Dodaj do ulubionych

mikołajkowe hity

09.12.14, 16:50
Może przyda się komuś, kto jeszcze nie ma prezentów pod choinkę (o ile na tym forum w ogóle ktoś taki jestwink ) lista hitów mikołajkowych, tzn. prezentów, którymi nasze dzieci były zachwycone.
U nas niespełna trzylatka od soboty babrze z zapamiętaniem flamastrami z pieczątkami tchibo www.tchibo.pl/pisaki-ze-stempelkami-10-sztuk-p400061835.html
Jest zakochana w króliczku Granny merlin.pl/Granna-Smart-kroliczek_Smart-Games/browse/product/206,1290561.html
I najchętniej słucha dwóch książeczek: Mroźna noc merlin.pl/Opowiesci-z-parku-Percy-ego-Mrozna-noc_Nick-Butterworth/browse/product/1,631389.html i W starej szafie. Opowieść bożonarodzeniowa www.empik.com/w-starej-szafie-bozonarodzeniowa-opowiesc-zajac-marta,prod11460257,ksiazka-p
Bardzo ucieszyła się też ze spódniczek.
Obserwuj wątek
    • miwusia1977 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 17:03
      mimo ze moj syn to niespelna 5 latek jak cos chce to zawsze z tego jest bardzo zadowolony i sie tym fajnie bawi wiec u nas byla wymarzona pufa w ksztaucie pilki i sanki. Dodatkowo niespodzianka byla gra loopin Louie i ona tez okazala sie swietnym prezentem. Na gwiazdke czeka juz Lego
      • tomojlogin123 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 17:14
        U nas hitem mały zestaw duplo z rycerzem, drewniany tort z Lidla i jajko z niespodzianka wink
        Chłopiec 3 lata
    • bassino73 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 17:17
      Niespełna 8 latek (będzie w marcu): szachy o te www.szachowo.pl/turystyczne-szachywarcabybackgammon-p-182.html, album Planeta mórz( używana z allegro, bo nowej nie znalazłam), o ten godi.pl/planeta-morz.html, bluzę czarną z orką ( bo kocha orki cały podwodny świat) i swoim imieniem zakupioną tu www.spreadshirt.pl/, figurkę schleich rekin (do kolekcji). Prezenty się podobały, ale największym hitem był album piłkarski z 36 kartami, bo inni w szkole już mieli, a on nie. Dodam, że nie lubi grać w piłkę nożną i nie ogląda jej (i nikt w rodzinie)... Ale nie odstaje od grupy... Eh, co będzie dalej.
    • aneksis85 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 17:27
      nie bedę orginalna - moi dostali po 2 prezenty na głowę i najbardziej zadowoleni z LEGO CITY (starszy-5 l) i PLAY DOH (młodsza 3,5 l) - czyli klasyki wink
      • sonrisa06 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 17:50
        Moja 8 latka najbardziej zadowolona z Lego Friends. Niestety, albo stety. Z jednej strony nic oryginalnego, a z drugiej nie trzeba się wysilać z prezentem dla niej wink
        Dostała trzy zestawy z serii dżungla.
        • viki1 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 19:03

U nas niestety Rybka Robo Fish okazała się zabawką na 5 minut. Może latem jako dodatek do zabawy w basenie będzie miała swój czas wink
          • emily_valentine Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 19:38
            U nas strzał w 10! Mikołaj przyniósł Młodemu lat 4 kolejkę drewnianą Brio. Zestaw 33301 pociąg magnetyczny i lotnisko z samolotem. Stylizowana na maglev w Szanghaju. Rewelacja. Ale mój dzieć ma fazę na pociągi i pragnął kolejki magnetycznej wink
            Dziadkowie dali jakieś drobiazgi, w tym 2 małe samochodziki. Stoją nierozpakowane, a dzieć w domu chory od 2 dni, więc powinien się teoretycznie rzucić na nie. Niezainteresowany zupełnie.
    • terencja07 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 21:08
      Córka prawie 4 latka - gra Grzybobranie Granna - nie rozstaje się z tą grą. Ale czeka też z niecierpliwością na prezenty o które prosiła w liście do Mikołaja.
      • jolllka Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 21:22
        wierzcie lub nie ale nie mam zielonego pojęcia co to za gra "Grzybobranie" tongue_out
        a wszędzie piszecie, że maluchy ją uwielbiają
        podpowiedzcie proszę czy ma znaczenie czy jest to granna czy coś innego
        Czy rzeczywiście większość 4 latków jest nią zainteresowana?
        • faszyrka Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 21:28
          Haha nie wierzę! To ulubiona gra mojego wczesnego dzieciństwasmile Nie wiem, czym różnią się aktualne wersje, może ktoś się zaraz wypowie. Ogólnie chodzi o to, że idziesz przez las i zbierasz do swojego koszyka grzybki, jeśli na nie natrafisz. Borowiki zbierasz, a muchomory są za karę (trzeba się cofnąć albo traci się kolejkę - nie pamiętam). Myślę, że to co sprawia, że gra od lat niezmiennie przyciąga dzieciaki, to właśnie te plastikowe grzybki, które zbiera się z planszy i wsadza do swojego koszyczka.
          • tymianek9 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 21:35
            Grzybobranie jest bardzo fajne , my też mamy granny , to są 2 gry w jednej ,przy tej drugiej jest dużo śmiechu dzieci ją bardzo lubią merlin.pl/Granna-Grzybobranie-oraz-Cudowna-podroz-Lata-z-Radiem-gry-planszowe_Granna/browse/product/206,271991.html?gclid=CKqTnoznucICFcPMtAodPU8AYA#fullinfo
            • nimistra Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 22:01
              My mamy akurat Trefla "Grzybobranie w zielonym gaju", bo ta wersja najbardziej mi pasowała wizualnie. Plansza jest dwupoziomowa, a zebrane muchomory to punkty ujemne. Dzieciaki uwielbiają te koszyczki i grzybki, tylko niestety 2 prawdziwki już zaginęły.
              Czy takie grzybki można gdzieś dokupić?
              • eesti_2005 Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 00:45
                Fajne to Grzybobranie Trefla. My nie mamy tej gry, bo właśnie wizualnie nie bardzo podoba mi się polecana Granna, ale na Trefla chętnie się skuszę przy następnej okazji (bo na święta już mam za dużo prezentów...).
                Co do dodatkowych grzybków, ja bym napisała do Trefla z zapytaniem.
                • areola82 Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 15:13
                  jest jeszcze "kubusiowe grzybobranie" dla fanów grzybobrania i dodatkowo kubusia puchatka, też jest dwupoziomowe. to taki odpowiednik grzybobrania w zielonym gaju tylko że z kubusiem. Przykładowo merlin.pl/Trefl-Kubusiowe-Grzybobranie-gra_Trefl/browse/product/206,1277087.html
                  • eesti_2005 Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 15:54
                    Dla fanów Kubusia Puchatka gra bardzo fajna, ale Zielony Gaj wydaje mi się bardziej uniwersalny i przyszłościowy. No i te zwierzaki na planszy fajne są wink
              • okoani Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 16:06
                Ja kupowałam jakąś najprostszą wersję Grzybobrania za kilka zł na allegro (sprzedawca to chyba hetman czy jakoś tak)i dodatkowo dokupiłam 2 paczki grzybków przewidując ubytki wink za grosze.
            • justka.easy Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 22:03
              U nas hitem mikołajkowym są telepody angry birds (5 latek) i pluszowy kot z Tchibo (niecałe 2lata, wielbcielka kotów smile )
    • gaga-sie Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 22:07
      Kolejka drewniana+pierdoły do niej ( uzupełnianie kolekcji), nożyczki do wycinania wzorków i na specjalne życzenie 4 letniego pana Robótki-pakiet taśmy klejącej. Klei i wycina co się da.
    • lee_a Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 22:09
      nasze hity to gra Tajemnice Labiryntu"
      www.planszomania.pl/dla-dzieci/122/Tajemnice-Labiryntu.html
      - 6 i 7,5 latka grają w to od 5:30 w Mikołajki z przerwami na jedzenie, spanie, Lego Friends i szkołę/przedszkole smile a i ja sie wciągnęłam
      no i Lego Friends - układają nowe zestawy już po raz drugi
    • agnieszkallo Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 22:40
      No mój w siódmym niebie, bo dostał puszkę z kartami piłkarskimi. Książki czekaja na swoją kolej.
    • magata.d Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 22:51
      Hitem dla mojego prawie 5-latka okazała się figurka lego mixels. Marzy o następnych (a jest ich sporo), więc mam z głowy pytania rodzinki i moje dylematy, co mu kupić na gwiazdkę i zbliżające sie urodziny wink
      • super-czarna.1 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 23:09
        U nas hitem dla 6-latka figurki minecrafta a dla 3-latki kołyska dla lalki i pet shop.
    • silje78 Re: mikołajkowe hity 09.12.14, 23:08
      Siedmiolatka-wyczekany czolg plus komandosi wink. Z czolgiem nawet spi big_grin
    • butch_cassidy Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 08:57
      U nas nieoryginalnie: Elsa + książeczka z zadaniami i wypychankami z motywami Krainy lodu + ubranka (zgadnijcie z czym wink )
      Rozczarowana jestem tym, że książka Wigilia Mamy Mu i Pana Wrony została przeczytana tylko raz. Czyli nietrafiona, mimo że pozostałe z serii cieszą się uznaniem.
      A... córka 5,5 roku.
      Od babci geomagi - też bardzo trafione.
      • butch_cassidy Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 08:59
        I jeszcze furorę zrobiły ubranka dla lalki - najbardziej strój łyżwiarki Baby born (w TkMaksie trafiłam).
      • faszyrka Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 11:37
        O wow, dzięki za trop! Nie wiedziałam, że jest nowa Mama Musmile Ja zauważyłam, że te nowe są pisane tylko przez babkę, we wcześniejszych jako autor pojawiał się też facet. I moim zdaniem nowe są gorsze, niestety... sad Gdy przeczytałyśmy Mama Mu czyta, czułam, że coś jest nie tak, że jest inna, a później odkryłam, o co chodzi. Co nie zmienia faktu, że zaraz zapoluję na kolejnąwink Czy ktoś wie coś o jakimś kodzie/rabacie + darmowej dostawie do księgarni?wink
        • butch_cassidy Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 14:52
          To ja w ogóle tego nie wychwyciłam. My na własność mamy Mama Mu sprząta i Mama Mu buduje - to chyba te starsze, prawda?
          Czyli dziecko po prostu wyczuło, że to już nie to samo wink
          • faszyrka Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 23:04
            Tak, to te starsze i moim zdaniem te dwie są najfajniejszesmile Hasełka z tych książek towarzyszą nam codzienniesmile Niewykluczone, że Twoje dziecko się zorientowało, a Ty niebig_grin U nas na szczęście było odwrotnie i mała lubi wszystkie części.
    • magdalenca78 Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 14:39
      Dla 5-latka:
      Lego - Hero Factory - jakiś mały zestaw, taki jakby robot w saszetce
      gra Pędzące żółwie
      Mity dla dzieci - Kasdepke

to są hity, z którymi się nie rozstaje; oprócz tego dostał jeszcze kilka innych drobiazgów, które zainteresowały go na krócej lub dłużej

Pod choinką znajdzie m.in. Transformersa i wiem, że to będzie hit, bo wyczekany i wymarzony wink
    • koza_w_rajtuzach Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 15:02
      Prawie 9-latka gra od rana do wieczora na keyboardzie.
      O 5 rano już się budzi, żeby przed szkołą zdążyć pograć.. Ostatnio pierwszy raz nie chciała do szkoły muzycznej pójść (gra tam na innym instrumencie) właśnie przez keyboard. Próbuje na dwie ręce grać różne utwory, coś tam kombinuje na własną rękę. I powiem szczerze, że mam trochę dość...
      • faszyrka Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 23:52
        No to już masz dobry pomysł na prezent pod choinkę: kup jej słuchawki i ciesz się, że ma chęć sama się rozwijaćbig_grin Alternatywnie, jeśli nie chcesz kupować słuchawek, kup wszystkim domownikom zatyczki do uszu i też masz prezenty z głowywink
        • koza_w_rajtuzach Re: mikołajkowe hity 11.12.14, 06:41
          Mąż ma już słuchawki, a my z synem uciekamy do drugiego pokoju wink).
    • frestre Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 15:40
      prawie 7-latek
      książka poradnik MINECRAFT - z tymże je, śpi, zabiera do szkoły
      www.empik.com/minecraft-poradnik-dla-poczatkujacych-milton-stephanie,p1081028341,ksiazka-p?gclid=CjwKEAiA-5-kBRDylPG5096R8mASJABqEdm4eYqiRmwlUd0EjLPdMCVIqOv_UDgZrvdJ2vLsa7oD2RoC7xTw_wcB
      • frestre Re: mikołajkowe hity 10.12.14, 15:43
        wrrrróć - podobna ale z mieczem na okładce tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka