Dodaj do ulubionych

Zabezpieczenie schodów

03.01.15, 20:38
Czym - oprócz bramek - zabezpieczyć zejście ze schodów? Wiem, że są bramki montowane bezinwazyjnie, ale mimo wszystko szukam alternatywy - czegoś, co na pewno nie zniszczy balustrady (po obu stronach zejścia mam grube słupki balustrady).
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 20:40
      montowana rozporowo nie zniszczy balustrady,a lepszego rozwiazania niz bramka nie znajdziesz.
    • anmaszy Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 21:34
      w bramkach babydan (o ile się nie mylę) są dostępne specjalnie wyprofilowane końcówki do balustrad
      • aleksandra1977 Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 21:36
        nie, nie mylisz sie
      • myga82 Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 21:41
        Te końcówki są za małe - mam szerokie słupki. I przejścid też szerokie - 93cm.
        • aleksandra1977 Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 21:54
          szerokosc przejscia mozna zmieniac poprzez dodatkowe rozszerzenia do bramki. Do takiej szerokosci przejscia beda pasowaly bramki Avantgarde albo Premier, z dodatkowymi 2 rozszerzeniami.
      • erty02 Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 21:42
        też mi się wydaje, że babydan ma dodatkowe specjalne końcówki do balustrad (dodatkowo płatne)

miałam bramkę baby dan premier (z dodatkowymi rozszerzeniami), ale montowaną między ścianami
        nie zostały żadne ślady po użyciu

• aleksandra1977 Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 21:47
          ta koncowka Baby Dan nazywa sie " Uchwyt do montowania bramek ochronnych w nietypowych miejscach", montuje sie je tylko w bramkach montowanych rozporowo. W komplecie sa 2 szt., kosztuja ok. 25zl.
    • myga82 Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 21:57
      Czy jest jakaś (tańsza) alternatywa dla bramki baby dan z dodatkowym rozszerzeniem? Mam przejście na 93 cm i nie mogę znaleźć nic o odpowiedniej szerokości.
      • anmaszy Re: Zabezpieczenie schodów 03.01.15, 22:06
        Bramki ikea, lindam, safety 1st (do kupienia w lidlu czy biedronce) ale bez dedykowanych schodom końcówek.. Może poszukaj na all albo olx używanych..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka