Dodaj do ulubionych

Plikostrada.pl

26.03.14, 15:08
Dziewczyny mam pytanie, czy ktoras zetknela sie ze strona plikostrada.pl? Syn kolezanki z pracy zostal na te strone przekierowany kiedy szukal materialow do pracy magisterskiej i teraz otrzymal umowe na 12 miesiecy z nakazem zaplaty. Co robic? Placic czy nie? Moze juz ktos mial takie doswiadczenia. Czy to jest cos takiego jak pobieraczek? Wiem, ze temat nie na forum zakupy, sorry.
Obserwuj wątek
    • grecz Re: Plikostrada.pl 26.03.14, 15:42
      Wyguglać artykuły o tym, jest sporo, na pewno jest i jakieś rozwiązanie problemu. A synowi koleżanki polecam korzystanie z bibliotek, ciekawe jak by w bibliografii wpisał informacje znalezione w takim serwisie...
    • zana781 Re: Plikostrada.pl 26.03.14, 15:48
      Samo przekierownie na dana strone nie powoduje wystawienia rachunku, nalezy podac swoje dane-adres. bardzo sie dziwie, ze na takie cos nabiera sie przyszly magister.Smutne to.
      Tak plikostrada, to siostra pobieraczka.
      • patatajowa Re: Plikostrada.pl 26.03.14, 16:08
        moim zdaniem wiecej niz smutne.... to juz moje dzieci kilku-i kilkunastoletnie wiedza ze na zadnych stronach "rozrywkowych" nie podaje sie prawdziwych danych a juz niedajboze adresu czy telefonu...
      • zana781 Re: Plikostrada.pl 26.03.14, 16:17
        Moja corka lat 9 tez wie o tym, ze nie wolno nigdzie w 'komputerze" podawac swoich danych.
        • mamaoskarka Re: Plikostrada.pl 26.03.14, 17:25
          Dziekuje za w/w odpowiedzi. Dziewczyny chlopak jest naprawde bardzo zdolny, mozna powiedziec, ze wybitny, ma stypendium ministra, szereg zainteresowan, pelno "meskich" uprawnien, patentow np. nurek, przewodnik gorski, zeglarz itd. Madry, poukladany chlopak, nie jakas niedojda, ktora nie wie nic o bozym swiecie - nie wiem co go tak zacmilo sad Na pewno nie chcial nic kopiowac czy sciagac po prostu szukal jakichs materialow naukowych. Nie wiem czy podal swoje dane, nie pytalam sie kolezanki, pewnie tak. Umowa przyszla mailem i teraz zastanawiaja sie czy placic, chlopak chce zaplacic i miec z glowy. Tylko nie widaomo czy jak raz zaplaci, to czegos innego nie wymysla.
    • mamaoskarka Re: Plikostrada.pl 27.03.14, 11:22

Hej, dowiedzialam sie, ze chlopak nie podal nigdzie swoich danych, umowa przyszla na fikcyjne dane ale uwzgledniala IP komputera i maila zainteresowanego. Decyzja podjeta, ze placil nie bedzie.
      • gabrycha12345 Re: Plikostrada.pl 27.03.14, 14:15
        Niech pod żadnym pozorem nie płaci bo w ten sposób zachęci oszustów aby dalej prowadzili swój proceder. W ten sposób działa jeszcze kilka firm np. taniezakupy.pl nie rejestrujcie się tam bo znów będą przychodziły wezwania do zapłaty.
        • listopadowka2008bis Re: Plikostrada.pl 27.03.14, 14:19
          www.infor.pl/prawo/forum/thread/195250,PLIKOSTRADA-PLACIC-CZY-NIE.htm
          najlepiej postapic zgodnie z intrukcja na tej stronie:
          niedajsie.wikidot.com/plikostrada
          ja tez miałam taki przypadek, ze nigdzie nie wchodziłam etc., a mnie atakowali smile (ponoc miałam się zarejetrowac w sylwestra ok. 23:50 ) big_grinD
    • myrcek Re: Plikostrada.pl 03.04.14, 12:19
      Witam. Gratuluję tym wszystkim, którzy podali fałszywe dane i nie złamali się pod wpływem gróźb sądem w mailach oraz narastającymi wpłatami. Nawet nie przyszło mi wtedy do głowy, by poszperać w internecie i natknąć się na posty ostrzegające, artykuły na niektórych portalach.

Niestety, zaliczam się do tej wąskiej grupy osób, którzy poddali się, opłacili. Nie jestem zadowolony z korzystania tej usługi i dlatego zapisałem się do grupy pozwu zbiorowego:

www.pozywamy-zbiorowo.pl/
      W opisie grupy czytamy:
      Drodzy Państwo! Proszę o zgłaszanie się osób zainteresowanych ewentualnym złożeniem pozwu zbiorowego przeciw firmie związanej z plikostradą. Proszę wpisywać tu kwotę wpłaconą administratorowi plikostrady, a na adres mailowy redakcja@pozywamy-zbiorowo.pl proszę wysłać swoje imię nazwisko i adres e-mailowy do kontakt oraz informacje o wysokości wpłaconej kwoty. Jeśli ktoś nie wpłacił plikostradzie żadnej kwoty, nie jest osobą uprawnioną do takiego pozwu, ale PROSZĘ UWAŻNIE CZYTAĆ ten tekst: PROSIMY NIE DOKONYWAĆ WPŁAT PLIKOSTRADZIE WYŁĄCZNIE DLA SPEŁNIENIA WARUNKU DOŁĄCZENIA DO POZWU ZBIOROWEGO. NIE MAMY NIC WSPÓLNEGO PRZECIEŻ Z TYM PORTALEM.

Zachęcam tych wszystkich, którzy zaliczają się do mniejszości i spełniają wymogi grupy, by zapisali się do niej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka