrócą trochę równowagę. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: SHEIN? 18.07.24, 18:49 Podobno zarówno Shein, Temu jak i Aliexpress zgodnie popierają zmiany w cłach. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: SHEIN? 19.07.24, 14:15 Ja mam kilka sukienek z Shein, kupionych na Vinted. Wyglądają bardzo ładnie, podobnie jak na tych zdjęciach. Jakość taka, jak cena, czyli przeciętna (ale też nie ma tragedii). Ale jak dziewczyny mówią - to jest sztuczny materiał Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: SHEIN? 19.07.24, 14:56 Są różne. Sztucznych najwięcej ale to nie reguła. W opisach zawsze jest skład. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: SHEIN? 19.07.24, 19:19 To chiński badziew. Kradną zdjęcia zagranicznych marek (nawet malych lokalnych polskich firm) I szyją podroby. Jak lubisz tani gówniany towar ... to będziesz się czuła świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: SHEIN? 20.07.24, 15:46 Bywa też odwrotnie. Małe marki kupują w Chinach i sprzedają jako swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: SHEIN? 20.07.24, 16:39 Nie zamawiam z aliexpress i tym podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś