Dodaj do ulubionych

T-mobile – kpina z klienta!

04.08.14, 16:14
Na początku tego roku kupiłam sobie nowy telefon i postanowiłam przejść z karty na abonament. Podpisałam w t-mobile umowę na dwa lata i właśnie po pół roku trwania umowy dostałam pismo, że jednak zmienili zdanie i mam przejść u nich na inny abonament albo zostać przy starym i płacić 5 zł. więcej!

Mogę też odejść, co oczywiście zamierzam uczynić i teraz pytanie…

Mam w tej chwili abonament za 50 zł. z nielimitowanymi rozmowami na stacjonarne i komórkowe, z nielimitowanymi sms-ami i mms-ami i 2 GB internetu, kto ma podobną ofertę? Z jakiego operatora jesteście zadowoleni? Mało rozmawiam i sms-uję, dużo korzystam z internetu.
Obserwuj wątek
    • polapelo Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:15
      mam ta sama oferte - 5 zl drozej
      • 76aga Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:24
        Najbardziej wkurzyli mnie tym, że piszą iż zmiany dotyczą bardzo starych ofert a moja jest z tego roku, jaka stara? Piszą też o ujednoliceniu oferty, ujednolicenie by było wtedy gdyby nasza oferta miała zniknąć a nie jest dalej tylko droższa! Co to za ujednolicanie!

Do 17 sierpnia mam czas, żeby złożyć wypowiedzenie, dzisiaj zamknęłam już rachunek w dawnym alior sync (teraz t-mobile usługi bankowe), żeby nie mieć z nimi już więcej nic wspólnego.
        • pati1707 Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:32
          Jak dla mnie abonament całkiem fajny nawet za 55zł.Ja osobiście jestem w Orange płacę 69,99 mam rozmowy w sieci bezpłatne i 600 min wymiennych na smsy oraz 1G internetu. Raczej nie polecam Orange sad
          • 76aga Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:56
            a 69,99 zł. to cena abonamentu bez telefonu? czy brałaś razem z telefonem?
            • pati1707 Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 21:34
              Z telefonem,ale ta oferta jest już niedostępna,teraz czeka mnie podwyższenie do 89zł lub zmiana abonamentu na niższy,bez internetu i dokupienie go dodatkowo.W Orange też mieszają sad
        • patatajowa Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:38

ale się niepotrzebnie wkurzasz.daja ci wybór,nie zmuszają do przejścia na droższy.
          • 76aga Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:49
            No nie wiem jak ty patatajowa, ale ja przede wszystkim cenię swój czas!

W styczniu tego roku poświęciłam jeden dzień na zapoznanie się z ofertą operatorów, straciłam czas na czytanie umów i byłam pewna, że na dwa lata mam spokój.

Nie wpadłam na to, że w pełni sezonu urlopowego t-mobile będzie chciał tak perfidnie podejść klientów i zaserwować im propozycję „płacisz drożej albo spadasz”. Ja nie daję się tak traktować, współpracuję z rzetelnymi firmami, których umowy do czegoś zobowiązują. Nigdy do tej pory nikt mnie tak nie potraktował! W tej sytuacji rozwiązanie jest dla mnie jedno – wypowiedzenie umowy.
            • patatajowa Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 21:17
              jest powiedzenie że pewna jest tylko smierć i podatki...
              nie zakładalabym niczego "na pewno" gdybym nie miała tego zapisanego w umowie ze przez 2 lata nie ulegna zmianie ceny i warunki umowy.a i wtedy:patrz j.w wink
              ale oczywiście kazdemu sie wolno wyzalic wink
              • tres09 Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 06:39
                Zgodnie z umową warunki miały być stałe, problem w tym że oni te umowy wypowiadają (oświadczają że umowy nie zamierzają dotrzymać).
                Razi niesymetryczność zobowiązań - klient nie mógł wypowiedzieć umowy bo zapłaciłby karę umowną, druga strona też powinna w takiej sytuacji być zobowiązana do zapłaty kary umownej.
                Wybór owszem dają znakomity - albo podwyżka albo podwyżka (ewentualnie won).
                Co do oferty innych operatorów - polecam zajrzeć do oferty nju mobile.
                Później ewentualnie telefon do tmobile z oświadczeniem o zamiarze transferu numeru do innej sieci - wycofują się wtedy z tej 5 zł podwyżki.
                • aleksandra1977 Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 17:34
                  > Później ewentualnie telefon do tmobile z oświadczeniem o zamiarze transferu num
                  > eru do innej sieci - wycofują się wtedy z tej 5 zł podwyżki.

chcac zostac w T-mobile wystarczy zadzwonic na infolinie (lub oswiadczyc pisemnie) i potwierdzic chec odejscia do konkurencji. Przelaczaja wtedy do Sekcji Utrzymania Klienta, a tam dotychczasowe warunki zostaja bez zmian, bez podwyzki 5zl.
    • silje78 Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:40
      mam ten sam abonament, dodatkowo dobrałam nielimitowane rozmowy na stacjonarne. teraz płaciłam 55zł, będę płacić 60zł. początkowo się wkurzyłam, ale tańszej oferty nie znajdziesz. przedłużałam umowę w kwietniu i przestudiowałam wszystkich operatorów. w t-mobile bez telefonu jest najtaniej. do tego brak problemów (jakichkolwiek od 2000r) przez cały czas korzystania z ich usług. ja pozostaję przy t-mobile. nie będę zmieniać dla zasady.
      • 76aga Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 16:53

Ja właśnie zmienię dla zasady!

tak na szybko, najtaniej w tej chwili jest: Red Bull MOBILE

za to co mam w t-mobile za 55 zł. (od września) u nich jest za 38 zł.
    • joana.mz Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 22:00
      taniej znajdziesz w play
      ale nie jestem do końca zadowolona z tej sieci głównie ze względu na problemy z zasięgiem.
      • ela.ch1 Re: T-mobile – kpina z klienta! 27.08.14, 19:39
        ale PLAY działa na sieci wszystkich pozostałych operatorów, wystarczy w telefonie wyszukać dostępne sieci i wybrać PLAY-T-mobile, działa wtedy na zasięgu T-mobile a to chyba najlepszy zasięg.
    • anmaszy Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 22:27
      Odchodząc od nich- nie dostaniesz kary umownej?
      • patatajowa Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 22:42
        nie gdyz daja mozliwość rozwiazania umowy w związku ze zmianą warunków. tak wynika z tresci posta.
    • aleksandra1977 Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 22:48
      zamiast sie wsciekac, zadzwon do T-mobile, powiedz, ze nie masz zamiaru placic 5 zl drozej, ze odchodzisz do konkurencji. Jestem przekonana, ze jesli dobrze poprowadzisz rozmowe, to zgodza sie na dotychczasowe warunki, ktore masz, albo wrecz dadza Ci korzystniejsza oferte. Cisnienie na sprzedaz jest wszedzie, u kazdego operatora, wiec bedzie im zalezalo na tym, zeby Cie zatrzymac.
    • malowanka06 Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 23:01
      ja mam w play, nie narzekam od 5 lat. Teraz w czerwcu kończyła mi się umowa, powiedziałam, że nie oferują mi nic ciekawego itp, że konkurencja ma lepiej, przełączyli mnie na linię utrzymania klienta i mam abonament na pół roku, 29,90-do wszystkich sieci nielimitowane, 2gb internetu, sms przez miesiąc nielimitowane, potem mogę ewentualnie płacić 10 zl- ale mało wysyłam więc zrezygnuję. Umowa bez telefonu.
      • super-czarna.1 Re: T-mobile – kpina z klienta! 04.08.14, 23:21
        Też mam w play-u. Umowa bez telefonu, 34zł, nielimitowane sms, 500 minut do wszystkich (na stacjonarne i do innych sieci), nielimitowane rozmowy do play.
    • arizonadreams Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 08:17
      Ja właśnie przenoszę się z orange do playa. Oferta bez telefonu: nielimitowane rozmowy (komórki i stacjonarne), sms, mms, 2 GB - koszt: 49,99. smile
      • white_swan Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 09:38
        Mam umowe w orange.
        800 minut do wszystkich, nielimitowane do orange i 5GB internetu - 49,99. Najbardziej na necie mi zależało.
        • women1984 Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 09:57
          a ja płacę 12 zł mam nielimitowane minuty do play i na stacjonarne + 70zł na dowolne wykorzystanie, abonament bez telefonu w play.
      • emma_me Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 10:02
        ja również uciekam z Tmobile a jestem z nimi od początku sad
        wybieram się do play, wybrałam sobie tę ofertę co arizona
        • anmaszy Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 10:33
          numer można przy tej okazji przenieść też..?
          pytam, bo ja na pewno też dostanę/dostałam już (muszę zajść do skrzynki) taką informację uncertain
    • ciotka.aka Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 18:06
      Mam pytanie do autorki i osób, które otrzymały tą ciekawą propozycję uncertain kiedy otrzymaliście pisemną informację o zmianie warunków i czy ewentualnie jest jakieś info na ten temat na koncie w i-boa. W maju przedłużyłam z T-mobile umowę na podobnych warunkach 49 zł za wszystko, abonament na firmę. W zeszłym tygodniu dopiero otrzymałam aneks do umowy i zastanawiam się czy teraz mam czekać na niespodziankę... Czy ten list dotarł przesyłką, poleconą? Jak liczycie dni do podjęcia decyzji?
      • anmaszy Re: T-mobile – kpina z klienta! 05.08.14, 18:52
        dostałam także uncertain zwykły list
        zmiany wchodzą w życie od 1.9. i do tego czasu należy się określić

Ja zmieniam sieć na rzecz niżej wymienionej oferty playa, za tą samą kasę mam dodatkowo nielimitowane na stacjonarne (teraz nie miałam, w tmobile miało być nielimitowane do wszystkich ale "wszystkich..sieci komórkowych" było małym druczkiem uncertain ) Od marca przeszłam do ery i ciągle miałam problemy z mms-ami uncertain a za każda rozmowę z konsultantem musiałam płacić. W sumie ta zmiana jest mi na rękę tongue_out
        • pakipsi Re: T-mobile – kpina z klienta! 06.08.14, 20:26
          ja też dostałam list o podwyżce i od razu na drugi dzień przeniosłam numer do Orange, w kwietniu podpisałam nową umowę bez telefonu i zależało mi tylko na jak najtańszych rozmowach i smsach, bo nie korzystam z internetu; w T-mobile miałam 44,99 + 5 zł stacjonarne + teraz dodatkowo chcą 5 zł, czyli 55 zeta za same rozmowy i smsy, słowem masakra, w Orange będę miała abonament 29,99 zł, w tym nielimitowane rozmowy w sieci Orange i 480 min wymiennych na smsy/mmsy, w zupełności mi to wystarczy i jestem 25 zł do przodu, T-mobile niech spada na drzewo
          • agus-ka Re: T-mobile – kpina z klienta! 06.08.14, 23:01
            ja mam w tmobile ale oferta jump więc pewnie mnie nie dotyczy. Za 40 zł mam nielimitowane rozmowy na stacjonarne i do wszystkich sieci komórkowych, nielimitowane smsy + 0,5 gb internetu. Jak dla mnie ok. Wcześniej miałam telefon w play i to była porażka. Wiecznie problem z netem, zasięg też się zrywał. W orange też nie jest najlepiej (mam kartę firmową w orange), ale jeśli któraś z Was chciałaby jednak przejść do orange to polecam kupon z groupona
            www.groupon.pl/oferty/warszawa/orange-polska-6/42592140
            mój brat z podobnego korzystał i wiem, ze wszystko działało.
            • aleksandra1977 Re: T-mobile – kpina z klienta! 06.08.14, 23:08
              agus-ka napisała:

> ja mam w tmobile ale oferta jump więc pewnie mnie nie dotyczy.

nie, nie dotyczy. Dotyczy natomiast dotychczasowych klientow, ktorzy maja (lub mieli) tzw. paki (czyli taryfy bez telefonu) lub sa w tzw. okresie bezterminowym umowy.
              • ciotka.aka Re: T-mobile – kpina z klienta! 07.08.14, 08:53
                Ola, jest jakaś informacja w sieci czy wiesz to z listu (do mnie w takiej sytuacji kilka razy nie doszły rzekomo wysłane listy od t-mobile i dawnej C+) Orientujecie się czy zmiana dotyczy także abonamentów firmowych?
                • aleksandra1977 Re: T-mobile – kpina z klienta! 07.08.14, 09:48
                  ciotka.aka napisała:
                  > Ola, jest jakaś informacja w sieci czy wiesz to z listu (do mnie w takiej sytua
                  > cji kilka razy nie doszły rzekomo wysłane listy od t-mobile i dawnej C+)
                  Orient
                  > ujecie się czy zmiana dotyczy także abonamentów firmowych?

Orientujemy sie smile nie z sieci, ale z informacji z pierwszej reki wink Tak, jak napisalam, ta zmiana dotyczy tych wszystkich klientow, ktorzy maja (lub mieli) tzw. paki, czyli oferte bez telefonu lub sa w tzw. okresie bezterminowym umowy (akurat moja umowa w T-mobile automatycznie przeszla w okres bezterminowy po okresie 2 lat od momentu jej podpisania. Nie wiem, jak jest u Ciebie. Sprawdz sobie w warunkach umowy, na ile ja podpisywalas. Z tego, co pamietam, to najczesciej maja zapis o 2 lub 3 latach).
                  Ta zmiana dotyczy zarowno klientow prywatnych, jak i biznesowych, niestety uncertain
                  • ciotka.aka Re: T-mobile – kpina z klienta! 07.08.14, 10:07
                    no to wydaje mi się, że także i mnie uncertain pod koniec maja podpisałam aneks do umowy na kolejne dwa lata: abonament pro firma bez telefonu. w zeszłym tyg. doszedł do mnie rzeczony aneks ale info o zmianie warunków nie ma. Proszę o radę co teraz zrobić. Taka forma współpracy mnie nie interesuje (podobnie nie podobało mi się postawa C+ i skończyliśmy współpracę) ale formalnie nie mam podstawy żeby wypowiedzieć. Czy w punkcie obsługi klienta mogę dowiedzieć się czegoś więcej (na rozmowy i odkręcanie błędów ze strony t-mobile wydałam już wystarczająco dużo). Najbardziej denerwuje mnie, że w sumie to chyba i tak najlepsza oferta choć może pomyślę o nowym telefonie i wtedy może okazać się, że są lepsze
                    • aleksandra1977 Re: T-mobile – kpina z klienta! 07.08.14, 10:18
                      Ciotka.aka, dopoki nie dostaniesz papieru (czyli listu), to siedz cicho i nic nie rob. Nie wychodz przed szereg wink
                      Z aneksem nic Ci nie przyslali, bo musi to byc oddzielna korespondencja. Dopoki nie dostaniesz tego listu, nic sie nie zmienia.
                      • ciotka.aka Re: T-mobile – kpina z klienta! 07.08.14, 10:28
                        dzięki, w takim razie siedzę cicho smile
                        • anmaszy Re: T-mobile – kpina z klienta! 07.08.14, 10:43
                          a ja bym po prostu zadzwoniła do biura obsługi klienta i zapytała czy i mnie to dotyczy, korespondencja listowa (bo to zwykłym listem było wysłane) może przecież zaginąć.. Od telef.do BOA nie uruchomią przecież całej procedury, więc w tej sytuacji z tym wychodzeniem przed szereg to nie tak wink
                          • aleksandra1977 Re: T-mobile – kpina z klienta! 07.08.14, 10:55
                            nmaszy napisała:

> a ja bym po prostu zadzwoniła do biura obsługi klienta

uwierz mi, ze to nie jest dobry pomysl.
        • ewelina-e12 Re: T-mobile – kpina z klienta! 27.08.14, 22:18
          anmaszy, przeniosłaś numer? dało się?
          • anmaszy Re: T-mobile – kpina z klienta! 28.08.14, 13:44
            jestem w trakcie wypowiedzenia smile WAŻNE - za okres wypowiedz.w playu nie naliczają abonamentu, Na początku roku przenosiłam numer do tmobile i Pani nie raczyła mnie o tym poinformować, choć pytałam kilka razy czy będę płacić tylko aktywację uncertain wyszło po fakcie gdy przyszła faktura na prawie 150 zł uncertain
    • panakotka Re: T-mobile – kpina z klienta! 27.08.14, 13:48
      czy ktos kontaktował sie z BOK i zaproponowano mu cos sensownego?
      • anmaszy Re: T-mobile – kpina z klienta! 27.08.14, 16:20
        panakotka napisała:

> czy ktos kontaktował sie z BOK i zaproponowano mu cos sensownego?

wypowiedzenie bez konsekwencji tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka