Dodaj do ulubionych

KOJEC-polecacie?

19.08.04, 10:09
Zastanawiam się nad kupnem kojca dla mojego 6 m-czniaka. Jakie są Wasze
doświadczeniua? Warto wydać pieniążki na taki sprzęt? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • elasz4 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 10:20
      My mieliśmy kojec, ale na szczęście go nie kupiliśmy tylko dostaliśmy więc nie
      było szkoda pieniążków.

U nas się kompletnie nie sprawdził
    • mamaszyma Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 10:27
      U nas tez sie nie sparwdził ale pieniażki wydaliśmy i to nie mało, niestety...
      Ale za to mata do raczkowania sprawdziła sie i to baaardzo. Uważam że to
      zdecydowanie lepsza inwestycja.
    • katarzynka25 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 11:02
      Ja uważam że warto,. Moja mała co prawda nie siedzi w nim zbyt dużo (zreszą i
      tak nie powinny)ale zwsze mogą ją tam wsadzić jak coś robie lub muszę wyjść z
      pokoju, wtedy mam pewność że nic się nie stanie (moja raczkuje, wstaje zaczyna
      chodzić. Z tym że ja kupiłam kojec uzywany w b. dobrym stanie za połowę ceny,
      tobie też radzę. No i jeszcze jedno ja wykorzystuję kojec jako łożeczo jak
      gdzieś jadę
    • mackowy4 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 11:16
      Nie warto. Zamiast kojca (w celu zabezpieczenia bezpieczeństwa dziecka na
      chwilę, kiedy musimy wyjść np. do toalety, czy kuchni)równie dobrze można
      wykorzystać łóżeczko - oczywiście posłanie maksymalnie obniżone, bo z takim
      maluchem to nigdy nie wiadomo... Według mnie to zupełnie niepotrzebny wydatek.
      A dziecko powinno mieć więcej swobody i przemieszczać się po podłodze, a nie
      siedzieć uwięzione w kojcu.
      • ewa2233 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 11:21
        Dobrze, że udało się odsprzedać bez większej straty wink
        Dziecko za nic nie chciało w nim siedzieć-najwyżej łazić przy szczebelkach ...
        po ZEWNĘTRZNEJ stronie smile))
    • zuzia1974 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 11:21
      My właśnie kupiliśmy ale używany (narożnikowy w b.dobrym stanie). Nasz mały
      nawet na chwile nie może zostać sam w łóżeczku. Od razu się przekręca na boki,
      kładzie się w poprzek łóżeczka, a nóżki lądują między szczebelkami. Uznaliśmy,
      że kojec będzie bezpieczniejszy. Teraz może się kulać i bawić i wiem, że nic mu
      się nie stanie gdy wyjdę z pokoju albo robię coś w kuchni.
    • miska77 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 12:21
      My kupilismy łóżeczko turystyczne/kojec i sprawdza sie swietnie !
      W domu maluch sie w nim bawi i mnie widzi. Jak jedziemy w podroz, czy do
      znajomych to nie ma problemu co z dzieckiem - ma kojec, ktory lubi i skalada sie
      w kilka sekund.
      Naprawde POLECAM !
      • wagulek Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 13:31
        U nas się sprawdza rewelacyjnie, ale na szczęscie udało nam sie pożyczyć, bo
        trochę to przecież kosztuje-planowałam kupić uzywany. Mały ma 5,5 m-ca,
        najpierw bawił sie w takim dmuchanym pontoniku, ale zaczyna z niego wychodzić i
        raz nawet wypadł mi z niego-na szczęscie to nie wysoko, ale i tak wrzask ze
        strachu był niesamowity. Już sam siedzi i w kojcu jest mu fajnie, pozawieszałam
        mu zabawki dookoła, nawrzucałam do środka i jak jest potrzeba bezpiecznie go
        zostawić samego na troszkę-to własnie w kojcu. oczywiście jest tam tylko tyle
        ile trzeba żeby był sam, staram się niezbyt długo, jak sie bawimy, czy siedzę
        obok, to bawi sie w pontoniku. Ja kojec polecam-ale najlepiej spróbowac kupić
        używany lub pozyczyć, za drogi interes żeby kupić na kilka przecież m-cy,
        przynajmniej dla mnie. Pozdrawiam
    • witka06 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 13:28

hej,
      ja rowniez polecam lozeczko turystyczne. moze sluzyc za kojec i wedlug mnie
      skarb w czasie wyjazdow
      pozdrawiam
      wiola
      • bachak Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 13:39
        Ja miałam kojec firmy BREVI skłdany, z siatką, dosć duży. Misio uwielbiał się w
        nim bawić, a potem w nim nawet spał, kładłam mu trzy koce, prześcieradło i
        słuzył mu za łózko. Teraz stoi sobie w piwnicy i pokrywa się kurzem.... Kojec,
        nie Misio smile
        • iv72 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 16:22
          Polecam. Wszystko to, co może ułatwić nam życie w opiece nad dzieciaczkami w
          granicach rozsądku można wykorzystywać. Ja mam dwa kojce - jeden stacjonarny -
          duży w domu, a drugi to łóżeczko turystyczne, które zabieramy ze sobą na
          dłuższe wizyty do rodziny lub znajomych. Do tego kilka książeczek i zabawek i
          maluszek potrafi b.ładnie się bawić. Poza tym, jak jestem sama z Synkiem - mogę
          go pozostawić w bezpiecznym miejscu w przypadku, gdy muszę coś pilnie zrobić.
          Należy tylko zwrócić uwagę, by nie zostawiać w kojcu zabawek ze sznurkami,
          woreczków foliowych, dużych zabawek na które maluszek mógłby się wspiąć.
          Polecam kojec, ale słyszałam, ze są dzieci, które nie potrafią same zająć się
          sobą nawet przez chwilę i te nie będą potrafiły posiedzieć w kojcu...Może
          najpierw pożyczysz kojec od kogoś i sprawdzisz jakie jest Twoje dziecko?
    • saba76 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 16:31
      Mam 2 dzieci i choć zastanawialma sie nad tym meblem niekupiłam z powodu -
      drożyzny i szkoda mi bylo pieniązkow i ile on posluzy??
      Rozkladalma na podłodze gruby koc na nim zabawki i dziecko.
      Tam nauczylo sie kulać siadać i raczkować.
      Ja niemialma zbędnego wydatku- w to miejsce odkupiłam mate edukacyjną, no i
      dzieci niezawsze lubią bawić sie w łóżęczku-kojcu.
    • adrianna_c Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 16:57
      Kupiliśmy w dniu w którym mały spadł z łóżka na podłogę (miał ok. 4 m-ce). Mały
      lubiał się w nim bawić, a ja mogłam zająć się domem i mieć go na oku. Bardzo
      się sprawdził, teraz sprawdza się u mojej siostry. Pozdrawiam! ADA
    • alo76 Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 17:33
      Dzięki Dziewczyny!
      Bachak - czy myślisz, że jeszcze przyda Ci się kojec o którym piszesz? Jeśli
      nie i chciałabyś go odsprzedać to daj prosze znać. Jestem z W-wy.
      • utalia Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 20:41
        To jeszcze ja sie zalapie z moja porada. Czy potrzebny bedzie kojec mysle, ze
        to zalezy gdzie sie mieszka. Jezeli jest to mieszkanie w bloku lub parterowy
        dom to faktycznie mozna sobie poradzic zostawiajac w przeroznych sytuacjach
        dziecko w lozeczjku ze szczebelkami. Natomiast ja mieszkam w domu pietrowym.
        Zwykle wtedy sypialnia jest na gorze i takie lozeczko rowniez. Trudno jest biec
        z dzieckiem na gore i zostawiac je w lozeczku aby np. otworzyc drzwi
        listonoszowi. Wtedy sprawdza sie na dole kojec. Ale zajmuje on naprawde sporo
        miejsca. My dostalismy i jestem zadowolona, ze przez jakis czas nam sluzyl ale
        w sumie nie byl niezbedny. Utalia
    • nika28wawa Re: KOJEC-polecacie? 19.08.04, 20:58
      JAK NAJBARDZIEJ. Super sprawa. Wsadzasz dzidzie do kojca i robisz co chcesz. Na
      początku to im się nie podoba, ale po jakimś czasie się przyzwyczaji. Potem jak
      zacznie chodzić problem się pojawi, ale nie należy robić afery jak zacznie
      bobas się krzywić, że go tam wsadziłaś. Moja Baśka pokwęczy, pokwęczy i
      przestaje. Weżmi sobie książeczki i czyta. A ma 11 miesięcy.
      POLECAM GORĄCO.
      Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka