agnieszka.kly 19.10.14, 18:43 www.tchibo.pl/plaszcz-pikowany-p400057045.html?dim1=38 Ma ktoś? Jak z rozmiarem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka.kly Re: Płaszcz pikowany tchibo 20.10.14, 19:52 Chyba płaszczyk nie cieszy się zainteresowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
adasia.1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 19:36 Płaszczyk kupiłam i jest super. Zwykle noszę rozmiar M, ale płaszczyk wzięłam w rozmiarze S i jest ok. Jest to jeden z moich lepszych zakupów; lekki, ciepły, nieprzewiewny. Jestem z niego bardzo zadowolona, dlatego polecam innym. Mam jednak pytanie, czy ktoś już prał ten płaszczyk. Czy po wypraniu ocieplenie nie zbryliło się? Proszę o wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.kly Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 19:53 A ja noszę raczej S, a wzięłam M. Może i trochę luźny, ale trudno, bałam się, że pod S nie założę grubszego swetra. Co do prania - zaskoczyła mnie informacja, że należy suszyć w suszarce - tym bardziej, że takowej nie posiadam Dlatego podłączam się do pytania o pranie, a tymczasem planuje zakup kulek tudzię piłeczek tenisowych do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
adasia.1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 21:20 No cóż, właśnie ta suszarka stanowi problem, bo ja też jej nie mam, a płaszczyk wymaga już prania Może już ktoś zaryzykował pranie i podzieli się swoim doświadczeniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 22:52 a po kiego ci piłki i to do prania????? Płaszcz ma wypełnienie z poliestru a piłki stosuje się do płaszczy puchowych i to do suszenia a nie prania. Płaszcz MOŻNA suszyć w suszarce a nie TRZEBA. Od października was dręczy sposób prania zwyklej kurtki???? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.kly Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 23:32 I po co się tak unosisz patatajowa?? masz płaszczyk? prałaś? to napisz, poradź, a nie się sadzisz niepotrzebnie Na razie mnie aż tak nie dręczy, bo kurtka/płaszczyk/ przyszła kilka dni temu, ale kiedyś trzeba będzie ją do tej pralki włożyć i nie wiadomo co się wyjmie. Bo choćby poduszki - też mają wypełnienie z poliestru i - w zależności od jakości - różnie po praniu wyglądają. Co do piłek i suszarki - załączam instrukcję prania, może dowiesz się czegoś nowego "Wskazówki: Prać w proszku do prania tkanin kolorowych. Przed praniem i suszeniem zapiąć zamki błyskawiczne. Suszyć w suszarce. Do suszarki włożyć piłki tenisowe." Odpowiedz Link Zgłoś
siciurynka1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 23:47 ostatnio prałam płaszcz puchowy i w suszarce, w zastepstwie piłek tenisowych, których nie miałam, wystapiły kucyki pony (ok. 10 szt), które swymi kopytkami wzorcowo odwaliły robotę Odpowiedz Link Zgłoś
adasia.1 Re: Płaszcz pikowany tchibo 04.01.15, 00:26 Na stronie Tchibo informacja o praniu jest nierzetelna. Na metce wszytej w płaszczyk jest napisane, że cyt.: "Kurtki należy koniecznie suszyć w suszarce. Do suszarki zalecamy włożyć również piłki do tenisa." Sądziłam, że ktoś może wyprał kurtkę bez tych ceregieli i... nic się nie stało. Pani patatajowej dziękujemy - nic nie wniosła pozytywnego do dyskusji. No, ale zaistniała, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 03.01.15, 23:48 ja się nie unosze bo nic mnie nie oburza tylko śmiać mi się chce jak sobie do tej pory radzilas z praniem kurtek swoich i rodziny? Ta wypierz zgodnie z instrukcją ,jak nie masz suszarki to nie susz w niej z piłkami czy bez **** Czytanie książek jest zajęciem żmudnym i męczącym. Psuje wzrok,odrywa od innych zajęć i nie wspiera wzrostu PKB **** Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 04.01.15, 00:46 oczywiście ze nie. Ja proponuje zadzwonić na infolinie ,zeby się upewnić jednak a nie słuchać bzdurnych rad osób które chcą tylko zaistnieć w wątku. zakładam ze specjalny proszek do kolorów macie do tych płaszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Płaszcz pikowany tchibo 04.01.15, 00:50 aha no i co do prasowania bez wybielaczy też bym się upewnila na infolini Odpowiedz Link Zgłoś