Dodaj do ulubionych

temat lego pomóżcie

24.11.14, 12:16
Moja córka do tej pory bawila się lego duplo na nadchodzące święta chciałam jej kupić już prawdziwe lego ale tyle tego że nie wiem co wybrać bo jestem zielona w tym temacie a nie chciała bym wtopić zastanawiałam się nad
* lego friends baza ratownicza allegro.pl/lego-friends-baza-ratownicza-41038-i4802887268.html
* basen - klocki.strefamarek.allegro.pl/lego-friends-41008-basen-w-heartlake.html
* lego disney zamek allegro.pl/klocki-lego-disney-princess-zamek-kopciuszka-41055-i4817798100.html
te mi wpadły w oko ale nie wiem czym absolutnie się kierować przy wyborze które u was są niezastąpione? Moja mała ma lalki koniki ale się nimi nie bawi na zasadzie chce mieć i tyle więc trudno mi dobrać którąś z tych kategorii
jak by ktoś wiedziała również o dobrej cenie któryś z zestawów do dajcie znać córka ma 4,5latka ale jest bardzo rozwinięta intelektualnie kupiłam jej łyżwy poszukuję zgadnij kto extra w dobrej cenie i chciałam jeszcze właśnie to lego, dzięki z góry za pomoc
Obserwuj wątek
    • emily.1 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 12:46
      Zerknij sobie na Lego w merlinie bo tam z przedszkolnym kodem ceny wychodzą bardzo podobne, a dostawę masz gratis.

te mi się wydają fajne i cena 136zł z kodem chyba tez zadowalająca.

Mi to wszystkie te friendsy się podobająwink
      • emily.1 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 12:47
        Na forum chyba dosyć popularny jest Dom Oliwii 223,54zł
    • slonko1335 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 12:57
      Dla czteroipółlatki nei kupowałabym żadnych zestawów friends-zwłaszcza tych wielkich-raczej takie od 4 lat klocki podstawowe i kilka figure-tego typu:
      www.klocki.wroclaw.pl/lego-klocki-podstawowe/5560-lego-klocki-podstawowe-5560-duzy-rozowy-zestaw-klockow.html
      sprzedajemy.pl/lego-4-nowe-w-pudelku,2116527
      www.4mua.com/shop/product_info.php?manufacturers_id=4&products_id=5450&osCsid=e16e0f1cfcc0c8b892fd15b9774ea336
      • emily.1 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 13:15
        A ja się nie zgadzam- mam nie wiele ponad 3-latkę i najbardziej właśnie podobają jej się lego friends, zwłaszcza przez te dziewczęce klocki (kwiatuszki, zwierzaki itp., różowo-fioletowe kolory) Oczywiście, że składa je po swojemu, a nie według instrukcji, ale ja i tak bym poleciła jednak friendsy i to własnie spory zestaw, który po swojemu można ułożyć, a za jakiś czas według instrukcjiwink
        • slonko1335 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 13:24
          ale po co czteroletniemu dziecku kupować zestawy dedykowane dzieciom od lat 7 skoro i tak nie zrobi z nich użytku? jaki to ma sens? nie lepiej kupić zestaw na jego możliwości zamiast wydawać pieniądze bez sensu? kolorowe kswiatk i zwierzątka są także w zestawach lego od lat 4...
          • emily.1 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 13:33
            Masz rację, chociaż przyznam, że dopiero dziś po lekturze wątku znalazłam klocki lego friends od 4 latwink
            A z drugiej strony, u nas klocki lego dłuuuugo się trzymają i są nie zniszczalne, więc za jakiś czas powinna je wykorzystać zgodnie z przeznaczeniemwink

A z trzeciej strony- nie znam się, bo jestem mamą starszego chłopca i u nas w domu sporo zestawów chłopięcych lego, więc córka wariuje jak wśród tych aut i samolotów zobaczy różowe friendsywink
            • slonko1335 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 14:03
              Ten różowy zestaw od lat czerech moja córka dostała jak już miała kilka zwykłych lego-wtedy jeszcze nie było friendsów- oj jaka była radocha, że jest coś w barwach dziewczęcych smile a teraz? jasne lego friends bardzo lubi ale lubi też chima i star wars brata a najfajniejsze budowle wychodzą jak budują razemsmile Mój nigdy nie dorastał do kloców na kóre byłza mały- nie potrafiłzłożyć denerwował się, potem częsci się gubiły i jak już był starszy i mógl ogarnąc to częsci nie było albo nie miał cierpliwości szukać.
          • dixi Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 13:45
            slonko1335 napisała:

> ale po co czteroletniemu dziecku kupować zestawy dedykowane dzieciom od lat 7 s
            > koro i tak nie zrobi z nich użytku? jaki to ma sens? nie lepiej kupić zestaw na
            > jego możliwości zamiast wydawać pieniądze bez sensu? kolorowe kswiatk i zwierz
            > ątka są także w zestawach lego od lat 4...

rózne są dzieci, moj legoman kompletnie nie był zainteresowany serią duplo, a jak miał 3,5 r. zażyczył sobie zestaw star wars, jakiś statek calkiem spory big_grin aktualnie w wieku 9,5 ma parę pudeł klocków lego, buduje z nich rzeczy niesamowite wg własnego pomysłu, najpierw ułoży zestaw z instrukcji żeby mieć to z glowy a potem ulepsza i modyfikuje, tworzy całkiem nowe budowle - ostatnio "repliki" prawdziwych samolotów - to dopiero jest zabawa smile
            tak więc lego polecam, jak dziecko się interesuje to warto kupić zestaw dedykowany dla sporo starszych, po moim synu widzę że lego nigdy za dużo, im więcej ma klocków tym większe możliwości twórcze smile
            • slonko1335 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 14:08
              ale ja to rozumiem, tylko dziecko autorki wątku z lego nie miało i ma to być jej pierwszy zestaw-i nie wiadomo czy w ogóle lego ogarnie i jej podpasuje po duplo więc kupowanie i od razu zestawu dedykowanego dla dziecka o 4 lata starszego możne się skończyć niezniechęceniem jak sobie nie będzie mogła poradzić. Jak będzie sobie super radziła to nie widze przeszkód.
              • slonko1335 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 14:11
                0 3 lata starszego miało być
          • aggala Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 13:53
            Sugerowany przedział wiekowy nie zawsze pokrywa się z indywidualnymi predyspozycjami dziecka. Mój syn, który miał wtedy nieco ponad 4 lata, dostał rok temu duży zestaw lego creator od 8 lat. Myślałam, że będą leżeć i kurzyć się przez kilka lat. Pierwszy raz zbudował ze mną i załapał, o co chodzi. Od tej pory buduje sam, z minimalną pomocą kogoś dorosłego w najtrudniejszych momentach.
            • slonko1335 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 14:10
              tak wiem, że nie zawsze się pokrywa-w sobotę byliśmy na urodzinach gdzie czterolatek dostał zestaw od lat czterech i kompletnie ogarnąć go nie mógł, auto złożone przez wujka rozdeptał, po czym stwierdził ,ze chce swoje duplowink
    • bim-bol Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 13:14
      Bardzo podobne pytanie padło kilka dni temu

forum.gazeta.pl/forum/w,583,155583681,155583681,Lego_dziewczynka_4_latka.html
      • fredy58 Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 14:21
        jestem przekonana że mała da radę wszystko kupuję z wyprzedzeniem wieku ponieważ ona sama myśli już jak 7 latek więc żeby kupić zestaw dla 4 latka nawet nie wchodzi w grę. bardzo wyróżnia się wśród rówieśników więc o to się nie martwię czy da radę
        • dixi Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 14:35
          nie znam się na dziewczyńskich zestawach lego ani na ulubionych bohaterach, ale najlepiej kupić zestaw inspirowany bajką czy filmem który lubi córka - zainteresowanie gwarantowane smile
          może ktoś zorientowany się wypowie - jest coś takiego dla dziewczyn, jak zestawy star wars czy minecraft dla chłopaków?
          a zna film lego friends? może coś z tej serii?
          • dixi Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 14:43
            ano tak, o friendsach jest pół wątku wink
            jak byliście na filmie i się spodobał, to klocki na pewno będą ok smile
            • dixi Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 17:37
              dixi napisała:

> ano tak, o friendsach jest pół wątku wink
              > jak byliście na filmie i się spodobał, to klocki na pewno będą ok smile

myślałam o filmmie Lego movie a nie friends, dlatego coś mi nie pasowalo wink
              widziałam że na filmie świetnie bawiły się też dziewczynki, przeglądam teraz zestawy z tej serii i np. Zwariowany pałac 70803 wydaje mi się dla dziewczynki jak najbardziej odpowiedni wink
              Mało znam typowo dziwczyńskich, ale szczerze napiszę że na pierwszy rzut oka wydają mi się bardzo nudne wink
        • aggala Re: temat lego pomóżcie 24.11.14, 16:36
          Poza tym, tak jak porównuję Lego Friends i zestawy dla chłopców, to Friends są zdecydowanie łatwiejsze w montażu. Im większy zestaw, tym więcej "się dzieje", ale raczej chyba nie wpływa znacząco na trudność ułożenia poza tym, że trzeba poświęcić więcej czasu. My mamy wspominany wyżej domek Oliwii i możemy polecić - dużo elementów, można bawić się tak, jak domkiem dla lalek, tylko że on jest droższy niż te, które zalinkowałaś. Chyba musisz się kierować przy wyborze tym, co lubi Twoja córka i co najzwyczajniej w świecie, Tobie się bardziej podoba. Chyba nie ma reguły, że jeden zestaw jest zdecydowanie lepszy niż inny o porównywalnej liczbie elementów.
          Serii Lego-księżniczki zupełnie nie znam i też jestem ciekawa opinii.
    • czarna.perla Re: temat lego pomóżcie 25.11.14, 00:07
      ja kupiłabym jakiś zestaw sredniej wielkości, taki powiedzmy w okolicach 100 zł i do tego jakieś takie
      klocki.strefamarek.allegro.pl/lego-creative-10660-rozowa-walizka.html
      albo jeszcze inny zestaw z większą iloscią klocków konstrukcyjnych bo ich nigdy nie jest za wiele. 4,5 roku to bardzo odpowiedni wiem na małe lego, moja bawi się nimi odkąd skończyła 3,5 roku a teraz ma już 6,5 i to jest ciągle jej ulubiona zabawka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka