Dodaj do ulubionych

Magic Jinn

21.11.14, 10:34
który i czy w ogóle dla 7,5 latka ?
państwa, zwierzęta, przedmioty ?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Magic Jinn 21.11.14, 10:44
      wyszukiwarka nie boli...
      na świeżo:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,155481424,155489861,Re_Magic_Jinn_od_ilu_lat_.html
      • alexia.x Re: Magic Jinn 21.11.14, 10:46
        uuuu - przepraszam
        • deeds Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:05
          wg mnie państwa...nie przepraszaj, patatajowa tak mawink
          • ju_mi Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:52
            Moim zdaniem dla przeciętnego 7,5-latka państwa są za trudne. Mój syn (7,10l.) nie potrafił odpowiedzieć na pytania typu: Czy ten kraj leży na Bliskim Wschodzie? Ale jeżeli dziecko lubi i interesuje się szeroko rozumianą geografią (włącznie z ustrojem politycznym) to może sobie poradzi.

Ja dla synów kupiłam Przedmioty, ale głównie dlatego, że to będzie wspólny prezent dla starszego i młodszego (2,9l.). Poza tym wizualnie mi się najbardziej podoba wink
            Gdybym kupowała tylko z myślą o starszym synu to kupiłabym albo Przedmioty albo Zwierzęta.
    • olga727 Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:27
      Ja dla córki też 7,5 lat, kupiłam Jinna przedmioty, bo już na urodziny dostała Mapę świata z tej samej firmy. smile
      • asiakh Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:50
        Ja dla mojego 7,5 latka wzięłam państwa. Do przedmiotów jakoś nie byłam przekonana, że będzie zainteresowanie a zwierzęta wydaja się dla młodszych dzieci.
        • juvian Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:03
          Czy zwierzęta dla młodszych dzieci ? Hmmm, nie powiedziałabym, raczej średnio wyobrażam sobie 4-5cio latka z atlasem zwierząt w ręku, zainteresowanego tym, gdzie dane zwierzę żyje, co je itp. Szczerze ? Ja sama mam problem, żeby na pewne pytanie odpowiedzieć dobrze. Jinna kupiłam synowi wraz z porządnym atlasem zwierząt i wtedy to ma sens, bo dziecko na prawdę czegoś się dowie, chce informacji aby to ono wygrało nie jinn wink
          • juvian Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:04
            Ale to 8mio latek smile nie mniejsze dziecko.
    • aneksis85 Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:50
      przedmioty bym sobie darowała, raczej dla młodszych.... jesli chodzi o państwa, to lepsza mapa świata, bo ona dużo uczy, z kolei, zeby odpowiadac na pytania jinna o państwach trzeba sporo umieć (tak myślę)....ja bym kupiła jinna zwierzeta , ale tak naprawdę fajnie jest miec obie te rzeczy, tj. jinna zwierzeta i mape swiata dumel smile
      • olga727 Re: Magic Jinn 21.11.14, 11:58
        Można się zdziwić pytaniami Jinna o przedmioty,zakres ma do lat 11 wink Testowałam go,gdy przyszedł.
        • alexia.x Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:22
          My też mamy mapę świata
          zastanawiałam się nad zwierzętami albo przedmiotami
          bardziej na tak dla przedmiotów, ale nie wiem czy nie będą "za łatwe" dla 7,5 latki
    • alizel Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:23
      Ja dla prawie 8 latki kupiłam przedmioty i nie uważam żeby była dla niej nieodpowiednia.
      Z tego co czytałam to te dwie pozostałe są raczej dla dzieci które się bardziej danym zagadnieniem interesują i coś niecoś o państwach i zwierzętach wiedzą. Ja zabawkę testowałam i moim zdaniem nada się dla 7,5 latki smile w domu jest mnóstwo przedmiotów smile
      • alexia.x Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:30
        alizel a jakie np. pytania w przedmiotach zadaje Jinn ?
        • alizel Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:44
          np. czy ten przedmiot można znaleźć w łazience, czy służy do mycia, czy nadaje się głównie dla dziewczynek, czy jest szklany, czy jest okrągły, nie pamiętam więcej smile
          Poszukaj sobie na youtube filmiku, ja oglądałam przed zakupem.
          • alizel Re: Magic Jinn 21.11.14, 12:48
            ten oglądałam
            www.youtube.com/watch?v=BC7xB62sTAo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka