Dodaj do ulubionych

Rower dla mamy:)))

05.07.14, 17:09
Dziewczyny doradźcie, bo nie wiem czego szukać...
Potrzebuję rower dla siebie, ma służyć na wycieczki rowerowe głownie z dziećmi, chyba trekingowy i musi być lekki czyli aluminiowa rama, no i najlepiej niedrogismile)
Obecnie mam rower miejski ze stalową ramą waży 19 kg, nie wchodzi do windy więc go taszcze z 3 piętra i szla.. mnie trafia. Poza tym jak są większe podjazdy to nie jeździ się na nim jakbym chciała.
Doradźcie coś...
Obserwuj wątek
    • justi79 Re: Rower dla mamy:))) 05.07.14, 18:14
      Średnia waga roweru trekkingowego to ok 17 kg-na aluminiowej ramie.Pytanie,w jakim terenie zamierzasz jeździć?Może rower crossowy byłby lepszy?Tylko, że pozycja jest sportowa,a na trekkingu wyprostowana.
      Kwestia gustu i wygody użytkownikasmile
      • madzik0711 Re: Rower dla mamy:))) 06.07.14, 10:33
        No i wyszło, że się nie znamsmile))
        Rower potrzebuje do jazdy z dzieciakami po parku, ale również po górach, może nie jakiś ekstremalnych trasach bo dzieci jeszcze małe, no ale..
        Może jakieś konkretne propozycje, firmy itp..
        Dzieki
        • els.ol Re: Rower dla mamy:))) 06.07.14, 18:58
          Kross Lea 2
          Kupiłam wiosną, jestem bardzo zadowolona.
    • alpepe Re: Rower dla mamy:))) 06.07.14, 20:45
      lekka aluminiowa rama i niedrogi się wykluczają.
      • magdagg2 Re: Rower dla mamy:))) 06.07.14, 21:59
        zalezy co autorka ma na myśli piszac niedrogi wink
        ma moze ktos kros trans pacific damski? zamierzam w nastepnym tygodniu kupowac i moze ktos moze cos o nim napisac.
        do autorki aluminiowa rama, cena 1799
    • a.n.i.a.78 Re: Rower dla mamy:))) 07.07.14, 08:49
      ja mam od tego roku author integra, super. lekki, nawet z dzieckiem z tyłu. waga 13,8.
    • blomma100 Re: Rower dla mamy:))) 07.07.14, 09:04
      Szukam roweru ważącego do 10 kg.
      Dla kobiety, 158 cm wzrostu.
      To możliwe? Ile będzie kosztował?
    • madzik0711 Re: Rower dla mamy:))) 07.07.14, 13:15
      Dzięki dziewczyny za wpisy, proszę o dalsze rady.
      Chyba faktycznie musi być to rower crossowy, bo lżejsze i myślę, że do 1500 coś powinnam kupić.
      Zaraz zobaczę tego authora.
      • kinia117 Re: Rower dla mamy:))) 07.07.14, 15:26
        kross lea w tym roku przymierzalam córkę do najmniejszej ramy, okazał sie za duży na nią/ Ale bardzo fajnie wygląda i taki się wydaje wyważony i można przybrac wygodną pozycję.
        Ja użytkuję giant cypress i uwielbiam go. Mega wygodny.
        Jeżeli na bardziej piaszczyste trasy to giant sedona.
        w okrojonej wersji kupic za 1300 bodajże.
        Ja z błotnikami, bagażnikiem i innymi gadżetami zapłaciłam chyba 1800.
      • ablacim Re: Rower dla mamy:))) 07.07.14, 16:32
        Szukałam roweru dla męża, teraz szukam dla siebie. Wybór dla niego padł ostatecznie na rower Kands Maestro, na świetnym osprzęcie i w cenie niecałe 1200. Rowery tej marki są polecane na forach rowerowych. Ponoć świetna jakość. Małż zadowolony póki co. Dla siebie rozważam Lazaro Senatore (rowery Lazaro produkuje ta sama firma, jest to polski producent) albo Kands Alfa City. Właściwie niewiele się różnią. Jedyny problem jest taki, że zakup stacjonarny jest prawie niemożliwy, choć rower małżonka zakupiony na alledrogo przyszedł prawie całkiem poskręcany, trzeba jedynie doregulować przerzutki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka