Dodaj do ulubionych

pióro na naboje dla leworęcznego pierwszaka

22.07.14, 18:19
Jakie polecacie? Powinno się znaleźć w piórniku, chociaż nie wiem, czy od początku dzieci będą uczyć się pisać piórem... chciałam kupić pióro kulkowe, ale skoro ma być "na naboje" to zakładam, że ma być wieczne...
znalazłam takie:
www.twojepioro.pl/pl/p/Pioro-wieczne-Faber-Castell-szkolne-rozowe-DLA-LEWORECZNYCH-NABOJE/1091
www.twojepioro.pl/pl/p/Pioro-wieczne-szkolne-Pelikan-Griffix-fioletowe-DLA-LEWORECZNYCH-zmazik-gratis/1497
www.twojepioro.pl/pl/p/Pioro-wieczne-szkolne-Pelikan-Pelikano-Junior-fioletowe-DLA-LEWORECZNYCH/2905
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: pióro na naboje dla leworęcznego pierwszaka 22.07.14, 18:58
      co do griffixa, to skuwka u nas momentalnie się wyłamał ten ząbek, ciężko było zamknąć, otworzyć, więc nie polecam, a moja córka ma ten faber castell dla praworęcznych i pióro jest ok.
      • monitkao Re: pióro na naboje dla leworęcznego pierwszaka 22.07.14, 19:28
        ja kupiłam dla córki dwa ( ma dodatkowo obniżone napięcie mięśniowe i nie wiem którym będzie się jej lepiej pisało)
        Jedno to właśnie Pelikano Junior, super się pisze, ale na żywo nie wygląda tak dobrze jak w necie, mamy turkusowe,
        Drugie to Herlitz my pen - allegro.pl/herlitz-my-pen-pioro-wieczne-dla-leworecznych-i4415675825.html.
    • awesome810 z dużą dozą pewności 22.07.14, 21:16
      możesz przyjąć, że w I klasie dzieci będą pisać ołówkami.
      • julka-4 Re: z dużą dozą pewności 22.07.14, 21:25
        Z jaką dużą ?U nas od pażdziernika piórami. Dużo raczej zależy od szkoły.
      • niemogewtouwierzyc Re: z dużą dozą pewności 22.07.14, 21:34
        tak myślałam, może i okaże się, że będą pisać ołówkami, jednak nauczycielki wymieniły pióro plus 2 naboje na liście, więc może ołówek tylko na początku, póki co dopytać nie można
        • awesome810 a jak pani 22.07.14, 21:54
          wymieniła pióro na liście to wycofuję co powiedziałam - moje cały rok ołówkiem pisało smile.
          Potem sprawdziło się pióro to faber castell.
        • olga727 Re: z dużą dozą pewności 22.07.14, 21:54
          Ja dla leworęcznej pierwszoklasistki,kupiłam takie: allegro.pl/stabilo-pioro-kulkowe-move-easy-dla-leworecznych-i4413946860.html
          Jednak pisać nim będzie najwcześniej w drugim semestrze.

Na początek roku takie ołówki:allegro.pl/olowek-herlitz-trilino-trojkatny-i4410956237.html
          są miękkie i dobrze się nimi pisze.
          • monitkao Re: z dużą dozą pewności 23.07.14, 12:11
            u nas pióra kulkowe są zabronione
            • olga727 Re: z dużą dozą pewności 23.07.14, 13:07
              Czy pisząc piórem ze stalówką,dziecko leworęczne nie będzie rozmazywać tego tuszu p kartce ? Z praworęcznym dzieckiem jest jednak trochę łatwiej(mam porównanie,bo starsza córka jest praworęczna). wink
              • aleksandra1977 Re: z dużą dozą pewności 23.07.14, 13:12
                olga727 napisała:

> Czy pisząc piórem ze stalówką,dziecko leworęczne nie będzie rozmazywać tego tu
                > szu p kartce ?

bedzie. Znam to z wlasnego (i corki) doswiadczenia. My sie nawet do piora wiecznego nie zblizamy wink Nawet nie kazdy dlugopis sie nadaje, zwlaszcza, gdy jest zelowy.
                • olga727 Re: z dużą dozą pewności 23.07.14, 17:51
                  aleksandra1977 napisała:

> bedzie. Znam to z wlasnego (i corki) doswiadczenia. My sie nawet do piora wiecz
                  > nego nie zblizamy wink Nawet nie kazdy dlugopis sie nadaje, zwlaszcza, gdy jest z
                  > elowy.

Dzięki za odpowiedź.Skoro pióro klasyczne nie może być(bo będzie rozmazywać),to trzeba kupić to kulkowe i nauczycielce przedstawić argument "ZA Kulkowym" piórem. wink
              • niemogewtouwierzyc Re: z dużą dozą pewności 23.07.14, 15:56
                nie wiem, ale skoro taki jest wymóg szkoły? kupię, a we wrześniu porozmawiam z nauczycielką
                czy to rozmazywanie tuszu przez dziecko leworęczne jest problemem dla nauczycieli? że niby niestaranne dziecko jest?
                • asia200802 Re: specjalny atrament 23.07.14, 18:44
                  mozna kupić naboje z atramentem dla leworęcznych. Wysycha on szybciej niż zwykły i nic sie nie rozmazuje, a kosztuje tyle co zwykły atrament.
                  • olga727 Re: specjalny atrament 24.07.14, 08:04
                    asia200802 napisała:

> mozna kupić naboje z atramentem dla leworęcznych. Wysycha on szybciej niż zwykł
                    > y i nic sie nie rozmazuje, a kosztuje tyle co zwykły atrament.

Jak Boga kocham,pierwszy raz słyszę o takim cudzie wink Gdzie to można dostać(no i jaka jego cena) ?
                    • asia200802 Re: specjalny atrament 24.07.14, 08:54
                      Ja kupiłam takie, w opakowaniu jest 6 sztuk:

mojebiuro.com/pl/sklep/atrament-w-naboju-dla-leworecznych-cresco,2055,12275.html
                      Kupiłam stacjonarnie w zwykłym sklepie osiedlowym, w podobnej cenie jak w linku powyżej. Widziałam, że są też na allegro, ale chyba droższe.
                      -----
                      Asia 13.02.2008
                      Monika 27.02.2012
                      • monitkao Re: specjalny atrament 24.07.14, 09:29
                        a pasuje do wszystkich piór czy tylko wybranych?
                        • asia200802 Re: specjalny atrament 24.07.14, 11:59
                          to są standardowe naboje, więc na pewno pasują do wszystkich piór "szkolnych".
                          Córka ma Herlitza my.pen i tu też pasują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka