Dodaj do ulubionych

rower dla namy

27.05.14, 08:06
Dziewczyny, chce kupić sobie rower - miejski, retro design, najlepiej z koszyczkiem, niezbyt duży i ciężki. Macie doświadczenia? Co polecacie w kwocie do 1800-2000 PLN?
Z tego co oglądałam najbardziej podoba mi się Kettler, ale jego cena jest skandaliczna! Jeszcze gianty mi się podobały i jeden z rowerów btwin z decathlonu. Chetnie poznam Wasze porady.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: rower dla namy 27.05.14, 08:31
      Ja od niedawna mam kettlera. Nigdy nie sądziłam, że będe w stanie wyrzucić z siebie takie emocje względem rzeczy ale....napiszę to: kocham go milością bezwarunkowąbig_grin
      Dotychczas miałam rower crossowy, komfort jazdy kettlerem nieporównywalny, przerzutki w piaście - rewelacja, możliwość zmiany biegów na postoju powoduje źe jazda jest płynna i naprawdę poruszanie się po ulicach, ale i po polnych ścieżkach, czy wręcz "wertepach" nie sprawia trudności, do tego amortyzacja....
      echhh....zachwaliłam....
    • saszanasza Re: rower dla namy 27.05.14, 08:35
      a...mam ten model...wizualnie średnio...layana podoba mi się bardziejwink natomiast ten model ma dwa amortyzatory w przednim kole i w siodełku i 8 biegów. taniej w Internecie nie znalazłam: fitness-tanio.pl/pl/p/CITY-CRUISER-COMFORT-modele-2013./1557#main
    • puellae_2007 Re: rower dla namy 27.05.14, 08:45
      Chcesz nowy czy używany w tej kwocie? Ja stawiałabym na sprawdzone marki - Batavus, Gazelle, Kettler...koniecznie przerzutki w piaście i minimum 8 żeby ich było. Ja się napaliłam na Romet - wizualnie, ale 3 przerzutki to zdecydowanie za mało...
    • afro.ninja Re: rower dla namy 27.05.14, 09:18
      Nie ma takich rowerow, lekkich i retro design.
      Lepiej sobie kupic trekking aluminiowy.
      Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Warszawie jest strasznie duzo kraweznikow, malo sciezek rowerowych, poza tym nie wiem mieszkasz w bloku, jesli tak, to jak zabezpieczysz rowert? Bo niektore rowery miejskie, nie wlaza do wind. smile
      Rower miejski nadaje sie do malych miast (pisze o Polsce), gdzie ruch jest niewielki, mozna jezdzic szosa, albo sa atrakcyjne sciezki rowerowe.
      Podziwiam uzytkownikow cruiserow, bylam o krok od kupienia electry (typ holenderski), ale na warunki np. warszawskie proponuje nie kupowac roweru pod wzgledem wygladu, tylko wagi i osprzetu.
      Wszystko zalezy od tego, gdzie mieszkasz, gdzie bedziesz trzymac rower, gdzie chcesz jezdzic i jak tam dojedziesz. smile
    • saszanasza Re: rower dla namy 27.05.14, 10:53
      Jeszcze dodam: żadnych rowerów z decathlonu. To szajs totalny, geometria ramy okropna, osprzęt słaby. Jeśli chodzi o rowery tańsze, to mnie wizualnie podobały się arkus&romet, gianty też są ładne, jednak byłoby dobrze gdyby rower miał więcej niż 3 przełożenia.
      Jak koleżanka wyżej zauważyła, ważne jest też gdzie chcesz przechowywać swój rower. Ja wprawdzie mieszkam w bloku, ale mam garaż pod nosem, nie wyobrażam sobie znoszenia i wnoszenia po schodach swojego roweru, a właściwie znoszenie jeszcze jakoś sobie wyobrażam (miałam przyjemnośćwink), ale wnoszenia już nie (również miałam nieprzyjemnośćbig_grin).
      • alpepe Re: rower dla namy 27.05.14, 11:36
        a jakiejś damki byś nie zapodała? Pytam, bo się przymierzam, ale nie mam pomysłu żadnego. Lekki ma być.
        • saszanasza Re: rower dla namy 27.05.14, 11:51
          Miejskie rowery z zasady są ciężkie. Lżejsze to raczej crossowe czy trekkingowe.
          Generalnie nie mam doświadczeń z różnymi typami rowerów, bo jak dotąd miałam crossowego wheelera, bazuję jedynie na informacjach z netu które były mi niezbędne do zakupu jego następcy.
    • magata.d Re: rower dla namy 27.05.14, 12:08
      A może ktoś poleci jaki taki rower, tez dobry ale tańszy. Mieszkam na wsi, "za młodu"wink jeździłam na górskim, teraz mi na nim nie wygodnie. Chcę cos wygodnego, gdzie będę wyprostowana, przymocuję koszyk z przodu, a z tyłu ewentualnie fotelik dla dziecka.
      • magata.d Re: rower dla namy 27.05.14, 12:09
        jakiś taki rower
      • afro.ninja Re: rower dla namy 27.05.14, 13:45
        magata.d napisała:

> A może ktoś poleci jaki taki rower, tez dobry ale tańszy. Mieszkam na wsi, "za
        > młodu"wink jeździłam na górskim, teraz mi na nim nie wygodnie. Chcę cos wygodnego
        > , gdzie będę wyprostowana, przymocuję koszyk z przodu, a z tyłu ewentualnie fot
        > elik dla dziecka.

Kup sobie uzywany rower z pewnego zrodla. Sa komisy rowerowe. Nie wiem ile chcesz przeznaczyc na rower, ale uzywane rowery dobrych marek, sa lepsze od nowych z tych sredniej polki.

• gaga-sie Re: rower dla namy 27.05.14, 12:19
      Ja mam na oku taki rower , może ktoś go użytkuje i wypowie się?
      • saszanasza Re: rower dla namy 27.05.14, 13:21
        dziewczyny, ja jakiś czas temu szukając roweru założyłam podobny wątek, wreszcie go odnalazłam:
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,150791457,,Komfortowy_rower_miejski_.html?v=2
        gdzieś w końcówce postów dziewczyna podaje link do bloga rowerowego, który prowadzi koleś który zna się na rowerach i chętnie pomoże (w moim przypadku "przypieczętował" zakup kettlera).
      • afro.ninja Re: rower dla namy 27.05.14, 13:42
        BArdzo ladny rower, zwlaszcza w kolorze niebieskiem. Ciekawe ile wazy?!
        Ja bym jednak polecala do damek amortyzatory, zeby zwiekszyc komfort jazdy.

• kara_gitara Re: rower dla namy 27.05.14, 18:54
      Dziewczyny, mieszkam pod wawą i raczej do stolicy nie jeździłabym rowerem, ale po okolicach - równie zatłoczonych, zupełnie bez ścieżek rowerowych już tak. Przechowywanie w garażu, więc bez problemow z wnoszeniem.
      Kusi Kettler, tylko ta cena..
      Popatrzę na przerzutki - głupio się przyznać, ale do tej pory patrzylam tylko na wygląd (nie jestem wielką fanką rowerów).

A najbardziej podobają mi się te dwa modele:
      esklep.intersport.pl/pl/product/96177/rower-giant-flourish-2-4002131
      esklep.intersport.pl/pl/product/96212/rower-giant-simple-three-w-4202172
      no i ten, tylko ta cena..
      esklep.intersport.pl/pl/product/99192/rower-kettler-julia-balloon-28
      • janka39 Re: rower dla namy 27.05.14, 19:05
        Od roku mam pięknego (turkusowego wink ), bardzo wygodnego Herculesa Uno 7
        Dla mnie idealny
        Cena - 1800-1900
      • afro.ninja Re: rower dla namy 28.05.14, 16:57
        Mnie sie ten pierwszy giant podoba z wygladu, poza tym ma amortyzacje.

• gray_berry Re: rower dla namy 27.05.14, 21:43
      Man taki: www.electro.pl/pictures/products/big/142438_0.jpg i uwielbiam go, jeździ się bardzo wygodnie, z wyprostowanymi plecami.
      • janka39 Re: rower dla namy 03.06.14, 17:13
        Piękny! Jaka to marka, bom ślepa
        • gray_berry Re: rower dla namy 03.06.14, 17:47
          Mbm Vera 28 3 Biegi (zmienia się w rączce, przekręcając) - Czarny 2014

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka