Dodaj do ulubionych

cyrk włoski Medrano

06.06.14, 21:39
Bylyście ? Warto za 180zł (opcja średnia jak na standard) za rodzinę 2+2?
Obserwuj wątek
    • ktozajalzyzyrafe Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 00:53
      Bylam z synem w Krakowie pod koniec kwietnia i bylo ok.
    • salma75 Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 09:26
      Nie warto. Bo to cyrk.
      • krasulas Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 11:14
        Bylas?
        • salma75 Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 11:35
          W cyrku? Tak.
    • barbie09.07 Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 14:07
      Nie warto. Wybierz cyrk bez zwierząt. Życie cyrkowych zwierząt to udręka i niewyobrażalne cierpienie.
      • krasulas Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 15:57
        Jestem...jest ok.
        W stosunku do czeskich...polskich cyrkow...duzo ciekawiej. Kupilam wersje najtansza...przesiedli sie wszyscy na ciekawsze miejsca.
        Minus za naciagactwo...foto...jedzenie.
        Calosc mysle 3h trwa.
        Do tej pory....lamy...slonie...strusie...konie...zyrafy...wielblady...sporo akrobacji
        • oteczka Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 16:25
          Cyrkom mówimy STOP !!! nigdy nie chodziłam i ani dzieci ani wnuczki nie zabierałam
          j.k.gotard.pinger.pl/m/11358296
          • salma75 Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 16:39
            Niestety, póki ludziom rozum nie wróci, póty tego typu interes będzie się kręcił uncertain.

• barbie09.07 Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 19:12
              www.blog.viva.org.pl/2010/11/04/1474/
              Były treser, Elmar Osterberg powiedział kiedyś, że :
              Gdyby ludzie wiedzieli, co kryje się za kulisami tego kolorowego, cyrkowego świata ze zwierzętami, nigdy więcej nie poszliby do cyrku

"Co za cyrkowymi kulisami dzieje się naprawdę udało się jednak udokumentować już wielokrotnie. Najbardziej brutalne metody tresury obejmowały rażenie zwierząt prądem za pośrednictwem specjalnie zainstalowanej obroży. Nierzadko sięgano po elektryczne pałki i kije. Pamiętajmy, że wstrząs elektryczny to nie tylko chwilowy ból, to przede wszystkim szok dla całego układu nerwowego. Pałka elektryczna jest w stanie zmienić najbardziej nawet dzikie zwierzę w potulnego niewolnika. Obelżywe uwagi jakimi obrzucano przy okazji tego typu praktyk zwierzęta dopełniają jedynie przerażającego obrazu człowieka – Pana wszelkiego stworzenia. Tysiące zwierząt co dzień kulą się na dźwięk bata, przypominającego im o ich roli jaką mają do odegrania w tym ponurym spektaklu. To co dla wielu oznacza poskromienie natury i odwagę dla zwierząt oznacza nieustanny strach i cierpienie. Cierpienie za które płacimy my – kupując bilet i wchodząc do cyrku. Wielu stara się problem bagatelizować mówiąc o nowych metodach tresury, wykorzystujących naukę na zasadzie pozytywnych wzmocnień. Rzecz jasna tego typu tresura również jest możliwa. Pamiętajmy jednak, że cyrków pod tym względem praktycznie nikt nie kontroluje, a co za tym idzie możliwość nadużyć jest olbrzymia. Jeśli zaś istnieje choćby minimalne prawdopodobieństwo tego typu uchybień należy o tym głośno mówić, nawet kosztem nieuprawnionej generalizacji.
              Treser nie wychodzi na arenę z paczką cukierków, tylko batem."

DLATEGO CYRKOM ZE ZWIERZĘTAMI MÓWIMY NIE
              • barbie09.07 Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 19:21
                www.facebook.com/events/1421818231406195/
                Filmiki do obejrzenia.
                Pomyśl o cierpieniu którego wolisz nie widzieć...
    • barbie09.07 Re: cyrk włoski Medrano 07.06.14, 19:43
      vimeo.com/89797276
      prof. dr hab. Wojciech Pisula udzielił wypowiedzi dla Kampanii Cyrk Bez Zwierząt.
      • gaja246 Re: cyrk włoski Medrano 08.06.14, 23:38
        Moja córka bardzo rozżalona, wszyscy koledzy z grupy w przedszkolu byli w cyrku, ona jedna nie... Tłumaczę, jak traktowane są zwierzęta i pójcie do cyrku to akceptacja dla znęcania się nad nimi. Nie wiedziałam że istnieją cyrki bez zwierząt, możecie coś polecić?
        • deliszes Re: cyrk włoski Medrano 08.06.14, 23:48
          Cirque du Solei - byłam, widziałam i się zakochałam big_grin!
          Pzdr
          • jagodasoft2 Re: cyrk włoski Medrano 09.06.14, 11:53
            Też byliśmy, moja wtedy 5 letnia córka zasnęła.
          • monika78kr Cirque di Soleil 09.06.14, 12:53
            Ma byc we wrzesniu chyba w Wawie, mamy wielka ochote sie wybrac, ale strasznie drogi!
            • sfx Re: Cirque di Soleil 05.07.14, 01:31
              Może i drogi, ale po tym jak niegdyś obejrzałem w TVP "Quidam" to wiedziałem, że jak będzie sposobność to muszę zobaczyć ten cyrk na żywo... w końcu się udało, po 10 latach:
              ... raz w Berlinie
              ... drugi raz w Gdańsku

Warte każdej ceny.
              To tak naprawdę nie cyrk, to fantastyczne przedstawienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka