Dodaj do ulubionych

kilka słów o punktach Tesco

18.05.14, 22:32
Od wakacji do około Sylwestra ubieglego roku był szał na angry birdsy. Zgodnie z ulotką miały kosztować poza promocją coś ponad 70 zl. Ze znaczkami niewiele powyżej 20 (nie mam przy sobie paragonów, piszę z pamięci). Zbliża sie dzień dziecka i przeglądam oferty sklepów. W nowej gazetce z Tesco i widzę, że angry birdsy kosztuja...19 zl. Mam nadzieję, że to nie te same, bo to jawne nabijanie ludzi w butelkę. Kupiłam wszystkie 8 sztuk. Znaczki zbieralam sama, kupilam od innych posiadaczy, dostalam od znajomych. Bylo z tym sporo zachodu. Ja rozumiem ze czesc promocji promocjami nie jest, ale jesli to te same miski to przejda samych siebie. Od dzis bede bardziej przygladac sie tzw. Promocjom. A moja bezdenna glupota sama jestem zaskoczona. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aga7878 Re: kilka słów o punktach Tesco 18.05.14, 23:08
      Moim zdaniem to normalne. Szał na angry birdsy był z zeszłym roku, teraz coraz mniejszy (przynajmniej moje dzieci zmieniły zainteresowania) to i cena spada.
      • sanse3 Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 00:49
        W moim tesco te ptaki już krótko po zakonczeniu tych promocji punktowych leżały w dużych koszach w b. dużych ilosciach przy kasie samoobsługowej za cenę około 20zł (nie pamiętam dokładnie) bez zadnych punktów oczywiscie czy naklejek i nikt tego nie kupował, w koncu to gdzieś zabrali, pewnie do innego sklepu. Kto miał kupić to pewnie nazbierał tych naklejek i kupił wcześniej z naklejkami. A potem już chętnych nie było a ptaków leżało pełno...
    • kornnella Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 00:59
      mmartyyynaa napisała:

> Od wakacji do około Sylwestra ubieglego roku był szał na angry birdsy. Zgodnie
      > z ulotką miały kosztować poza promocją coś ponad 70 zl. Ze znaczkami niewiele p
      > owyżej 20 (nie mam przy sobie paragonów, piszę z pamięci). Zbliża sie dzień dzi
      > ecka i przeglądam oferty sklepów. W nowej gazetce z Tesco i widzę, że angry bir
      > dsy kosztuja...19 zl. Mam nadzieję, że to nie te same, bo to jawne nabijanie lu
      > dzi w butelkę.

To są TE SAME. U mnie kilkanaście dni po tym jak ludzie z szałem w oczach przestali je rwać w pseudo-promocji były dostępne wszystkie po 20 zł i jeszcze gratis 3 piłeczki birdsowe dodawali.
      • lidiusz1 Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 08:43
        dokładnie to te same. My kupiliśmy bez znaczków za 20 zł.
    • natalek79 Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 11:31
      Takim promocjom trzeba się przyglądać i samemu zastanawiać, czy odpowiada jakieś robienie zakupów na siłę czy nie. Takie prawo rynku i marketingu, by promocjami kusić, a rozsądek i decyzja klienta jest naprzeciw. Też kupowałam te ptaki, ale tylko dlatego, że zakupy (głównie chemia) zdarzało mi się robić i naklejki miałam. Były też akcje walizki, garnki, chyba noże też i jak popatrzyłam na ceny w odniesieniu do jakości to naklejki mogłam oddać za darmo, bo to że je miałam nie oznaczało że mam ochotę wydać bez sensu kasę i tyle. I jak ktoś napisał - moda i tyle. Ptaki się oklepały, to i cena spadła.
      • patatajowa Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 11:44
        a za jakis czas beda rozdawac jako gratisy do zakupów te gadzety piłkarsie... jak juz szał opadnie tongue_out
        • szmytka1 Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 11:55
          j jak tak będzie, to juz będziemy wiedziały, że jestes marketingowcem w tesco big_grin
    • angazetka Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 12:52
      Promocja była ROK TEMU. Co w tym dziwnego, że teraz jest przecena?
      • kornnella Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 15:56
        yyyy jakby to powiedzieć promocja ptak za 2 dyszki plus piłki gratis bez żadnych naklejek była u mnie w grudniu 2013 także 5 MIESIĘCY temu, a jakieś 2-3 tyg po tym jak napaleni z naklejkami mogli je sobie kupić. Teraz Pele rzondzi tongue_out
      • kornnella Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 16:00
        nawet watek był smile
        forum.gazeta.pl/forum/w,583,148570236,,Angry_Birds_z_Tesco_pomocy_.html?v=2
    • eddzik Re: kilka słów o punktach Tesco 19.05.14, 20:59
      a no bo był szał naklejkowy i zabrakło tych potworów, więc domówili i chyba za dużo, bo to te same, zaraz po promocji naklejkowej były po 2 dychy.
      Widocznie takie upolowane, lepiej u nas idą big_grin
    • mmartyyynaa Re: kilka słów o punktach Tesco 20.05.14, 00:31
      W sumie 5 miesiecy od zakonczenia akcji promocyjnej ceny mialy prawo opasc. Ale jak sobie przypomne ile sienagimnastykowalam zeby je dostac to mnie krew zalewa. Moje dziecko nadal ma wszystkie poukladane na swojej antresoli, ale chyba juz nie zwraca na nie uwagi. Ja dostalam nauczke zeby nie ciskac sie przy tzw. 'Promocjach' i trzy razy przemyslec zakup za punkty. Z drugiej strony jak na zakupocholiczke przystalo- musze byc bardziej krytyczna co do przedmiotow ktore chce kupic. Szal minal, a ja jestem jakies 180 zl w plecy za same miski, nie liczac juz kuponow ktore kupilam. A mlody mialby za to przyzwoite lego tudziez cos innego na dluzej. No nic. Glupich nie sieja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka