Dodaj do ulubionych

Płaszcz pikowany tchibo

19.10.14, 18:43
www.tchibo.pl/plaszcz-pikowany-p400057045.html?dim1=38
Ma ktoś? Jak z rozmiarem?
Obserwuj wątek
    • agnieszka.kly Re: Płaszcz pikowany tchibo 20.10.14, 19:52
      Chyba płaszczyk nie cieszy się zainteresowaniem wink
      • adasia.1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 19:36
        Płaszczyk kupiłam i jest super. Zwykle noszę rozmiar M, ale płaszczyk wzięłam w rozmiarze S i jest ok. Jest to jeden z moich lepszych zakupów; lekki, ciepły, nieprzewiewny. Jestem z niego bardzo zadowolona, dlatego polecam innym. Mam jednak pytanie, czy ktoś już prał ten płaszczyk. Czy po wypraniu ocieplenie nie zbryliło się? Proszę o wsparcie.
        • agnieszka.kly Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 19:53
          A ja noszę raczej S, a wzięłam M. Może i trochę luźny, ale trudno, bałam się, że pod S nie założę grubszego swetra.
          Co do prania - zaskoczyła mnie informacja, że należy suszyć w suszarce - tym bardziej, że takowej nie posiadam uncertain
          Dlatego podłączam się do pytania o pranie, a tymczasem planuje zakup kulek tudzię piłeczek tenisowych do prania.
          • adasia.1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 21:20
            No cóż, właśnie ta suszarka stanowi problem, bo ja też jej nie mam, a płaszczyk wymaga już prania sad Może już ktoś zaryzykował pranie i podzieli się swoim doświadczeniem. Pozdrawiam smile
          • patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 22:52

a po kiego ci piłki i to do prania????? Płaszcz ma wypełnienie z poliestru a piłki stosuje się do płaszczy puchowych i to do suszenia a nie prania.
            Płaszcz MOŻNA suszyć w suszarce a nie TRZEBA.
            Od października was dręczy sposób prania zwyklej kurtki???? big_grin
            • agnieszka.kly Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 23:32
              I po co się tak unosisz patatajowa?? masz płaszczyk? prałaś? to napisz, poradź, a nie się sadzisz niepotrzebnie wink
              Na razie mnie aż tak nie dręczy, bo kurtka/płaszczyk/ przyszła kilka dni temu, ale kiedyś trzeba będzie ją do tej pralki włożyć i nie wiadomo co się wyjmie.
              Bo choćby poduszki - też mają wypełnienie z poliestru i - w zależności od jakości - różnie po praniu wyglądają.
              Co do piłek i suszarki - załączam instrukcję prania, może dowiesz się czegoś nowego wink
              "Wskazówki:
              Prać w proszku do prania tkanin kolorowych.
              Przed praniem i suszeniem zapiąć zamki błyskawiczne.
              Suszyć w suszarce.
              Do suszarki włożyć piłki tenisowe."
              • siciurynka1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 23:47
                ostatnio prałam płaszcz puchowy i w suszarce, w zastepstwie piłek tenisowych, których nie miałam, wystapiły kucyki pony (ok. 10 szt), które swymi kopytkami wzorcowo odwaliły robotę wink
                • adasia.1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 04.01.15, 00:26
                  Na stronie Tchibo informacja o praniu jest nierzetelna. Na metce wszytej w płaszczyk jest napisane, że cyt.: "Kurtki należy koniecznie suszyć w suszarce. Do suszarki zalecamy włożyć również piłki do tenisa." Sądziłam, że ktoś może wyprał kurtkę bez tych ceregieli i... nic się nie stało. Pani patatajowej dziękujemy - nic nie wniosła pozytywnego do dyskusji. No, ale zaistniała, brawo!
              • patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 23:48

ja się nie unosze bo nic mnie nie oburza tylko śmiać mi się chce big_grin
                jak sobie do tej pory radzilas z praniem kurtek swoich i rodziny?
                Ta wypierz zgodnie z instrukcją ,jak nie masz suszarki to nie susz w niej z piłkami czy bez wink

**** Czytanie książek jest zajęciem żmudnym i męczącym.
                Psuje wzrok,odrywa od innych zajęć i nie wspiera wzrostu PKB ****
    • kropkaa Re: Płaszcz pikowany tchibo 04.01.15, 00:28
      To nie puchówka???
      • patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 04.01.15, 00:46

oczywiście ze nie.
        Ja proponuje zadzwonić na infolinie ,zeby się upewnić jednak a nie słuchać bzdurnych rad osób które chcą tylko zaistnieć w wątku.
        zakładam ze specjalny proszek do kolorów macie do tych płaszczy?
        • patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 04.01.15, 00:50

aha no i co do prasowania bez wybielaczy też bym się upewnila na infolini wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka