Dodaj do ulubionych

Wygodne szpilki

23.04.15, 10:05
o ile to możliwe, żeby szpilki były wygodne . Kolor tzw nude ; Obcas 8-9 max . Co możecie polecić wygodnego i sprawdzonego. Odpadają ( mierzyłam ) : Gino Rossi, Kazar, Wojas, Badura, Guess Plazmia , Prima Moda. Cena do 600 zł.
Obserwuj wątek
    • card222 Re: Wygodne szpilki 23.04.15, 10:31
      A może Gabor, mam takie,
      Gabor
      • lawia77 Re: Wygodne szpilki 23.04.15, 22:19
        ale paskudne
    • katkago Re: Wygodne szpilki 23.04.15, 10:46
      A może Ryłko? Ja kupiłam ostatnio 8cm szpilki i udało mi się w nich przetańczyć całą noc na weselu. Na codzień szpilek nie noszę, więc sama byłam zdziwiona że wytrzymałam tyle godzin.
    • lucyna_1980 Re: Wygodne szpilki 23.04.15, 10:56
      Hogl - najwygodniejsze jakie mam, choć wcześniej nie znałam tej marki, jak poznałam to pokochałam
      www.zalando.pl/hoegl-czolenka-nude-hu211b050-j11.html
      model na platformie
      www.zalando.pl/hoegl-czolenka-nude-hu211b04e-j11.html
      albo Guess Plasmia
      www.zalando.pl/guess-plasmia-czolenka-gu111b05o-j11.html
      nie ma wygodniejszych, a ceny lepsze podczas jakiś akcji rabatowych, można kupić za niecałe 500 zł
      • magdalenkaad Re: Wygodne szpilki 23.04.15, 11:58
        lucyna, a masz te Hogl ? Bo oglądałam je właśnie, ale kompletnie nie znam firmy ;

Guess - mam czarne niższe i są super, te zalinkowane mierzyłam w sklepie i właśnie w ramach akcji kupiłam smile wczoraj przyszły i mi przeszkadzają na kostce w jednej nodze ; no i troszkę jednak za wysokie bo to pełne 10 cm, a ja jestem wysoka smile
        Pozostałe propozycje- niestety nie o taki styl mi chodzi; Zdecydowanie tego typu jak linkowała lucyna ;
        • lucyna_1980 Re: Wygodne szpilki 23.04.15, 12:24
          Też nie znałam tej firmy, ale trafiłam na nie przez przypadek w maleńkim butiku u mnie w mieście. Nie mieli mojego rozmiaru, ale przymierzyłam rozmiar mniejszy i rozmiar większy i już wiedziałam, że to będą dobre buty. Firma Austriacka - tyle wiem smile
          Zamawiam pasujące przez internet bo marka mało znana i ciężko w sklepach stacjonarnych dostać. W necie też są tylko 4 sklepy (riccardo, eobuwie, zalando sarenza) i na allegro.
          Mam szpilki Hogla w czubek (te z pierwszego linku) i te na platformie. Jeden i drugi model ma w środku takie jakby poduszeczki amortyzujące co sprawia, że wygodnie się w nich chodzi. Cały but wykonany z fajnej mięciutkiej skóry (mam czarne, a te nude są jakby lekko lakierowane i nie wiem czy ta skóra jest tak samo fajnie miękka) Jedyne buty na obcasie których nie musiałam rozchodzić i nigdzie mnie nie uwierały od początku - jak kapcie na szpilce wink Jako, że to moje butowe odkrycie nabyłam też balerinki i botki - też są super. Teraz podpatruję co sezon co tam wchodzi w nowej kolekcji bo mają i fajne modele i bardziej takie babciowe smile
    • beakarp Re: Wygodne szpilki 23.04.15, 11:16
      te wprawdzie nie szpilki,ale wyjatkowo wygodne, obcas 7cm herrero.pl/product-pol-581-Czolenka-JANA-22409-ANTELOPE.html
    • lilka0408 Re: Wygodne szpilki 24.04.15, 09:05
      Zerknij sobie na firmę Embis - tanie (ok.200zł) i wygodne.
      • a-e-p Re: Wygodne szpilki 24.04.15, 09:13
        Hogl i Gabor maja super wygodne buty. Rowniez polecam, chociaz bie podobaja mi sie wszystkie fasony.

Polecam szpilki Massimo Dutti. Kupiłam czarne i nude, bo jakies szpilki trzeba w szafie miec (tak jak 'małą czarną'), na wyprzedazy były w rewelacyjnej cenie 149zł. Nie czuje wysokosci, bo maja małą platforme wbudowana w srodstopie i poduszki we wkładce. Nie chodze w wysokich obcasach, ale te sa rewelacyjne, przetanczyłam w nich całe wesele, w czarnych obskoczyłam kilka uroczystosci. W tym sezonie zapoluje na takie same ale na nizszym obcasie.
        • magdalenkaad Re: Wygodne szpilki 24.04.15, 10:05
          czy możesz pokazać jaki model ;
          Nad Hoglem właśnie myślę i jeszcze nad takimi :
          www.zalando.pl/guess-earli-szpilki-milk-gu111b05d-a11.html?size=37&wmc=SEM48_CR_PL_2103106.&opc=2211&ef_id=VKw7RgAAAW2l5wu8:20150424080447:s
          • a-e-p Re: Wygodne szpilki 24.04.15, 11:33
            Moje z zeszłego roku mozna czasem kupic na Allegro, nie mam zdjec.
            W tym roku sa takie, róznia sie tylko obsasem (jest pod katem prostym)
            www.massimodutti.com/pl/pl/women/buty/buty-na-obcasie-c1009224.html
        • szurkas Jak z rozmiarka Hogl? 27.04.15, 18:25
          Jaki macie rozmiar co kupujecie wiekszosc butow a jaka rozmiarowka jest w Hogl?
          • lucyna_1980 Re: Jak z rozmiarka Hogl? 27.04.15, 19:51
            Mam 39,5 z np. Clarks i Hogla też 39,5 czyli 6 UK więc wg mnie standardowo wypadają.
            Ale modele Hogla które nie mają połówek to biorę 39 i też pasują, czyli pół numeru mniej.
    • kara_gitara Re: Wygodne szpilki 27.04.15, 17:09
      Ja uwielbiam szpilki nine west. Mam ich kilka par, są super wygodne i świetnie wywarzone. Niestety, w pl chyba juz tylko dostępne na zalando. Z polskich firm jakiś czas temu odkrylam Baldaccini- tak, to polska firma! Tez maja kapitalne i b.wygodne czolenka.
    • kasia5030 Re: Wygodne szpilki 27.04.15, 21:53
      Ja tez polecam Hogl. Mam lakierowane nude, są przewygodne, a nadmienię tylko ze ja na ogół chodzę na płaskim.
      Można upolować okazje. Powiedzmy ostatnio szukałam takich samych dla mamy i widziałam na Olx za niecałe 400zl nowe, ale niestety rozmiar nie ten sad
      • a-e-p Re: Wygodne szpilki 11.05.15, 18:12
        www.zalando.pl/kiomi-czolenka-mint-k4411b00z-m11.html
        Jesli ktos jeszcze szuka niewysokich szpilek - polecam, przetestowane. Z rabatem ok 200zł. Na stronie był jeszcze kolor nude.
        • levoonia Re: Wygodne szpilki 11.05.15, 21:02
          ja tez uwielbiam nine west! opłakiwałam zamknięcie ich salonów w Polsce. w dodatku razem z la senza się zwinęli..
          nine west w tk maxx można dostać teraz czasem ale wybór już niewielki
          • magdalenkaad Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 08:25
            znalazłam w dobrej cenie te: www.ceneo.pl/36480567 ; przetestowane i bardzo polecem
        • agni71 Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 10:05
          Bardzo ładne te Kiomi, a nie ma takich nielakierowanych?
      • sinceramente Re: Wygodne szpilki 25.09.15, 20:19
        Wyciągam i mam pytanie odnośnie Hogla: ma ktoś doświadczenie z ich szpilkami/czółenkami na szerszej stopie? Marzę o wygodnych czółenkach na wyższym obcasie, a z firm, które produkują buty o zwiększonej tęgości raczej trudno znaleźć takie modele.

Myślałam jeszcze o hispanitas, bo też podobno b. wygodne.
        • lucyna_1980 Re: Wygodne szpilki 25.09.15, 21:12
          Hogle pasują na szerszą stopę.
          • sinceramente Re: Wygodne szpilki 26.09.15, 17:19
            Dzięki. Spróbuję poszukać czegoś w moim rozmiarze w rozsądnych cenach.
            • sinceramente Re: Wygodne szpilki 02.10.15, 10:28
              Znalazłam, ale niestety okazało się, że na moją stopę Hogl nie pasuje. Żal mi strasznie, bo buty świetne, stabilne i bardzo wygodne, ale jednak nie.
              Zostawiłam Hispanitas i mam nadzieję, że się sprawdzą.
    • kurczaczek77 Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 09:33
      Ja bardzo polecam te buty Dalhart Sorbet z Clarksa:
      clarksonline.pl/damskie/buty/polbuty-dalhart-sorbet/26106443D/Product.aspx
      Miałam je na dwóch imprezach, bardzo wygodne, rodzinie się podobały, bo mówili, że ładne wink
      • agni71 Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 10:04
        nie nachodzą za mocno na podbicie, bo mało wycięte mi się wydają?
        • a-e-p Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 17:33
          Te Clarka podobaja mi sie.

Agni, ten lakier nie jest az tak błyszczacy. Chociaż wolałabym jednak matowe, no ale nie ma. Ja osobiscie wole bardziej zabudowane szpilki, nie podoba mi sie jak za bardzo wystaja palce, szczególnie kiedy skóra sie troche rozciągnie. No i wazne ze nie sa w szpic, bo nie moge w takich chodzic.
          • patatajowa Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 18:33
            i kolor nude znów jest smile wlaściwie rose wink i jeszcze z pastelowych ładne mint i grey smile
            a-e-p jaki rozmiar zamówiłaś? standardowa rozmiarówka?
            • a-e-p Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 20:43
              Nosze 39 i takie zamówiłam. Nie sa w szpic, wiec palce dochodza do konca. Po pierwszym wyjsciu troche sie rozbiły, wiec nie kupujcie za duzych. Mam szare, chociaz kusiły mnie tez mint - dokupie jak bedzie wyprzedzaz smile Nie chce Was namawiac wink ale sa na prawde wygodne, bo obsasy sa w sam raz wysokie (jesli nie chodzicie w szpilkach na co dzien).
              • a-e-p Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 20:47
                Agni, patatajowa + reszty nicków nie pamietam, moze załozymy jakies 'kołko wzajemnej adoracji', w celu wymiany info o ciuchach/butach godnych uwagi. Zauwazyłam ze podobaja nam sie te podobne rzeczy - pewno jestesmy w tym samym/podbnym wieku, tzn. srednim... ;-P
                • a-e-p Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 20:54
                  podobaja mi sie jeszcze te Korsy (lubie małe detale), tylko nie ta cena
                  www.zalando.pl/michael-michael-kors-czolenka-bezowy-mk111a00t-916.html

www.zalando.pl/michael-michael-kors-czolenka-pearl-grey-mk111b01i-c11.html
                • agni71 Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 20:57
                  pewnie tak, i jeszcze, zdaje się, niektóre z nas to mikruski wink

• a-e-p Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 21:05
                    Buuuu, do dzisiaj żyłam w przekonaniu, ze jestem sredniego wzrostu. Patrzac na moja 14-letnia córke ktore ma prawie 170, jednak przyznam Ci racje smile
                    Znalazłam zamszowe. Niestety 'załatwiłabym' je od pedałów w samochodzie po tygodniu
                    www.zalando.pl/kiomi-czolenka-bluette-k4411b00y-k11.html
                    • agni71 Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 21:13
                      ładne, ale zamszowych też nie chcę
                • patatajowa Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 21:03
                  hehe tez to zauwazyłam, nie najwyzsze,w wieku 35+ , uświadomione stanikowo big_grin
                  • a-e-p Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 21:06
                    ja jestem 40+ i 'mam czym oddychac'
                    • agni71 Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 21:15
                      ja też 40+, ale biust taki średni, 70-75 F lub G
          • agni71 Re: Wygodne szpilki 12.05.15, 20:50
            Oj, palców wystających nie trawię, cienkiego szpica też nie i generalnie kształt bardzo mi się podoba, tylko no właśnie - nie chcę lakierowanych.
    • kara_gitara Re: Wygodne szpilki 27.09.15, 10:01
      Moje nowe odkrycie Buffalo- spory wybór jest na zalando. Super wygodne z miekka poduszeczka w środku, dzieki czemu obcas nie jest mocno odczuwalny. Kupiłam czarne klasyczne- absolutnie do wszystkiego! Teraz idą do mnie ichnie botki smile
      • patatajowa Re: Wygodne szpilki 27.09.15, 10:29
        mam z zalando baleriny bugatti, sa baardzo szerokie(na mnie jednak za szerokie) wiec byc moze inne modele tej firmy tez takie sa.
    • gaga-sie Re: Wygodne szpilki 02.10.15, 15:41
      Ja polecam z polskiej firmy Anis, najchętniej noszę takie z działu "średni obcas"-ok.7 cm, dobrze wyważone i wygodne, ale raczej na szczupłą stopę.
    • gaga-sie Re: Wygodne szpilki 14.01.16, 15:07
      Dla mnie wygodne są szpilki Anis. Mają swój sklep internetowy.
      • gaga-sie Re: Wygodne szpilki 14.01.16, 15:12
        Aaaa, stary wątek, ale potwierdziłam swój wybórwink
    • saszanasza Re: Wygodne szpilki 14.04.16, 10:15
      Uważam, że przy takiej różnorodności w budowie stóp, pojęcie "wygodnej" szpilki jest bardzo subiektywne jeśli nie niemożliwe. Wygodne szpilki, to bardzo suniektywne odczucie, bez znaczenia firma. Albo dopasujesz but do swojej stopy, albo nie.
    • ofelia1982 Re: Wygodne szpilki 25.04.16, 16:03
      Ja mam wieloletnie Ecco, czarna klasyka. Z takimi poduszeczkami w środku. Chodzisz jak w trampkach. ale nie wiem czy teraz mają. ale polecam szukanie Ecco wlasnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka