Dodaj do ulubionych

Kurtki puchowe - Zara

21.10.14, 13:28

Czy ktoś z Was ma kurtkę z puchowym wypełnieniem z Zary?
Pytam, bo mam wątpliwości, czy one dobrze znoszą pranie? Wprawdzie na metce jest napisane, że można prać w wodzie, ale gdy ja kiedyś wyprałam kurtkę puchową, to nadawała się tylko do wyrzucenia.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Kurtki puchowe - Zara 21.10.14, 13:41
      to nie kwestia zara czy inna firma ani nie kwestia prania. tylko suszenia smile
      puch w praniu zbija sie w mokre kule które potem trzeba rozbic recznie i roztrzepywac.albo wrzucic kurtke do suszarki ktora zrobi to wszystko za ciebie. jesli nie masz suszarki albo czasu na zabawe z puchówkami to zostaje ci pralnia lub inna kurtka wink
      • 0biecanka Re: Kurtki puchowe - Zara 21.10.14, 14:55
        Suszarki nie posiadam, niestety.
        Sądziłam, że te kurtki, skoro mają wypełnienie z mieszanki puchu i poliestru, to mozna prać bez problemu.
        Ale faktycznie chyba sobie odpuszczę, tym bardziej że chce w jasnym kolorze.
        • patatajowa Re: Kurtki puchowe - Zara 21.10.14, 15:32
          oczywiscie ze mozna prac bez problemu smile
          problem moze byc z suszeniem.
    • nuage8 Re: Kurtki puchowe - Zara 21.10.14, 18:54
      Mam granatową i już 3 zimy wytrzymała także polecam. Jednak z suszeniem trochę kłopot, trzeba w suszarce z piłkami tenisowymi najlepiej.
      • tatarlinka Re: Kurtki puchowe - Zara 21.10.14, 19:42
        Mam puchówkę, co prawda innej firmy i tylko z puchowym wypełnieniem, i piorę ją zawsze z piłkami tenisowymi, a suszę rozłożoną na suszarce do prania. Nic się nie zbija, kurtka wygląda ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka