Dodaj do ulubionych

kapcie do przedszkola

30.03.14, 17:46
czy takie paputki sprawdza sie w przedszkolu?moze ktos mial i podpowie smile

https://www.secret-styl.pl/allegro/kids/buciki/czekoladowy_braz_owieczka-paputki.jpg
Obserwuj wątek
    • natalek79 Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 18:19
      O raju...a może coś więcej o nich?
      Czy spòd to skòra i czy nie jest w tym ślisko na parkiecie? Wyglądają trochę jak baletki, ale wzornictwo i kolor dość smutne, nijakie...
      • dziuni-a1979 Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 19:07
        Te konkretne jak dla mnie chyba się nie sprawdzą. Wyglądają na to, że od spodu skóra, na parkiecie będzie ślisko - tak jak napisała natalek. W jakim wieku jest dziecko? Jeśli coś koło 3 lat, to według mnie może mieć problem z samodzielnym założeniem, przez tą gumkę. My zaczynaliśmy od kapci lemigo miś. Mieliśmy ich kilka par - po 2 z każego rozmiaru. Generalnie ok, podeszwa się zginała jak należy, nie odklejała się od materiału pomimo prania w pralce. Chociaż tez miały wady, trochę ciężka jednak była ta podeszwa. wink Później kupiłam kilka par befado i o dziwo to był niewypał. Podeszwa dobra i elastyczna, zgina się gdzie trzeba, ale mam kilka dużych ALE. Najpierw mieliśmy 2 pary takie na sprzączkę. Są źle wykończone tzn. warstwa materiału, która tworzy szlufkę na pasek zapinający, jest niewykończona tzn. nitki się snują. W pierwszej parze tego nie zauważyłam i posnuło się tak prawie 0,5cm. Po 2-3 praniach w pralce guma się od materiału oddziela. Następne, które mieliśmy to takie z gumką . W naszym rozmiarze 25 i na stopach mojego syna strasznie ciasne, gumki się odznaczały - niewypał. Kolejne takie na rzep w kwestii wygody użytkowania ok, syn sam je sobie zakładał bez problemu. Ale trwałość do kitu, zanim wyrósł z rozmiaru, a właściwie po 1,5 miesiąca użytkowania była dziura prawie na wylot przy dużym palcu (rozmiar był ok - nie były za małe). Trochę przekopała forum i na próbę zamówiłam 1 parę superfitów. I to była strzał w 10. Są rewelacyjne, podeszwa miękka i elastyczna, wykończenie staranne, wygodne w zakładaniu, dobrze się piorą - nic się nie rozkleja. Cena regularna niestety przyprawia o ból głowy, ale ja tą pierwszą parę zamówiłam na wyprzedaży - wyszły za 79 zł (wciąż dużooowink Następne odważyłam się zamówić na amazon.de. Co prawda nie znam niemieckiego, ale układ jest taki jak na amazon.co.uk i dałam radę. wink Jak to na amazon, trzeba polować na promocje. Zamówiłam wtedy hurtem 4 pary i wyszły po 64 zł. Trzeba pamiętać, że na amazon.de przesyłka jest płatna ok. 3,5 euro, bez względu na to jakie jest zamówienie. Reasumując - superfit są super, cena taka sobie, ale jakość rewelacich. Ależ się rozpisałam na temat zwykłych kapci (a może niezwykłych - w końcu dziecko w nich chodzi najdłużej w ciągu dnia - przynajmniej nie w lecie).
    • bluex Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 18:35
      Mamy takie (marki Fiorino) jako jedne z kapci po domu. Niestety z czasem robią się śliskie i moim zdaniem nie nadają się do przedszkola. Lepiej kupić jakieś tenisówki na rzep z gumową, elastyczną podeszwą.
      • kropkaa17 Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 18:46
        mój ma trampki z coccodrillo i mu wygodnie
    • adasion Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 18:49
      Moim zdaniem nie nadają się.
      Mój synek miał takie na początku w żłobku, ale nie sprawdziły się. Nie chodzi o to, że śliskie.
      Raczej że łatwo przemoczyć podeszwę np w łazience.
      U nas najlepiej sprawdziły się sandałki, ulubione to Clarksy, nóżka się nie poci, dobra podeszwa.

Dziecko spędza w przedszkolu +/-8 godzin, czyli buty przedszkolne są eksploatowane najbardziej. To już lepiej kupić tańsze buty "na spacer" w których dziecko spędza 2-3 godziny dziennie, a do przedszkola coś naprawdę dobrego. Trampki raczej nie. Ja nie chciałabym przez cały dzień chodzić w sztucznej gumie.
      • levoonia Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 19:54
        mamy kilka par takich (niektóre od dołu tylko skóra, inne maja jeszcze takie wstawki żeby się nie ślizgały) ale stosujemy jako kapcie w domu. Sam ich tak łatwo nie założy (jak zaczynał przedszkole miał niewiele ponad 2 lata), poza tym ślizgały się. W przedszkolu superfity z wełny - genialne smile
        • natalek79 levoonia 31.03.14, 13:52
          z ciekawości zapytam, czy w tych superfitach z wełny nie pocą się nogi? Tanie nie są na takie "próby" te kapcie...W naszym przedszkolu tak ciepło, że zimą dziecko w krótkim rękawku może chodzić...
          • levoonia Re: levoonia 31.03.14, 16:39
            Są z filcu welnianego.. Wyglądają na ciepłe ale noga jakos mu sie nie poci. Inna sprawa, ze chodzi w tej jednej parze od września i jeszcze tak gorąco nie było.. Jak sie zrobi cieplej zaniósł chyba do przedszkola crocsy
            A kupiłam te superfity dużo taniej bo w tkmaxxie
    • kroliczyca80 Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 21:26
      Mój do przedszkola od zawsze ma coś przewiewnego, najlepiej sprawdziły się Nike Sunray, te z zasłoniętymi palcami. Ale dobre są też crocsy crocband, czyli z materiałem trzymającym piętę (teraz mamy podróbki z Lidla). Próbowaliśmy raz zwykłych kapci na rzep firmy Befado, ale potwornie pociła mu się w nich noga.
      • gaga-sie Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 22:59
        O, podsunęłaś mi pomysł. Już mam dość szukania kapci, za.rane Befado rozlatują się po miesiącu, teraz w rozsypce trampki Next.
        Czy te Nike mają standardową rozmiarówkę?
        • kroliczyca80 Re: kapcie do przedszkola 21.05.14, 21:05
          Chyba standardową, u nas jakoś numeracja idzie równo z innymi markami. Ale te nike też się rozpadają w przedszkolu, nasze wytrzymały pół roku i są w strzępach (łącznie z podeszwą). Jedyne niezniszczalne to crocsy z lidla. Chociaż nie, im też po pół roku wyrwał się ten materiał doczepiony do plastiku. Przedszkole generalnie jest kapciobójcze wink
    • moloman Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 21:39
      A czy ktos probowal z sandałkami np ecco? Ja mam taki plan zeby dac synowi do przedszkola sandałki . Wydaje mi sie ze noga nie bedzie sie pociła i ze beda w miare wygodne...Macie w tym temacie jakies doswiadczenie?
      • hal83 Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 22:31
        my mamy sandałki, elefenten.
        Młody zadowolony, sam ubiera oczywiście.
        Jak dla mnie najlepsze wyjście.
      • jana111 Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 22:57
        Moje dzieci w przedszkolu i szkole noszą zwyczajne, skórzane sandały, od zawsze.
        • lumija Re: kapcie do przedszkola 30.03.14, 23:09
          my od początku kupowaliśmy do przedszkola cos przewiewnego, jakiś czas K. chodził w ecco radar, potem kupiliśmy sidewalk, od września adidasy naturino, leciutkie i miękkie
    • ophelia78 Re: kapcie do przedszkola 31.03.14, 13:13
      >Dziecko spędza w przedszkolu +/-8 godzin, czyli buty przedszkolne są eksploatowane >najbardziej. To już lepiej kupić tańsze buty "na spacer" w których dziecko spędza 2-3 godziny >dziennie, a do przedszkola coś naprawdę dobrego.

Dokładnie tak!!!
      te na zdjęicu to raczej papucie, moim zdaniem dziecku będzie pociła się noga. My od początku kariery w pkolu używamy kapcio-sandałków Befado Sunny - materiałowe, na rzepy, pzrewiewne, ale wkładka skórzana. Jakość bez zarzutu (kupuję następne, bo wyrósł, a nie dlatego, ze znisczone), choc oczywiście po tak intensywnej ekspolatacji to raczej wyrzucam... Nie są tanie (60-70 zł), ale moim zdaniem warte swojej ceny. Przeogromny wybór kolorów.

allegro.pl/listing/listing.php?string=befado+sunny&search_scope=
      • myga82 Re: kapcie do przedszkola 31.03.14, 13:18
        A ja kupuję córce też tego typu kapcie-sandałki ze skórzaną wkładką, tyle że firmy Ren-but, o połowę tańsze. Sprawdzają się bez zarzutu, mamy już kilka kolejnych rozmiarów.
    • aneksis85 Re: Slippers lub CROCS 31.03.14, 16:20
      mój uwielbia crocsy, chciałabym aby od nowego roku było to także jego kapcie przedszkolne, ale jak bedzie to nie wiem, jeszcze nie pytałam czy na takowe się zgodzą....
      druga opcja slippersy NA TEJ STRONCE, wydają mi się ciekawe, ładne (szczególnie jednokolorowe) i wytrzymałe (befado itp. odpadają)...
    • aneksis85 Re: kapcie do przedszkola 19.05.14, 18:01
      podbijam temat, moze ktos jeszcze dorzuci ciekawa propozycje sprawdzonych przedszkolnych kapci smile
      • mama.gucia Re: kapcie do przedszkola 19.05.14, 20:01
        Takich paputek (inne wzornictwo) syn mial 3 pary. W zlobku sie sprawdzily, ale do przedszkola nie polecam (sliskie - podeszwa ze skory).
        W przedszkolu syn nosi buciki (lekko odkryte) z ccc ze skorzana wkladka, dzieki czemu nie poci sie nozka). Standardowo zapinane na rzep. Niestety nie moge wrzucic linka, bo na stronie ccc ich nie widze. Buciki sa granatowe, jakby zamszowe w stylu marynarskim. Podeszwe maja gumowa.
        • alevandra Re: kapcie do przedszkola 19.05.14, 21:39
          U nas zawsze Befado. Trwałe, wygodne, noga się nie poci. Obecnie mamy takie sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7076
      • agaward Re: kapcie do przedszkola 22.05.14, 14:33
        Moja w 3 - latkach nosi Crocsy Classic.
    • kroliczyca80 Re: kapcie do przedszkola 19.05.14, 22:58
      W ciągu 3 lat najlepiej sprawdzily się sandałki Nike Sunray Protect, drugie w kolejce crocsy z Lidla (te z materiałem, z miękkich partii, bo ostatnio jakieś za sztywne były). Kompletnie nie sprawdzily się wszelkie Befado. Teraz testujemy jakieś siateczkowe tenisowki z Decathlonu, mam nadzieję że dociągniemy w nich do końca rokusmile
      • noemi23 Re: kapcie do przedszkola 21.05.14, 15:24
        A ja teraz zmieniłam młodemu kapcie na takie:
        allegro.pl/przedszkolne-obuwie-chlopiece-dzieciece-renbut-29-i4202211536.html
        Pierwszy raz je kupiłam, ale wyglądają fajnie, myślę, że na takie dni ciepłe jak teraz będą doskonałe, szczególnie na gołe stopy.
        • gaga-sie Re: kapcie do przedszkola 16.07.14, 22:18
          Nie mogłam nigdzie dostać tych Nike Sunray w rozmiarze 28, dziś kupiłam takie kapcie Ren but ze skórzaną wkładką. Stały obok Befado i wyglądały lepiej, były miększe, lżejsze i tańsze. Z Befado przerobiliśmy kapcie i sandałki ze skórzaną wkładką- rozklejały się, albo pruły.
          Acha, jakby ktoś szukał butków w stylu Nike Sunray Protect to widziałam takie neoprenowe New Balance Cruiser (tańsze), z tym, że rozmiary zaniżone.
    • evrin Re: kapcie do przedszkola 22.05.14, 15:53
      Moja córcia chodzi w sandałkach ecco. po lecie lądują w przedszkolu. Bardzo nam sie to sprawdza smile
      • aajn2 Re: kapcie do przedszkola 22.05.14, 16:24
        Mój syn w lecie chodzi m.in. w sandałkach Birkenstock. Później chodzi w nich w przedszkolu.
        • fredy58 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 08:11
          i jak macie już zakupione do przedszkola? na czym stanął wybór? co można znaleźć ciekawego?
          • ilonsa Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 10:32
            moja jak byla młodsza chodziła w sandałach ecco, ale jak przekroczyła rozmiarówkę niemowlęcą nie było za bardzo w czym wybierać.
            Próbowałyśmy różnych butów, najgorsze jakie miała to befado. Teraz kupiłyśmy już kolejne tenisówki cienta (jedyne buty w których po całym dniu nie ma mokrych spoconych stóp).
            www.dmdsklep.pl/pl/p/Tenisowki-jeansowe-jednolite-dzieciece-Cienta-56-000-31-r29/2440
          • aleksandra1977 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 10:40
            kupilam tenisowki Cienta, zarowno do przedszkola, jak i do szkoly.
            • kamire12 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 11:27
              moj nosi Ren-but. Nic się z nimi nie dzieje....
              https://www.tuputupu.pl/media/catalog/product/cache/1/image/650x650/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/3/13-112_granat_ch.jpg
              • gaja246 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 23:05
                Jeśli ktoś lubi RenBut to teraz na limango kapcie są w dobrej cenie.
          • aneksis85 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 13:39
            staneło na superfitach z zalando, z kodem cena do przełknięcia - lekkie, fajne i bdb jakosciowo smile
            • beakarp Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 14:49
              te superfity są takie super? www.zalando.pl/superfit-bill-kapcie-niebieski-le314l008-k11.html
              • kamire12 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 14:51
                jakoś nie wyobrażam sobie pełnych kapci w polskich przedszkolach, gdzie jest zawsze za gorąco....
                • aleksandra1977 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 17:45
                  kamire12 napisała:

> jakoś nie wyobrażam sobie pełnych kapci w polskich przedszkolach, gdzie jest za
                  > wsze za gorąco....
                  ja tez nie. W domu dzieci biegaja w skarpetkach lub boso. W przedszkolu nie ma wymogu kapci, czy jakiegos innego obuwia na zmiane, jednak kupilam na kolejny rok tenisowki Cienta:
                  https://www.dmdsklep.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_0e74810e8334e01dc3e35dcc381f34d7.jpg
                  wewnatrz jest oddychajaca, antybaketeryjna wkladka absorbujaca uderzenia. Same tenisowki sa z duzej ilosci bawelny. Nie smierdza guma, a maja zapach, ktory kojarzy mi sie z chinskimi gumkami do scierania, owocowy.
                  Syn je w domu testowal 2 dni - nogi sie nie poca, mowi, ze wygodnie sie w nich chodzi.
                  Do przedszkola je ze soba zabierze, ale sadze, ze szybko znow wroci do biegania w skarpetkach lub boso tak, jak wiekszosc innych dzieci w naszym przedszkolu.
              • aneksis85 Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 16:24
                beakarp napisała:

> te superfity są takie super? rel="nofollow">www.zalando.pl/superfit-bill-kapcie-niebieski-le314l008-k11.html

Za rok będę miała w tej sprawie coś więcej do powiedzenia wink
                Póki co miał je (tzn. ten sam wzór tylko inny kolor) syn mojej znajomej i ona była zadowolona.... ponadto znalazłam sporo pozytywnych opini w necie i one też do mnie przemówiły.... no i mielismy juz kozaki i sandałki tej firmy - po dwóch sezonach użytkowania stan wizalny świetny!
                Jak będzie z naszymi kapciami, to sie dopiero okaże, ale jestem dobrej myśli, synek bardzo szybko je wkłada, rzepy dobrze trzymaja, podeszwa jest miekka i ma 'odpowietrzniki', wkładki jako takiej nie posiadają (tzn. jest zszyta z podeszwą) więc nic się nie będzie rolować, podwijać... tyle, reszta wyjdzie, bądz nie wyjdzie w 'praniu'!
          • kiki.zmora Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 15:05
            Moje dziecko przez całe przedszkole miało takie kapcie. W domu chodził od zawsze tylko boso, więc te mu podeszły - są miękkie (jak skarpetki), łatwe do ubrania nawet dla malucha, noga się w nich nie poci, nie zsuwają się, są wytrzymałe, można je prać, nie ślizgają się (te gumowe kółeczka od spodu nie spierały się i nie pękały) i stacjonarnie jest duży wybór kolorów (my mieliśmy niebieskie) i rozmiarów.
            • mkgc Re: kapcie do przedszkola 19.08.14, 23:40
              Ja osobiście polecam befado. Sprwadziłam już kilka/ kilkanaście różnych modeli w których albo nóżka sie bardzo pociła, albo były śliskie, niektóre nie wytrzymywały miesiąca ( np. te z deichman'a - TRAGEDIA!!! : www.deichmann.com/PL/pl/shop/dzieciece/buty-dzieciece/00006001177061/kapcie*dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=dzieciece/buty-dzieciece/buty-dzieciece-kapcie ).
              Córeczka jest już w najstarszej grupie i od tamtego roku , super się sprawdziły właśnie befado - komfort dziecka i jakość nieporównywalna z wszystkimi innymi. Aby nie było problemów z zakładaniem/ zdejmowaniem kupowałam zapinane na rzep tego typu: www.befado.pl/kolekcje/obuwie-dla-dziewczat/przedszkolne/obuwie-dla-dziewczt/przedszkolne/przedszkolne7-8751 . Kapcie najpierw nosi w przedszkolu, potem w domu, a latem rewelacyjnie sprawdzają sie na podwórku- uwielbia je dlatego szczerze polecam!
              • aleksandra1977 Re: kapcie do przedszkola 20.08.14, 00:02
                dla mnie Befado ma koszmarna kolorystyke
                • gaja246 Re: kapcie do przedszkola 20.08.14, 18:07
                  Kapcie w końcu kupione, wybrałam Cienta. W sklepie Zdrowa Stópka niektóre rozmiary w cenie 49zł, więc warto. Cena porównywalna do Befado, ale jakość myślę że lepsza.
                  • mia.vita Re: kapcie do przedszkola 20.08.14, 22:07
                    Ja też niezdecydowana sad a początek roku tuż tuż. W tamtym roku ( syn miał 4l.) Miał koszmarne buty bił nejm i strasznie pocila mu się noga. Dlatego w tym roku poszukuhe butów idealnych smile. Narazie wahał się pomiędzy cienta Verano a chippie Kids??? No i oczywiście nike sunray protect ale te ciężko spotkać w aktualnym rozmiarze syna 29-30? Ma 18cm. A jak są to niestety te rażące kolory.
                    • magdagg2 Re: kapcie do przedszkola 20.08.14, 22:16
                      ja kupilam superfity z zalando, te gdzies nizej linkowane, w gwiazdki chyba sa. fajne lekkie, latwo sie zakladaja.
                      i kupilam te decathlonowe jak byla promocja po 19,99 tylko nie wiem czy rozmiarowo beda ok bo noga wziela i urosla pol centymetra w miesiac. ale tez fajne sa, jak skarpetka
                      • fredy58 Re: kapcie do przedszkola 21.08.14, 07:51
                        ja myślałam że te z decathlonu do są do wody
    • alevandra Re: kapcie do przedszkola 21.08.14, 09:43
      Dziewczyny poleccie jakies kapcie na dość szeroką stopę i wysokie podbicie. Nike sunray są świetne Ale dla syna za wąskie, za nic nie włoży nóżki. Czy znacie coś podobnego? Przeszliśmy całe miasto Ale żadne nie pasują. Muszą być bardzo miękkie i delikatne gdyż wszystkie kapcie go uwieraja. Pomocy !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka