Dodaj do ulubionych

nextdirect - śledzenie zamówienia

15.04.14, 14:41
Złożyłam zamówienia, chciałabym sprawdzić ich stan, nie wiem, czy ja jestem ślepa ale jak wchodzę w zakładkę Moje Konto to widzę jedynie takie opcje (dane kontaktowe, dane logowania, adres dostawy). Gdzie mogę sprawdzić na jakim etapie realizacji jest moje zamówienie?

Druga sprawa - część 1 zamówienia już dostałam, część jeszcze nie. Z nexta przyszedł tylko jeden mail, potwierdzenie złożenia zamówienia, żadnej innej informacji (np. o numerze przesyłki, która zawsze przychodziła np. z amazona) nie dostałam.

Obserwuj wątek
    • mea8 Re: nextdirect - śledzenie zamówienia 15.04.14, 14:57
      Historii zamowienia nie sprawdzisz. A nr trakingu ostatnio tez nie dostalam, mimo ze to moje n-te zakupy w next. Do tej pory zawsze byl. Na szczescie przesylka dotarla w terminie.
    • ju_mi Re: nextdirect - śledzenie zamówienia 17.04.14, 12:53
      Zamówiłam w środę 09.04. i mimo, że minął tydzień zamówienia nie dostałam. Maila z numerem przesyłki też nie. Dzwoniłam w poniedziałek na infolinię i pani twierdziła, ze powinnam dostać przesyłkę w ten sam dzień lub nazajutrz (czyli przedwczoraj). Rzeczy potrzebuję na sobotę i czarno to widzę sad
      • nataliaszczecin Re: nextdirect - śledzenie zamówienia 18.04.14, 15:14
        Next wysyla ok, wina lezy po stronie polskiego przewoznika.
        Na ostatnia paczke czekalam tydzien, zadzwonilam na infolinie, oni od razu przedzwonili do oddzialu x-press w moim miescie i doslownie za 15 minut kurier byl u mnie.
        Fatalna firma olewa klientow, paczki wozi po 3 dni na samochodzie -koszmar!
        • mea8 Re: nextdirect - śledzenie zamówienia 18.04.14, 15:33
          No wlasnie w Szczecinie, odkad zmienili przewoznika, nigdy nie wiem kiedy szanowny kurier do mnie zapuka. Trwa to stanowczo dluzej niz kiedys.
          • nataliaszczecin Re: nextdirect - śledzenie zamówienia 18.04.14, 22:10
            O widzisz, to nie jestem sama smile Czy do Ciebie tez taki młody chłopak przyjeżdża bez uniformu? Strasznie go nie lubię bo jest bardzo nieuprzejmy i taki nonszalancki.
            Do mnie dzwoni zanim przyjedzie a teraz kiedy przyjechał od razu po tel. z Nexta to bez ogrodek powiedzial, ze paczke na samochodzie ma od PRZEDWCZORAJ!!!
            Pewnie jest jakis numer do tego X Press w Szczecinie, trzeba tam dzwonić i się dowiadywać o przesyłkę po 3-4 dniach od zamówienia.
            • mea8 Re: nextdirect - śledzenie zamówienia 19.04.14, 08:22
              Pewnie ten sam, prywatnym samochodem jezdzi. Dzwoni 10 min przed przyjazdem a przyjezdza ok 10-11 rano. Dobrze, ze w domu pracuje. Raz zadzwonil, bylam w sklepie to nie mogl doslownie 10 min czekac. Zostawil mi paczke pod drzwiami. Drugi raz nawet nie zadzwonil tylko o 10 rano okazalo sie ze paczka wisi na klamce!!!. Chcialam skladac skarge ale jakos mi sie rozeszlo po kosciach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka