Dodaj do ulubionych

klocki eitech/metal brick/geomag

14.11.14, 14:09
Zastanawiam się nad kupnem klocków eitech bądź metal brick (te drugie są dużo tańsze) i mam pytanie czy ktoś tutaj miał może do czynienia z tymi klockami i czy może je polecić?
Drugie pytanie: czy jest sens kupować mały zestaw klocków geomag czy tych elementów jest tak mało, że dziecko nie będzie miało pola do popisu? Syn ma prawie 8 lat.
Obserwuj wątek
    • bei Re: klocki eitech/metal brick/geomag 14.11.14, 17:36
      Przewinęly się różne, najsilniejsze magnesikia mają geomagi, konstrukcje są trwałe.
      Z pozostałymi bywało różnie, dzieci irytowały się, gdy ich dzieło legło w gruzach.
      • bei Re: klocki eitech/metal brick/geomag 14.11.14, 17:36
        Nawet male opakowanie potrafi służyć do fajnej zabawy smile
    • figrut Re: klocki eitech/metal brick/geomag 14.11.14, 17:46
      Eitech, jeśli chodzi o te blaszki do skręcania, to moje dzieciaki mają zestawy (koparka i coś tam jeszcze). Zgubienie jednego elementu dość poważnie odbija się na całej konstrukcji. Jak dla mnie, zabawka nie warta swej ceny. Natomiast jakąś dobrą podróbką geomagów bawią się od chyba 6 lat. Przez cztery lata co święta prosili o dodatkowy zestaw. Jak pokazują naszym dorosłym gościom, to bawią się nimi dzieci i dorośli. U mnie to strzał w dziesiątkę. Nawet z małego zestawu można coś fajnego stworzyć.
      • galkiewicz13 Re: klocki eitech/metal brick/geomag 14.11.14, 18:09
        Dzięki za odpowiedzi. Pamietasz może jakiej firmy są podróbki geomagow? Wolałabym kupić jakieś sprawdzone.
        • figrut Re: klocki eitech/metal brick/geomag 14.11.14, 18:59
          Jeden z zestawów to magnastix, ale nazw innych nie pamiętam. Wszystkie są jednak tego typu:
          allegro.pl/klocki-magnetyczne-676-elementow-idealny-prezent-i4765532988.html
          i wszystkie zestawy do siebie pasują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka