Dodaj do ulubionych

Pytanie o paczkomaty

25.07.14, 08:53
Chciałam kupić jedną rzecz, ale wyjeżdżam w niedzielę więc jeśli paczka dojdzie do niedzieli to ma to jakiś sens.

Problem w tym, że dziś już piątek smile Sprzedająca obiecała, że dzisiaj może wysłać paczkę paczkomatem, moje pytanie: jak dostarczaja kurierzy do paczkomatów, czy dostarczają także w weekend czy od poniedziałku do piątku?
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 09:03
      Moim zdaniem nie dojdzie do niedzieli, jeśli wyśle dziś to dojdzie poniedziałek-wtorek.
      2 razy w historii moich zamówień dostałam informację, że paczka jest w sobotę, ale mam wrażenie, że była już i piątek ale nie było wolnych boxów i dopiero jak się opróżniły, kurier dołożył resztę towaru. Takie moje przemyślenia.
    • majarzeszow Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 09:11
      tak samo mysle jak malowanka. nawet jak kupowalam w piatek i wysylka tego samego dnia, to smsa dostawalam w poniedzialek wieczor, a we wtroek rano odbieralam w dordze do pracy.
    • blankaz Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 09:16
      Mała szansa.
      Raz zależało mi na szybkiej przesyłce, specjalnie szukałam dostawcy z wysyłką do paczkomatu. Dostawca się postarał, umieścił ją w paczkomacie w piątek i tam przeleżała do poniedziałku. Dopiero potem ruszyła dalej i dostałam ją w środę. Polecony priorytet byłby szybszy.
      • 76aga Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 09:42
        Ja kupiłam Crocsy u ulubionego w piątek i w sobotę odebrałam z paczkomatu smile
        Ale na twoim miejscu bym nie ryzykowała, bo np. ostatnio miałam do odebrania paczkę i okazało się, że paczkomat się zepsuł a było to przed weekendem więc zanim naprawili, odebrałam paczkę po tygodniu sad cieszyłam się tylko, że nie miałam w niej nic pilnego np. prezentu. Po tym przykrym doświadczeniu już nie jestem tam zachwycona paczkomatami jak na początku...
        • 76aga Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 09:47
          Chyba jednak dostarczają w soboty, bo teraz mi się przypomniało, że oprócz Crocsów dostałam też w sobotę zabawki kupione na Allegro za które płaciłam w piątek.
    • madzik29 Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 09:41
      w soboty i niedziele nie dostarczają do paczkomatów, wiec wysłana paczka w piatek dojdzie w poniedziałek, jest tylko niewiele wybranych w PL ze w sobote dostarczaja.
      • maggi9 Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 12:41
        madzik29 napisała:

> w soboty i niedziele nie dostarczają do paczkomatów

Bzdura. W soboty dostarczają. W niedziele nie.
    • tedesca1 Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 09:48
      Dziękuję Wam za odpowiedzi, w takim razie rezygnuję, może gdyby jeszcze odległość była mniejsza to był zaryzykowała, ale w tym wypadku sobie odpuszczę.
      • niektorymodbija Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 11:12
        Do mnie dochodziły paczki w sobotę,ale jak mi zależy na czymś na wyjazd,zamawiam na poste restante w miejscu wyjazdu.
        • emma_me Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 11:16
          kilkakrotnie otrzymywałam paczki w sobotę. W piątek dostawałam esemeska, o nadaniu paczki a w sobotę ok 11 już była do odbioru w paczkomacie.
          • erty02 Re: Pytanie o paczkomaty 25.07.14, 11:29
            różnie bywa, wysyłałam w tym tygodniu we wtorek, wyszła z paczkomatu w środę, na miejscu była w czwartek po południu (Wawa -> Trójmiasto)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka