Dodaj do ulubionych

Remont pokoju - naklejki ścienne

08.07.14, 21:36
Z mężem planujemy remont pokoju dla chłopców. Jeden ma 2 lata, drugi 7. Chłopcy mają pokój wspólny. Łóżka stoją na dwóch różnych ścianach. O ile z ozdobą ściany dla młodszego nie mam problemu, to ze starszym ten problem jest ogromny. Po pierwszy syn nie potrafi określić co by mu się na tej ścianie podobało. Wiadomo, że nie dziecięce wzorki. Ale co?
Fakt lubi piłkarzy, ale nie znaleźliśmy nic co byłoby godne jego uwagi. Czy jest szansa na znalezienie punktu wspólnego dla obydwu synów? (młodszy dostanie naklejkę kolejkę)

Czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone miejsca zakupu takich naklejek? Coś sprawdzonego i trwałego (abym po zdjęciu naklejki nie oderwała jej z tynkiem smile)) ).
Dziękuję smile
--
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 21:43
      ja polecam tą firmę: pixers.pl/naklejki/do-pokoju-chlopca
      a może jakąś fototapetę? teraz są fajne też naklejane. W pixers możesz uzgodnić a oni doradzą i rozwieją wątpliwości.
      ewentulnie tu: www.drukowanasciana.pl/ ale nie znam ich więc trudno powiedzieć czy polecam
    • jagaa Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 21:50
      A po co w ogole chcesz dziecku zaśmiecać ścianę jakimiś naklejkami?
      Jak sie czyms zafascynuje to mu powiesisz plakat w ramie i z glowy. Za pol roku zmieni zdanie, to i plakat sie wymieni. Na siłę wymyślasz jakies naklejki i cuda wianki. Siedmiolatek to duże dziecko.
      • kasiadove Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 21:57
        A może taka tapeta na części ścian?
        decorations.pl/pl/p/231403-Tapeta-RASCH-stare-samochody-auta-KIDS-CLUB-2014/17159
        • kasiadove Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 22:04
          Kolorowo
          www.tapety-sklep.com/pl/p/Tapeta-8566-16-Kids-Party-AS-Creation/26911
          www.tapety-sklep.com/pl/p/Tapeta-8567-22-Kids-Party-AS-Creation/26914
          www.tapety-sklep.com/pl/p/Tapeta-mlodziezowa-MW50500-Teen-Cribs/27517
    • jomat Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 22:05
      Ja planuję remont pokoju mojego 6-ciolatka, który we wrześniu idzie do szkoły. Choć ma wiele różnych zainteresowań, wspólnie wybraliśmy naklejki kosmosu. O takie
      allegro.pl/naklejki-naklejka-kosmos-planety-gwiazdki-system-i4376980469.html
      Wcześniej miał pociąg z Kubusiem Puchatkiem i przyjaciółmi i wyglądało to naprawdę fajnie (wisiały 3 lata i się nie znudziły). Mam nadzieję, że podobnie będzie z kosmosemwink
      Dla ciekawszego efektu planuję również nakleić kilka gwiazdek fluorescencyjnych, tak aby coś tam "świeciło" w nocy - Młody jest zachwyconysmile Zobaczymy jak wyjdzie.
    • lifecolor Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 22:20
      A może w innym kierunku isc smile zamiast naklejek zawiesić nad łóżkiem np. mape Polski dla dzieci albo zawieszke na obrazki, zdjecia, kalendarz:
      allegro.pl/ramka-zawieszka-na-zdjecia-ikea-i4406230206.html
      w rzeczywistosci lepiej wyglada,mozna dowolnie ukladac "żabki", mamy jedno i drugie, polecam
      • sonrisa06 Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 22:49
        Byłam sceptycznie nastawiona do naklejek ściennych, jednak chcąc niewielkim kosztem zmienić wystrój pokoju córki, kupiłam. Po malowaniu nakleiłyśmy takie koty, podobne do tych ze wzoru nr 5. Wyszło rewelacyjne, nie spodziewałam się, że tak fajnie będzie to wyglądało. Zmiana koloru ścian i dodatków, plus te naklejki i duża tablica korkowa i jest zupełnie inny pokój.
        Ja naklejki polecam, ale które konkretnie dla chłopców - nie doradzę, jednak wybierałabym coś neutralnego, jednokolorowego jak te nasze koty.
        • sonrisa06 Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 08.07.14, 22:50
          linka zapomniałam wstawić
          allegro.pl/naklejka-naklejki-na-sciane-kot-koty-kotki-kurier-i4376843470.html
    • kinga_owca Re: Remont pokoju - naklejki ścienne 09.07.14, 10:15
      mój sześciolatek zażyczył sobie takie:
      www.dadum.pl/naklejki-na-sciane-zamek-fantastycznego-rycerza-djeco.html
      sam zaprojektował "bitwę" a ja mu nakleiłam tak, jak chciał

obejrzyj Djeco, mają różną tematykę, łatwo się potem odklejają - to już trzeci nasz wzór
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka