Dodaj do ulubionych

Jaki mop? Poradzicie coś?

21.10.14, 22:42
Do tej pory używałam najzwyklejszego czyli takiego
www.sklep.vileda.pl/produkt/zestaw_supermocio.php
Muszę kupić nowy ale jest ich tyle, że nie mam pojęcia który wybrać. Ważne żeby był łatwy w użyciu i żebym nie musiała się schylać do wyciskania.
Obserwuj wątek
    • aga_martusia Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 22.10.14, 07:31
      Ja polecam mop Vileda Ease Wring Ultramat - szczególnie jak masz panele, terakote na podłodze.
    • ju_mi Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 22.10.14, 08:53
      Od 2 lat mam mopa obrotowego z Biedronki. Cały zestaw kosztował ok. 70zł. Jestem bardzo zadowolona.
    • karolciab125 Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 22.10.14, 09:06
      Też miałam taki dylemat kilka miesięcy temu.
      Trafiła się promocja na mopa obrotowego viledy:
      www.vileda.pl/systemy_czyszczace.php?pro=187
      kupiłam, poużywałam i ... stoi, ponieważ jakiś czas potem kupiłam mopa za kilkanaście złotych firmy Gosia i używam go non stop.
      O taki:
      www.gosia.pl/product/77/mop_zolta_mikrofibra_
    • czarna.perla Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 22.10.14, 09:48
      chodzi mi właśnie o to żeby na samą myśl o wyciągnięciu mopa nie odechciewało mi się myć podłogi, a mam co myc bo ok. 130m2 (płytki i panele). Ważne żeby łatwo myło się pod meblami i w zakamarkach.
      • kamelia14 Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 22.10.14, 10:05
        no ja wiem vileda ale żeby szmata do podłogi z wiaderkiem 150 zł kosztowała ...
        • kasiaszara Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 22.10.14, 10:21
          a ma któraś taki? sprawdza się? allegro.pl/smart-plus-mop-obrotowy-360-siestadesign-promocja-i4638498266.html
          • kamelia14 ja bym zrobila tak 22.10.14, 12:06
            jak kupować szmatę na kiju to ja bym zrobiła tak :
            kupiłabym mobilnie taką allegro.pl/vileda-ultramat-easy-wring-obrotowy-mop-plaski-i4702173122.html?ref=mainpage-observed
            zapłaciła bym z kuponem allegro mobilnie -20 zł i za 108 złotych z przesyłką prawie kosmiczna szmata na kiju jest u mniesmile
            Dodam że mnie interesował mop plaski bo czasem jakieś śmiecie jeszcze można zebrać tym oto gadżetem a i mam 160 m powierzchni do umycia.

widziałam że teraz lidl ma mopy viledy ale wyciskarką nie jest obrotowa tylko zwykłą więc chyba tak dobrze nie wypłukuje brudu jednak myślę że ten model jest ok.
            • czarna.perla Re: ja bym zrobila tak 22.10.14, 13:59
              a co to za rabat na -20 zł?
              • kamelia14 Re: ja bym zrobila tak 22.10.14, 14:06

tylko za to że kupujesz przez aplikacje mobilną
                już chyba 6 x kupiłam ostatnio z tym rabatem zobacz ten wątek:
                forum.gazeta.pl/forum/w,583,153444741,153444741,Allego_20zl_aplik_mobil.html
                • czarna.perla dzięki 22.10.14, 23:16

• kamelia14 Re: dzięki 23.10.14, 07:45

ja kupiłam ten o którym pisałamsmileoczywiście zachęcona kuponem z allegrotongue_out
                    po pierwszym użyciu spróbuje opisać wrażenia .
                    A Ty na cos się zdecydowałaś?
                    • czarna.perla Re: dzięki 23.10.14, 11:27
                      no właśnie mam zamiar kupić ten płaski obrotowy z viledy ale może jednak poczekam na Twoje pierwsze wrażenia.
                      • kamelia14 Re: dzięki 25.10.14, 20:20

no i mop po pierwszym użyciu
                        pomimo że po poerwszym kontakcie wzrokowym stwierdziłam że cześć myjąca jest mniejsza odrobinę od mojego niefirmowego dotąd używanego mopa to jestem bardzo zaskoczona na plus
                        Sam mop extra przylega do powierzani mytych myłam płytki i panele-
                        ma się wrażenie delikatnego zassania rewelacja- a przy tym idealnie czyści i domywa koło listew! jest cienki-dociera naprawdę w zakamarki!
                        a wyżymanie go i płukanie to czysta przyjemność
                        wiadro duże masz zaznaczone w środku ile max trzeba wody/dodam że nie dużo/ no i moje podłogi teraz na pewno są czystsze bo wcześniej przyznaję ze tak często mopa nie płukałam smile
                        ogólnie polecam ciekawe ile wytrzyma ta szmatka z mikrofibry.
                        • aga_martusia Re: dzięki 25.10.14, 21:31
                          też właśnie tego używam i jestem mega zadowolona.
          • mama.gucia Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 26.10.14, 20:30
            Mam smarta. Trzeba uwazac by nie wylac wody z wiaderka, bo smart stoi niestabilnie. Mam tez mopa parowego i vilede obrotowa. Na duze powierzchnie polecam zalinkowana vilede.
            • gosjana Re: Jaki mop? Poradzicie coś? 26.10.14, 20:47
              Jakiś czas temu jedna z forumek polecała takiego mopa:
              allegro.pl/mop-picobello-xl-z-draz-teleskop-leifheit-gratis-i4670979408.html
              kupiłam i jestem bardzo zadowolona smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka