zawszekacperek 06.11.12, 21:06 Nu Chief, kojarzysz tę fotografię? Kacperek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chief-denunciator Re: Zagadka dla Chiefa 06.11.12, 21:39 zawszekacperek napisał: > Nu Chief, kojarzysz tę fotografię? > > > Nu, а́дрес са́йта, wskazuje, że obrazek jest z rodzinnego albumu Kasperka. Gratulacje! Spodenki starannie wyprasowane. Widać, że Kacperek z dobrej rodziny pochodzi. Siostrzyczka bardzo ładna, tylko Helmutowy Krasnal psuje sielankową harmonię. Wielka szkoda, że cała prawa strona została obcięta przez reklamę... Ot, co... Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: Zagadka dla Chiefa 06.11.12, 23:29 Puuuuudło!!! Tę fotografię zrobił w Zabelsdorf u schyłku lat 50 .... MoSSad. Nu, trzeba zapytać też Annęjustynę o zdanie. Może ona coś powie o tej focie. Kacperek chief-denunciator napisała: > zawszekacperek napisał: > > > Nu Chief, kojarzysz tę fotografię? > > > > > > > > Nu, а́дрес са́й > 090;а, wskazuje, że obrazek jest z rodzinnego albumu Kasperka. > Gratulacje! Spodenki starannie wyprasowane. Widać, że Kacperek z dobrej rodziny > pochodzi. Siostrzyczka bardzo ładna, tylko Helmutowy Krasnal psuje sielankową > harmonię. > > Wielka szkoda, że cała prawa strona została obcięta przez reklamę... > > Ot, co... > Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: Zagadka dla Chiefa 07.11.12, 08:12 Chief, Kacperka interesują losy Twojego Gartenzwerga z Zabelsdorf. Napisz coś o nim! Kacperek Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Zagadka dla Chiefa 07.11.12, 08:55 Ewę z Nieba już znalazłem. Dalsze Researche w toku.. Ot, co... Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Zagadka dla Chiefa 07.11.12, 16:18 zawszekacperek napisał: > Chief, Kacperka interesują losy Twojego Gartenzwerga z Zabelsdorf. > Napisz coś o nim! ==================================== Nu, Gartenzwerk to zdobycz wojenna po Helmutach. Umożliwił przeżycie ciężkich powojennych lat, służąc jako model do zdjęć. Ludzie mający wujków w Ameryce, kazali sobie przysłać misia polarnego i z nim robili obrazki i żyli z robienia obrazków z misiem. Zastanawia mnie jednak, co skłania ludzi do upubliczniania swoich rodzinnych albumów. ??? Czy każda osoba tam upubliczniona cieszy się z tego? Wątpię... Niedawno znalazłem w necie podobny album, z którego upublicznienia pewne osoby z pewnością się nie cieszą... Ot, co... Co do Zabelsdorfu, oglądałem tam w latach 50/60 pozostałości komunalnego kąpieliska ogrzewanego energią słoneczną. Woda spływała kaskadami w dół i w czasie spływania była ogrzewana promieniami słonecznymi. W czasie mego pobytu w tych okolicach zarastało to coraz bardziej chwastami i krzakami. Obecnie tam jakieś bloki podobno stoją... Ale Helmuty same sobie na to zarobiły... Ot, co... Odpowiedz Link