Dodaj do ulubionych

Reklamacja NEXT DIRECT

07.05.14, 15:06
Zakupiłam balerinki, wczoraj przyszła paczka, dziś szczęśliwa nałożyłam do pracy, okazało się że skóra (ekologiczna) ma widoczna skazę.
Może macie doświadczenie z rekalmacją w NEXT?
Wysyłając email z reklamacja załączyc zdjęcie?
Czy zwócą mi koszt przesyłki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosiek.w.77 Re: Reklamacja NEXT DIRECT 07.05.14, 18:07
      Ja miałam bardzo pozytywne doświadczenia z reklamacją u nich smile
      Kupiłam bluzkę, która miała skazę, pobrudzony materiał ale trwale, dzwoniłam na ich infolinię, kazali odesłać, ale twardo stałam na stanowisku, że nie odeślę na swój koszt, bo to nie jest moje "widzi mi się" ,że zwracam tą rzecz i tylko z powodu wady i że uważam, że koszt wysyłki powinni ponieść oni, powiedzieli, że podeślą kuriera i informację przyślą mailem, (przełączana byłam przy tym chyba do 3 różnych osób, bo nikt nie wiedział co ma zrobić w takiej sytuacji). Ostatecznie po chwili otrzymałam od nich telefon żebym sobie tą rzecz zatrzymała, a oni kasę mi zwrócą na konto i mogę kupić nową bluzkę smile Chyba przemyśleli koszt wysłania kuriera po jedną bluzkę za 9f.
      • agusia.rw Re: Reklamacja NEXT DIRECT 07.05.14, 21:07
        A czy rozmowa była po angielsku? Czy dzwoniłaś z Polski?
        Ja osobiście wolę takie rzeczy załatwiac przez email, niestety blokada językowa.
        • gosiek.w.77 Re: Reklamacja NEXT DIRECT 07.05.14, 22:21
          Dzwoniłam z PL a rozmowa była po angielsku, trzeba w miarę dobrze porozumiewać się po angielsku, bo jednak rozmowa przez telefon przebiega trochę inaczej niż jak się rozmawia z kimś widząc go smile
        • zona.102 Re: Reklamacja NEXT DIRECT 07.05.14, 22:33
          Napisz do nich na FB, opisz sytuacje i pomogą -zawsze pomagają albo poproś aby oddzwonił do Ciebie ktoś kto mówi w naszym jezyku. Do mnie dzwoniło dwóch różnych panów mówiących po polsku, śmieszna i sympatyczna rozmowa no i najważniejsze, rzeczowa smile)))
    • agusia.rw Re: Reklamacja NEXT DIRECT 08.05.14, 12:09
      Reklamacje wysłałam na email.
      Na drugi dzień oddzwonił bardzo miły Pan - mówiący po Polsku
      Mam towar odesłać i zostaną mi zwrócone koszty przesyłki.
      Wszystko załatwione profesjonalnie i bardzo szybko.
      Polecam NEXT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka