Dodaj do ulubionych

minecraft dla 6 latka

13.08.14, 14:23
Co można kupic dla chłopca? Oprocz zabawek pluszakow . Czy w ogole ta gra jest jakas odpowiednia dla tego wieku. Bo syn czasem mi opowiada o niej, ze cos tam się buduje, ze swiat jest z kwadratów. może jakas gra lub inny gadzet?
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: minecraft dla 6 latka 13.08.14, 14:28
      ubrania są, koszulki i bluzy w kappahalu, smyku, reserved. Ludziki są zabawkowe, coś jak figurli lego duplo na wielkość, koszt około 35 zł, w marketach dostępne.
    • zoska7777 Re: minecraft dla 6 latka 13.08.14, 22:31
      Moje 5,5 latki oraz ośmiolatka uwielbiają Minecrafta. Grają na tablecie. Gdybym nie ograniczała czasu - to pewnie grałyby cały czas. Z tego co opowiadają dzieci (bo sama nie grałam) - buduje się domki, zagrody, hoduje zwierzęta. Występuje wiele zależności. Ostatnio mnie rozwaliły tym, że chciały otrzymać tort w grze - więc musiały najpierw pozyskać ziarno, jajko i coś tam jeszcze. Żeby mieć ubranka, trzeba wyhodować owce i później zebrać wełnę.. itp itd.. Aby przetrwać trzeba jeść. Hoduje się więc zwierzątka na pożywienie (szynka ze zwierząt)... I muszę dodać, że kompletnie żadnego problemu z obsługą gry nie było. Jakoś dzieci w dzisiejszych czasach szybciutko pojmują takie rzeczy.
    • szmytka1 Re: minecraft dla 6 latka 13.08.14, 22:36
      i potem te świeni chrumczą do mnie z komputera a kuraki gdaczą, bo syn gra na moim stacjonarnym. W wersję dorosłą, z wykupieniem tego abonamentu już by chciał, ale nie ma mowy.
      • beakarp Re: minecraft dla 6 latka 13.08.14, 23:05
        czy jest dostępna gdzieś jakaś wersja dla dzieci za free? Bo mój 5latek też ciągle o tej grze wspomina...
        • szmytka1 Re: minecraft dla 6 latka 13.08.14, 23:09
          jest, ale nie wiem gdzie, bo dziecko siada do kompa a po chwili już śwnie chrmumczą a z kurczaków robi sie pieczyste. Jak syn jutro wróci z przedszkola, to jak nie zapomne, to go zapytam gdzie to.
        • szmytka1 w historii sprawdzila i jest między innymi to 13.08.14, 23:35
          zanzalanz

tyko uważaj na reklamę na początku, nie dla dziecka.
          • pasik Re: w historii sprawdzila i jest między innymi to 14.08.14, 00:36
            moja młoda od jakiegoś 4 roku życia gra....mania szkolna..ale delikatnie ograniczana.
            Moje dziec świat szkolny przenoszą do gry..budują np domy dla nauczycieli..ich światy itp
            • szmytka1 Re: w historii sprawdzila i jest między innymi to 14.08.14, 07:38
              moj z lego buduje mainecrafta, a przypomniało mi się teraz, jest zestaw klockow lego minecraft nawet.
              • kamelia14 Re: w historii sprawdzila i jest między innymi to 14.08.14, 12:49
                ja mojemu 8 lat pokazałam z rok temu i tak wciąga że grałby kilka godzin
                właśnie ma "odwyk"
                drugi raz bym tego nie zrobiła ...
                gra jeszcze w word of thanks /miłośnik czołgów/ ale od tego odchodzi po skończonej bitwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka