Dodaj do ulubionych

Prosze posluchac.

IP: *.vn.shawcable.net 31.01.02, 02:39
Zastanawiam sie kto zainspirowal panow redaktorow do takich latwo-chwytliwych
reportazy?
Czy firmy pogrzebowe konkurujace ze soba, czy chec zaistnienia w srodowisku
dziennikarkim?
Zerowanie na tak podchwytliwych i gleboko ublizajacych etyce lekarskiej
wypowiedziach swiadkow/kierowca, etc/ uwazam za tani, latwy chwyt, ktory byl
znany z niedalekiej przeszlosci.
Odwracanie uwagi od centrum, gdzie spoczywa glowna odpowiedzialnosc za
prawidlowerozwiazania, wtym przypadku sluzby zdrowia, znana byla w ciagu
dziesiecioleci PRL.
Odnosze wrazenie, ze autorzy artykulow zdobywali ostrogi swego rzemiosla od
nauczycieli z tamtych dobrych lat. Nic sie nie zmienilo. Ekipa jakby ta sama i
metody rowniez. Wszystkim po rowno. Stroz czy kierowca / z komputerowa
pamiecia/ maja wiecej do powiedzenia niz fachowcy czy lekarze na powyzszy temat.
Czy mozna pisac bezkarnie? Chyba tez mozna jak to bylo dwniej - nie
urazic "gory" i poniewierac "dol".
Usmiercanie ludzi przez lekarzy to wielki zarzut.
Wierze, ze odpowiedzialnosc musi przyjsc. Konsekwencje musza poniesc winni -
czy to lekarz, sanitariusz, kierowca czy dziennikarz.
Ale kto wymierzy sprawiedliwosc?
Watpie bardzo - czy obecna administracja wzieta jakby z dawnych lat.
Najlepiej wybrac czarne owce / czarne Anioly / i ukatrupic !!!
Pozostanie cisza, sumienie katow i nie rozwiazany problem sluzby zdrowia.
Skad my to znamy?
Obserwuj wątek
    • trewa Re: Prosze posluchac. 31.01.02, 02:55
      trudno w to uwierzyć ,ale pracując na anestezjologii parę lat wiem że lekarz
      anestezjolog z człowiekiem może zrobić wszystko ,
      • Gość: ble ble Re: Prosze posluchac. IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 03:08
        trewa napisał(a):

> trudno w to uwierzyć ,ale pracując na anestezjologii parę lat wiem że lekarz
        > anestezjolog z człowiekiem może zrobić wszystko ,

Nie tylko anaestezjolog może jak mówisz wszystko. Tylko co to ma do rzeczy ? Ja
        tez jestem lekarzem (też wiele razy moglem ) Ale tego nie zrobilem i nie zrobie i
        co ? Twój komentarz ,wybacz to takie troche ble ble ble.
        • Gość: czorny Re: Prosze posluchac. IP: 10.10.15.* 31.01.02, 15:08
          Gość portalu: ble ble napisał(a):

> trewa napisał(a):
          >
          > > trudno w to uwierzyć ,ale pracując na anestezjologii parę lat wiem że leka
          > rz
          > > anestezjolog z człowiekiem może zrobić wszystko ,
          >
          > Nie tylko anaestezjolog może jak mówisz wszystko. Tylko co to ma do rzeczy ? Ja
          >
          > tez jestem lekarzem (też wiele razy moglem ) Ale tego nie zrobilem i nie zrobie
          > i
          > co ? Twój komentarz ,wybacz to takie troche ble ble ble.

______________________________________________________________________________
          nie chodzi o to że mogłeś, a nie zrobiłeś. być może wczoraj widziałem cię na
          ulicy i też cię nie zabiłem, ale nie każę ci za to dziękować. chodzi o to że w
          polsce jest kilka grup zawodowych o wysokim statusie społecznym, którzy z racji
          tego uważają się za leprzych. nieudolny lekarz nie powinien zarabiać dużych
          pieniedzy, bo jest nieudolnym lekarzem. uzyskanie dyplomu ukończenia uczelni i
          zdobycie zawodu w żadnym normalnym kraju nie zapewnia wysokiego statusu
          materialnego nikomu, lekarzom też. nie widzę więc usprawiedliwienia dla
          arogancji, niekompetencji, o innych ( gorszych) zjawiskach nie wspomnę. jak jest
          wam tak źle, to dlaczego wszystkie wydziały AM są takie oblegane przez waszych
          synków których tam pchacie po protekcji ile wlezie? przecież lekarz to dziś zawód
          niemal dziedziczny ! a takim jak wy niestety do dupy mogą się dobrać tylko żądni
          sensacji pismacy ( jak niedawno do prokuratorów i sędziów). nie jestem naiwny,
          sprawy ostatnich dni i tak się rozejdą po kościach. ale przynajmniej ktoś głośno
          powiedział; JESTEŚCIE PANAMI ŻYCIA I ŚMIERCI, MOŻECI ZABIĆ, NIE WIADOMO CZY TEGO
          NIE ROBICIE. a wy się bronicie niskimi zarobkami !!! w obliczu podejrzenia o
          morderstwo !!! po za tym skąd lekarzy stać na taki standard życia, jeśli
          zarabiają tak niewiele. pytanie do wszystkich: CZY KTOŚ ZNA UBOGIEGO LEKARZA
          KTÓRY LECZY DŁUŻEJ NIZ TRZY LATA ?
          za udokumentowany przypadek stawiam pół litra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka