Dodaj do ulubionych

KROSNO rainbow loom

07.09.14, 16:21
Dziewczyny, który sprzedawca na allegro wysyła oryginalne krosna- te niebieskie rozkładane.
Zamówiłam krosno i przyszło mi zupełnie inne połamane.
Nie chcę w ciemno kupować następnego bubla.
Widziałam w MERLINIE czy te są oryginalne w środku?

merlin.pl/Cool-Rainbow-Loom-Teczowe-bransoletki-zestaw-do-robienia-bransoletek-z-gumeczek-od-8_Co/browse/product/206,1423446.html
Potrzebuję takie jak na zdjęciu https://allochtonka.blogspot.com/2014/07/loom-mania.html
Obserwuj wątek
    • nunik Re: KROSNO rainbow loom 07.09.14, 16:22
      allochtonka.blogspot.com/2014/07/loom-mania.html
    • mama_amelii Re: KROSNO rainbow loom 07.09.14, 21:05
      W chińczyku są po 4 zł.Ja mam z kompletu,takiego jak pokazałas,ale te z chińczyka nie róznia się specjalnie.Zajrzyji,sama zobacz jak masz w mieście?
      • natalek79 Re: KROSNO rainbow loom 08.09.14, 13:09
        U mnie też szał, więc wiedziona postem wstąpiłam dziś do "chińczyka". Po 4 zł to są te badziewne krosna, a te rozkładane niebieskie są po 10 i całkiem solidnie wyglądają. Popatrzyłam na zestawy i podejrzewam, że to co allegro oferują, to właśnie taka "chińszczyzna". Dlatego już lepiej wybrać się i kupić, żeby połamanego nie dostać. Gumki w woreczkach z małym szydełkiem mają po 3 zł, podczas gdy w Empiku drożej sporo. Koleżanki mówiły córce, że nie są gorsze (tzn. nie rozrywają się itd.), więc pewnie chętnie tam będzie uzupełniać zapasy.
        • olaf2011 Re: KROSNO rainbow loom 08.09.14, 14:02
          Kupiłam w "chińczyku" za 10 zł krosno jak ze zdjęcia z gumkami + opakowania gumek po 2 zł (jednokolorowe)
          Pepco takie same opakowania gumek (no dobra nie wiem ile sztuk, ale wyglądały identycznie) - 4,99 zł
          Sklep papierniczy to samo - 9,99 zł
          Taki rekonesans zrobiłam w ubiegłym tygodniu
    • inia25 Re: KROSNO rainbow loom 08.09.14, 15:45
      Nie kupuj chińskiego szitu, te krosna nei sa nic warte. Kupiłam dwa.... Jedno połamało sie pierwszego dnia, przy przekładaniu rzędów.

Ten z merlina to jest własnie to co linkujesz. One sa z twardszego i cięższego plastiku. Widać że są zupelnie inne niz te chińskie.

te z chińczyka to jest takie coś:
      https://krolzabawek.pl/userdata/gfx/d9ca981af953932d1e488dbd6bba804b.jpg

te z merlina:
      https://dlaczegoplacze.files.wordpress.com/2014/07/cool-rainbow-loom-zestaw1.jpg?w=490&h=490
      • natalek79 Re: KROSNO rainbow loom 08.09.14, 20:53
        Bardzo śmieszne...Właśnie te z niebieskim spodem kupiłam po 10 zł
        • inia25 Re: KROSNO rainbow loom 09.09.14, 09:49
          natalek79 napisała:

> Bardzo śmieszne...Właśnie te z niebieskim spodem kupiłam po 10 zł

naprawde dokładnie to kupiłaś?
          Bo ja tez kupiłam "z niebieskim spodem" i w domu dziecko mnie wypunpynktowalo, że szit kupiłam.
          Gdzie, w jakim chińczyku, kupiłaś te krosna, naprawdę chętnie kupię
      • olaf2011 Re: KROSNO rainbow loom 09.09.14, 07:15
        U mnie nawet pudełko to samo co w merinie....
        • inia25 Re: KROSNO rainbow loom 09.09.14, 09:47
          olaf2011 napisała:

> U mnie nawet pudełko to samo co w merinie....

gdzie powiedz, chętnie kupię, bo w merlinie i smyku troche drogo...
          • natalek79 inia25 09.09.14, 09:58
            sorki, ale strasznie się podniecasz...
            czy to ważne kto jak swoją kasę wydaje? Uważasz, że warto dać więcej za "oryginalne" w Merlinie, Empiku czy Smyku Twoja sprawa. Kupuj, płać i ciesz się.
            Ja uważam, że nie warto, bo to znowu kolejna "moda na chwilę" i pytanie za ile się znudzi/zmieni/oklepie... I to też moja sprawa, czy dziecku nakupię za 200 zł mega oryginalne w w/w sklepach czy zakupię tyle samo za 50 zł a 150 zł przeznaczę na coś rozsądniejszego. Moja sprawa i moje pieniądze, a Ty przeżywasz każdy post jak "mrówka okres"...Przecież nikt nie pisze, że kupuje w "chińczyku" oryginalne/identyczne/itp./itd. tylko pisze, że pudełko wygląda tak samo, gumki równie dobre, krosno z takim samym niebieskim spodem... Czytaj ze zrozumieniem i tyle. Chyba każdy dorosły jest w stanie sam ocenić, czy chce zapłacić tyle czy tyle, jest w stanie ocenić czy jakość mu odpowiada itd. A jak Twoje dziecko tylko te "oryginalne" uważa za godne uwagi, to cóż - Twój problem.
            • natalek79 Re: inia25 09.09.14, 10:01
              Mojemu dziecku przy przekładaniu nic się nie połamało o dziwo. Ale moje też mnie nie punktowało za chiński wyrób... Swoją drogą - sprawdź czy te z Merlina nie mają Made in China napisane na opakowaniu big_grin
              • inia25 Re: inia25 09.09.14, 11:19
                natalek79 napisała:

> Mojemu dziecku przy przekładaniu nic się nie połamało o dziwo.

no to git

> Ale moje też mnie nie punktowało za chiński wyrób...

moje też nie, powiedziałę po prostu że jest do niczego, o chińskim wyrobie słowem nei wspomniała.

>Swoją drogą - sprawdź czy te z Merlina nie mają Made in China napisane na opakowaniu big_grin

pewnei jest, nei przeczę, ale jest bezapelacyjnie lepsze
            • inia25 Re: inia25 09.09.14, 11:17
              no podniecam się i owszem, bo od kilku meisięcy u mnei w domu zabawa tymi gumkami jest na pierwszym miejscu.
              Te zalinkowane krosna może i sa tanie, ale są do dupy bo pękają.
              jesli w Chińczyku po 10 zł kupujecie te lepsze (czytaj twardze i cięższe) to ja chetnie kupię, bo dziewczyny moje potrzebuja jeszcze po jednym.
              Nie chodzi o to, że to z merlina nei jest chińskie - jest zapewne, ale jest bezapelacyjnie lepsze.
              I w nosie mam ile kto wydaje, ja che wydac raz na porzadne krosno, dlatego "przezywam jak mrówka okres".
              A autorka watku zapytała dokładnie o te z merlina, bo te słabsze juz ma i ich nei chce.
              Przeczytaj czego poszukuje autorka watku, a nie unoś się, że to co kupiłaś bedzie równei dobre. Nie będzie, jeśli jest to odpowiednik tego krosna z żółtymi spodami.
              Czytaj ze zrozumieniem.
    • moloman Re: KROSNO rainbow loom 09.09.14, 07:40
      A ja mam inne pytanie... W jakim wieku wasze corki sa ? Czy dla dziewczynki 5,5 roku to sie nadaje ( jako prezent?) czy za mala?
      • inia25 Re: KROSNO rainbow loom 09.09.14, 09:49
        5,5 spoko da radę.
        Moja starsza ma 10 lat a mlodsza właśnie 5,5 i bez problemu robi te bransoletki.
      • dorocik833 Re: KROSNO rainbow loom 10.09.14, 07:17
        Moja ma 4 lata i robi najprostsze wzory. Jest najmłodsza na podwórku z maniaczek bransoletkowych. 5,5 letnia spokojnie zrobi nawet bardziej skomplikowane wzory
    • kanna Re: KROSNO rainbow loom 09.09.14, 13:14
      Kupiłam małej w Smyku (bez niebieskiego :p), ale mnie pouczyła, ze najlepiej się robi na kredkach, nie żadnych krosnach. Na krosnach robi za to syn.

Generalnie badziewiaste te bransoletki są.
      • sylwina76 Re: KROSNO rainbow loom 09.09.14, 22:55
        Mamy i ze Smyka i ze "zwykłego papierniczego". Różnicy w wykonaniu krosna nie widzę, jedynie gumki ze Smyka?empiku są trwalsze, nie pękają, nie mają tak intensywnego zapachu gumy i kolory jakby bardziej "żywe". Jednak cena dwa razy tańsza.
    • salma75 Największe krosno 15.09.14, 08:52
      Czy ktoś może podać mi link do porządnego, dużego (jak największego) krosna, dobrej jakości? Czy to podlinkowane z Merlina jest duże?
      Hmm... Tak teraz czytam opis... "Dzięki rozkładanemu krosu, gdy dziecko zacznie robić bardziej wyszukane ozdoby, wystarczy dokupić kolejne krosno i z łatwością połączyć ze sobą krosna."
      Co zawiera ten zestaw? Jakieś specjalne krosno, do którego można dołączyć kolejne? Czy zestaw zawiera jedno małe krosno czy kilka połączonych?
      Oświećcie mnie proszę...
      • inia25 Re: Największe krosno 15.09.14, 09:16
        To krosno z merlina jest standardowe, dzięki temu że wszystkie elementy są ruchome, można je konfigurować w różne długości, ale do tego trzeba mieć więcej krosien.
        • salma75 Re: Największe krosno 15.09.14, 10:08
          Czyli tam jest jeden element, tak? I jak chcę większe to muszę kupić kolejne i połączyć?
          A są większe jednoelementowe?
          Córka zdesperowana, zaczęła wbijać pinezki w dechę i robić domowe krosno uncertain.
          • inia25 Re: Największe krosno 15.09.14, 11:58
            Tam masz trzy rzędy ruchome na czterech (czy trzech) niebieskich podstawkach. te rzędy można wyjmować, przekładać i jak masz drugie takie samo krosno - łączyć.
    • aniam123 Re: KROSNO rainbow loom 20.09.14, 08:57
      Dziewczyny a kupowałyście na allegro? Możecie polecić jakieś konkterne/sprawdzone?
    • arafia toksyczne bransoletki? 20.09.14, 10:49
      Warto przeczytać

zdrowie.dziennik.pl/dziecko/artykuly/470099,bransoletki-z-gumek-loom-bands-i-rainbow-loom-toksyczne-ostrzezenie.html
      • aniam123 Re: toksyczne bransoletki? 20.09.14, 20:31
        Ale nie da się sprawdzić, które nie mają ftalanów lub mają ich znikomą ilość.
        Wcale nie jest oczywiste, że te droższe są lepsze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka