Dodaj do ulubionych

Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/zima?

28.01.15, 10:04
Hej.
W związku z tym, że choroba nas nie opuszcza od października, nie mam za bardzo kiedy wyskoczyć na zakupy i zaopatrzyć się na przyszły sezonsad
ale udało mi się kupić spodnie narciarskie dla córki, name it w cenie 30 zł, te same były na limango za ok 100 zł (albo 80, nie pamiętam dokładnie), kupiłam też kurtkę Brugi za 90 zł.
No i w h&m kupiłam trochę czapek po 5-10 zł dla syna. Marnie w tym roku.
A co Wam udało się upolować?
Ja czekam na jakieś wyprzedaże reimy i ecco. Chociaż ecco od jakiegoś czasu kupuje stacjonarnie w outlecie i nigdzie w sieci nie znalazłam taniej (mam zapas wiosenno-letni w cenie od 40 do 90 zł). Może podpowiecie gdzie w sieci kupię jakieś fajne zimówki (buty, kombinezony, kurtki) dla dziewczynki 122-128 i dla 1,5 rocznego chłopca ?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monika78kr Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 10:08
      zalando - kozaki primigi, kurtki benetton - dobre ceny
      • mima14 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 10:34
        no właśnie cały czas się zastanawiam jak rozmiar buta kupić dla córki, ode zeszłego roku stopa jej urosła o 3 rozmiary, mam nadzieję, że przystopuje teraz bo w kajaki będę musiała zainwestować albo ze swoich butów wyskakiwaćwink
        jakiś konkretny model primigów możesz polecić ?
        • tweety_28 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 10:52
          W tym wątku jest mowa o fajnym modelu Primigów: forum.gazeta.pl/forum/w,583,156157785,156157785,Kozaki_ecco_na_przyszly_sezon_kupowalyscie_juz_.html
          Co do głównego tematu wątku: dla córki prawie wszystko, a dokładniej kombinezon narciarski, dwie pary butów zimówek, nieocieplane botki, kurtkę na "lekką" zimę, ciepły płaszcz do sukienek, sporo bluzek, swetrów, spodnie, legginsy. Nawet udało mi się odnowić zapas bielizny za śmieszne pieniądze. Poluje jeszcze na pizamy i jakieś "perełki" za symboliczną złotówkę wink
          • tweety_28 aktywny link 28.01.15, 10:53
            forum.gazeta.pl/forum/w,583,156157785,156157785,Kozaki_ecco_na_przyszly_sezon_kupowalyscie_juz_.html
      • dixi Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 12:08
        a ja mam w liście życzeń 3 kurtki benetton, z czego dwie w cenach pierwotnych, jedna -20% - czekam na konkretną obniżkę ale cena ani drgnie sad
        • dixi Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 12:09
          ta lista na zalando oczywiście wink
    • kinga_owca Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 12:09
      Kozaki Primigi dla syna na zalando - w rozmiarze 36 i 37 z kodem wyszły po 149 zł więc biorąc pod uwagę rozmiar cena bardzo dobra. www.zalando.pl/primigi-dusky-sniegowce-brazowy-pr314i003-o11.html
      Kurtkę i spodnie narciarskie w rozmiarze 134 na C&A - kurtka za 89 a spodnie za 69 zł.
      Adidasy superfit w rozmiarze 35 na Mivo po 109 zł www.mivo.pl/product-pol-11333-Sport-4-Granatowe-Zamszowe-Polbuty-Dzieciece-3-00224-80.html
      trekkingi columbia w rozmiarze 35 za 129 zł ma mivo www.mivo.pl/product-pol-12299-Newton-Ridge-Brazowe-Skorzane-Trekingowe-Dzieciece-3195-231.html
      jeszcze kilka bluzek na endo, piżamy w smyku.com
      sobie kupiłam conversy na mivo za 124 zł www.mivo.pl/product-pol-10114-Chuck-Taylor-All-Star-OX-Bordowe-Canvasowe-Trampki-Damskie-M9691.html
      i trekkingowe kozaki columbii za 259 zł tez na mivo www.mivo.pl/product-pol-12774-Storm-Winter-GTX-Szare-Skorzane-Trekingowe-Damskie-T0CCR6T9L.html
      i to chyba tyle wink
    • czarneoczy Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 12:29
      młodą obkupiłam w smyku i reserved w t-shirty z długimi rękawami, w smyku takoż samo kurtkę kupiłam, kozaki/śniegowce na limango, piżamy w f&f online bo nam pasuje fason - na długie glizdy wink
      sobie tylko płaszcz puchowy na zasadzie dzikiego farta za 109 w c&a wink
      jakoś tak licho w porównaniu z ubiegłorocznym szaleństwem... młodej gust się zmienia i zmienia w guścik stanowczo okazywany, więc za bardzo nie szaleję.
    • heca7 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 13:03
      Ja nic nie upolowałam na przyszłą zimę bo mi dzieci tak szybko rosną, że mogę nie trafić. Ale za to już kupiłam sukienkę dla córki na lato. Najpierw się skrzywiła a jak przymierzyła to pół dnia przełaziła mimo, że to letnia sukienka z wiskozy z krótkimi rękawami. Jest zachwycona choć ma prawie 13 lat. To właściwie sukienko-spodnie wink I najważniejsze- mają kieszenie.
      www.zara.com/pl/pl/kolekcja-ss15/dziewczynka/sukienki/kombinezon-w-kwiaty-z-ta%C5%9Bm%C4%85-ozdobn%C4%85-c358082p2489043.html
    • mini_em Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 14:23
      ja kupiłam dla córki r. 104 kurtkę w hm za 50zł (50%) , kurtkę przejściowa w reserved za 40zł (z 120zł chyba), botki ocieplane, skórzane zary chyba za 70zł, w zarze też dżinsy, bieliznę/rajstopki/czapkę wiosenna w smyku
      dla syna tylko buty bartka zimowe za 110zł w paradopary, i też tam dla córki naturino chyba za 150 zimowe kozaczki
      .. ogólnie oceniam wyprzedaże z tego roku bardzo słabo - szczególnie dla syna na 122/128 nic prawie nie było sad
      sobie też prawie nic- generalnie np w reserved, mohito i innych markach z LPP- doszłam do wniosku, że bardziej opłaca się kupować jak są kupony na 30%- bo jest przynajmniej wybór rozmiarówki, a z przecen podobały mi się rzeczy obniżone o ok 20% więc żaden rarytas :0 poszukuję jeszcze kurtek dla siebie -przejściówki i ciepłej zimowej - ale chyba poczekam do przyszłego roku ..
      • gosjana Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 28.01.15, 18:04
        Dla siebie śniegowce TH za pół ceny smile
      • ellix7 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 28.01.15, 18:26
        W endo kurtkę i bluzki z długim rękawem,
        tchibo kombinezon zimowy na przyszłą zimę,
        zalando śniegowce,
        smyk czapki na wiosnę i zimę, rękawiczki, skarpetki, koszulki chłopięce z długim rękawem.
    • anulka-am Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 19:51
      Jutro dla siebie wyruszam do Badury po kozaki, bo mają wszystkie w cenach 249-299zł.
    • pomilak1 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 19:53
      w mivo śniegowce Primigi dla syna + trzewiki na wiosnę Primigi
      w H&M kozaczki dla córki (za 20zł), czapki i rękawiczki za 5zł, rajstopki, skarpetki+majtki
      w Kapphalu spodnie narciarskie dla siebie (70zł) kilka par dżinsów dla synka
      w Lidlu bluzeczki z dł. rękawem dla syna za 5zł

Ogólnie w sumie mam takie zapasy, że nic nie potrzebuję tongue_out Ale jeszcze dla syna by mi się jakaś kurtka przejściowa przydała - wyrasta z kaxs'owej wink
      • mima14 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 28.01.15, 20:32
        oo ja też na F&F piżamki dla córki kupiłam, w 2 pakach po 28 zł, bardzo fajne.
    • agni71 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 29.01.15, 16:38
      mima14 napisała:

> Hej.
      > W związku z tym, że choroba nas nie opuszcza od października, nie mam za bardzo
      > kiedy wyskoczyć na zakupy i zaopatrzyć się na przyszły sezonsad

u mnie podobnie, nie mam jak i kiedy sie wybrać, a i ochoty tez brak

kupiłam tylko kozaki Primigi w Riccardo dla sredniej córki na przyszły rok, wyszły z przesyłką za 200 zł (rozmiar 37).

Dla najstarszej córki butów nie kupuję, bo może noga nie urośnie, za kurtkami się rozglądam, narciarską na ten rok kupiłam na limango, więc może i na przyszły coś tam wyszperam... A zwykłą to juz chyba na damskim muszę dla niej szukać.
    • dorocik833 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 10:00
      Ja kupiłam tylko internetowo rzeczy z Zary- dla córki kurtkę puchową i 2 pary spodni ocieplanych. Dla siebie 2 sukienki. Chciałam kupić kurtkę z benettona jak co roku ale rozmiarów braksad
      • mima14 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 10:19
        z zary kupiłam tylko dla synka spodenki-legginsy i kurtkę na przyszłą zimę, mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarem bo na razie syn to chudzina.
        A kurtkę benettona gdzie upatrzyłaś? ja patrzyłam na te z zalando, ale większość to przejściówki, a ja szukam na zimę.
      • agni71 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 10:59
        Ja tez kupiłam puchówke w Zarze, niestety musiałam oddać, bo rozmiar 13-14 lat był przymaławy dla 12-latki, a kurtka miała byc na przyszły rok. Chyba musze się pożegnać z dziecięca Zarą, jesli chodzi o zakupy dla najstarszej córki.
        • krasulas Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 13:31
          Ja mojej 11latce kupiłam cieńką puchówkę w Stradivariu'sie (69zł) w rozm. XS i jest idealna z zapasem w rękawach. Do tego dziwną bluzę a'la kurtka na motor w Reserved (mocno wybłaganą, 30zł) oraz dwie sukienki dresowe o których marzyła (czerwona i czarna - z aktulanej akcji wyprzedażowej). Bluza z Benettona za śmieszne pieniądze i parę rzeczy z dziecięcego Rekids (kol. w pepitkę..gacie z niskim krokiem, marynarka, bluzki....to młoda kupiła sobie sama). Sporo z Re...nie wiem jak z jakością będzie, bo nie powala...choć starałyśmy się wybierać "mądrze"smile Czeka nas zwrot kamizelki ze Stradi...mega duża i zakup w Zarze pikowanej (droga jeszcze, ale córa kupuje ją sama).
          Sobie o dziwo nieco też w Stradi i Promodzie kupiłam. Kamizelkę śliczną w popielu w Promodzie, super gacie za 29zł w Stradi...nieco bluzek i koszule. No i Zara...dwie sukienki!!! Gdzie ja takich szatek za bardzo nie noszę...a jednak. Kurcze...nazbierało się tego sporo...
          No i mężowi sporo....niestety w Re...tylko tam mogę kupować "na oko" XXL. W bombowych cenach...aż grzech nie brać...z bardzo wysokich cen. Myślę, że trafiłam na jakieś stany magazynowe w tym rozmiarze - pojedyncze rzeczy. Jutro będzie mierzył...ale "naocznie" akceptuje wszystko. Udało mi się też wyhaczyć Beckhama w H&M dla niego...rewelacyjna jakość (a znałam tylko jego bieliznę). Generalnie...poszalałam nieco i o dziwo w Re...który nie bardzo mi pasuje od dawien dawna...A jednak...marynarka melanżowa, żakiet oversize...zobaczymy... Miałam na to chrapkę, ale nie za 129zł czy 199zł...dałam 30zł i 35zł.
          Jutro jadę z córką na ostatnie łowy...nie liczę na wiele poza tłumami (Silesia).
          • kasiaszara Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 20:41
            krasulas napisała:
            Jutro jadę z córką na ostatnie łowy...nie liczę na wiele poza tłumami (Silesia)

To zajrzyj do Mango, jeśli szukasz fajnej kamizelki puchowej dla córki, ja mojej kupiłam XS, wprawdzie przez stronę za 69,90 i jest super, ta ze Stradivariusa była za duża i sztywnawa, ta z Zary też mnie nie zachwyca, jeśli masz na myśli tę co w 3 kolorach występuje, a ta z Mango idealna! Może będzie stacjonarnie.
            • krasulas Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 31.01.15, 20:34
              Byłam...w Mango kamizelki super. Ale...kaptura nie mają...i brak XS.
              Oddałyśmy Stradi...i do Zary córka pognała. No...warte 59zł nie są...kolor szary za jasny. Już kupowała i...nie kupiła big_grin
    • gaga-sie Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 14:12
      Buty to mam na wszystkie sezony na następny rok, teraz domawiam kurtki i pilnuję kaxs w kappahl ( narciarskie).
    • afroddytta Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 15:09
      Ja właśnie z Blue City wróciłam i co nieco kupiłam, głownie dla córki (1,5 r), chętnie napisze, bo nie mam się komu pochwalić, a Wy zrozumiecie smile
      Zara -kurtka 39,90 link

swetry dla syna po 39 - sweter, drugi grubszy ładniejszy, niż na zdjęciu bo beżowy, a nie szary sweter 2

H&M
      kozaczki ala EMu za 20zł z futerkiem
      czapka z nausznikami Z HK za 5 zł
      2 sukienko-tuniki sweterkowe po 20zł, czarna ze srebrną nitką i czarno-fioletowa

Cubus - po 7,99 opaska ocieplana z kokardką, szal/komin z takimi włoskami, czapka

Jestem usatysfakcjonowana.
      Butów zimowych to mam w domu w każdym rozmiarze, jeszcze z zapasów z amazona (dla 3 synów), dla młodej to boję się kupować, bo nie mam pojęcia czy trafię z jakimiś kozaczkami.
      • mima14 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon jesień/z 30.01.15, 20:48
        Słodka ta kurteczka, szkoda , że moja córka taka wyrośnięta...
        ja dzisiaj robiłam porządki w szafach dzieci i mąż się przeraził jak zobaczył sterty ubrań z metkami i jeszcze opakowanych, pytał się czy sklep otwieram. Jednak trochę tego mam, na wiosnę/lato jesteśmy zaopatrzeni, mam mieszane uczucia co do jesieni/zimy dla syna, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar kupować. Teraz ma 7 miesięcy i raczej jest chudziak (7 kg, nosi rozmiar 68), ale kto wie co będzie pod koniec roku... kurtkę z zary kupiłam na 12-18 miesięcy. Na tą zimę kupiłam mu identyczną w rozmiarze 3-6 miesięcy i w niej tonie. Z butami chyba się wstrzymam, bo jednak najlepsze ceny ecco mają po sezonie u mnie w factory.
        • manala Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 31.01.15, 08:53
          Kupiłam kurtki (choć już po jednej sztuce leży z zeszłego sezonu ; ))
          Młodemu Name it - www.limango.pl/shop/detail/?cid=13724&prodid=3189450&vert=1 za 66zł;
          Ma jeszcze kombik Lassie z Agito z jakiejś wakacyjnej akcji.

Młoda ma przykitraną kurtkę z C&A a dokupiłam tą: www.decathlon.pl/kurtka-narciarska-dla-dzieci-id_8312395.html - jest całkiem fajna ale jeśli ktoś byłby zainteresowany to dla 7 latki brałam na 10 lat i na razie ma przydługie rękawy ale myślę, że za rok będzie ok.

Kupiłam czapki, rękawiczki, szaliki w smyku. Tam też trochę bluzek, bluz i sweter dla syna.
          W C&A kalesony na przyszły sezon dla młodego i trochę innych ciuchów - co się tam trafiło w okazyjnej cenie.
          Pojedyńcze rzeczy w Coccodrillo i H&M. W Coccodrillo pewnie bym wybrała więcej ale spłukana jestem z końcem miesiąca ; ))
          A i piżamki w Reserved - fajne były po 19zł.

Sobie kupiłam płaszcz w C&A ale średnio jestem zadowolona bo jest puchowy i w taką zimę jak teraz jest mi za gorąco. Kupiłam też botki w Zalando ale te są do zwrotu bo za małe.

Właśnie jeszcze szukam butów dla siebie. Dzieciom raczej będę szukać przed sezonem.
          Chciałabym jeszcze kupić młodemu jakieś ocieplane spodnie na przyszły sezon. Liczyłam na C&A ale jakoś nie mogę trafić odpowiadające mi fasony i ceny ; )

• gosjana Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 31.01.15, 15:11
            Kilka dni temu skusiłam się na kurtkę dla córki w Zarze-pikowana, kremowa, nie planowałam tego zakupu, ale żal było nie wziąć w takiej cenie smile
            • edyta_32 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 31.01.15, 23:14

ja dzis sie wybrałam i tak.
              w Realu kupilam dzieciakom kaski narciarskie po 19 zł, narty plastikowe dla małego 7 zł, kurtka NARCIARSKA 140 rozm 45 zł, łyżwy te okrywane plastkiem 15 zł, i takie pompowane koła z zjeżdżania p sniegu za 7 zł i jakies tam kominiarki, kominy i rękawice narciarskie po 3 zł, i takie zwykłe śniegowce za 10 zł smile
              Mohito płaszcz Ani Rubik z 500 zł na 179 zł, koszula żółta za 39 zł. Ryłko kozaki z 500 zł na 245 zł.
              Generalnie mogłabym dzis wydac majątek smile
              -----
              Mama
              CUDOWNEJ CÓRECZKI i CUDOWNEGO SYNKA
              Julia 27.08.2009 i Bartosz 07.03.2013
              • edyta_32 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 31.01.15, 23:15
                acha zapomniałam napisac,że ta kurtka narciarska w Realu za 45 zł to HI TEC
                • natalek79 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 01.02.15, 00:22
                  Podobne zakupy zrobiłam w Realu, przy czym Bruggi sporo. Spodnie narciarskie np.27zł wychodziły, skarpety 8zł...itd. Gogle, rękawiczki, bielizna termiczna, czapki, kaski, sprzęty, łyżwy... Wchodziło 50%, na obniżone wcześniej ceny też.
                  • natalek79 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 01.02.15, 00:25
                    Brugi...W dobrej cenie też Kiltec był
                    • afroddytta Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 01.02.15, 11:44
                      To jednak warto jeszcze do Reala zajrzeć, a w jakim mieście byłyście?
                      A czy punkty Payback nadal można zbierać, czy to już Auchan i nie dają punktów?
                      • carpediem30 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 01.02.15, 12:54
                        W realu w Jankach odzież zimowa wychodziła w kasie -50%, ale od cen regularnych.. Wspomniane wyżej kurtki Hi-Tec wychodziły po ok. 111 zł, Brugi podobnie (ta która mi się podobała 279 zł - 50%. Nie wiem więc skąd ta różnica w porównaniu z innymi realami sad
                        Dużo odzieży i akcesoriów narciarskich, ale wszystko -50% od cen regularnych, wiec okazja jest tylko dla tych, którzy potrzebują na cito. Podobnie sprzęt: kaski, łyżwy itp..
                        • afroddytta Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 01.02.15, 13:43
                          Dzięki, to do Janek nie jadę, a ten Real na Krakowskiej-nigdy tam nie byłam, warto? Jeszcze chyba jest jeden na Ursynowie, ciekawe jak tam sytuacja. U mnie na Połczyńskiej to już raczej po okazjach, ja kupowałam spodnie narciarskie Brugi za 50 zł dla syna (na metce chyba 150), rękawiczki narciarskie Brugi po 10 zł.
                          • carpediem30 Re: Co "upolowałyście" na przyszły sezon 01.02.15, 14:20
                            W realu na krakowskiej dzisiaj nie było praktycznie żadnej odzieży narciarskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka