Dodaj do ulubionych

tablet MY TAB7 problem z wifii i internetem

02.11.14, 09:20
Wiem, ze ktoś miał ten tablet, bo nawet był polecany, wiec kupiłam dla syna. Może i nie na tym foum to pytanie itd., ale może ktoś pomoze. Mam router i na laptopie internet działa normalnie, ale na tablecie mimo, ze jestem blisko routera i wyszukuje mi sieci to jest siła sygnału zawsze słaba a czasem dostateczna. poza tym znalazł mi siec dom, ale pisze, ze jest zabezpieczona protokołem WPA PSK i jak to odblokować? czy mam podac takie samo hasło jakie mam do tej sieci na laptopie czy jak/ Nie znam się na tym w ogole. Nawet dodaje inna siec to tez mam problem, bo albo nie można się polączyc bo sygnał słaby, albo sa jakies te zabezpieczenia. Czy w ogole jest szansa, ze będę mieć w tym tablecie internet? A może cos zle robie? Nie probowalam polaczenia przez kabel z internetem. Może sprobowac i wyszuka wtedy?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: tablet MY TAB7 problem z wifii i internetem 02.11.14, 09:43

te jakieś zabezpieczenia są właśnie po to to zeby nikt niepowołany -na przykład ty-nie mógł się połączyć z siecią.z własną siecią zabezpieczoną oczywiście możesz się połączyć pod warunkiem ze znasz hasło które trzeba wpisać w przeznaczonym do tego okienku big_grin
    • aranell Re: tablet MY TAB7 problem z wifii i internetem 02.11.14, 09:44
      Rozumiem, ze router bezprzewodowy? Router prawdopodobnie ma zaprogramowany login i hasło dostępu do sieci (na lapku pewnie masz wpisane i zapamietane dlatego hula bez problemu). Dostep do sieci udzielany jest tylko urządzeniom, które "podają" ten login i hasło ( ja tak mam np komp stacjonarny podłączony z routerem kablem przez swich bezprzewodowy, natomiast przy próbie podłączenia do bezprzewodowej sieci innym lapkiem lub telefonem muszę podać login i hasło by zostać "wpuszczona" do sieci - bez tego widzi jedynie sieć ale z niej nie skorzysta.
      • patir23 Re: tablet MY TAB7 problem z wifii i internetem 02.11.14, 18:08
        JUpi smile udało się już mam połącznie. musiałam podac te same parametry i ustawienia co w laptopie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka