Dodaj do ulubionych

Pantofelki z H&M

02.05.15, 19:03
Bardzo szkodliwe dla trzyletnich stópek?

O takie tablet.hm.com/no/product/23878?article=23878-E&cm_vc=SEARCH
Albo takie tablet.hm.com/no/product/75905?article=75905-A&cm_vc=SEARCH

Moja panienka zachorowała na te buty - pantofelki księżniczek - a ja oczywiscie nie potrafie jej odmówić. No - ja jeszcze bym dała radę, ze względów powiedzmy ortopedycznych, ale tata jest kompletnie "sprzedany". Dziś kupiliśmy jej właśnie dwie zalinkowane pary a teraz mam wyrzuty, ze jej nogi zepsuje... I nie wiem, czy dać jej ponosić chwilkę i jak tylko zapomni to się ich pozbyć dyskretnie czy jest ok?

Dodam ze sporo dziewczynek w przedszkolu nosi takie balerinki jako ciapki a najlepsza przyjaciolka mojej corki ma te z myszką i dlatego moja też je chciała i na pewno w poniedziałek będzie je chciała do przedszkola zabrać...
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Pantofelki z H&M 02.05.15, 19:36
      Ale o co chodzi?procz ich watpliwej urody?
      • eve-lynn Re: Pantofelki z H&M 02.05.15, 19:51
        Głównie o ich wątpliwą jakość: materiał, wykonanie i projekt (czy jak tam zwał, chodzi mi o wyprofilowanie, dopadowanie i takie tam, już o słynnym twardym zapiętku nie wspominam, bo fanką jego wielką nie jestem)
        • edelstein Re: Pantofelki z H&M 02.05.15, 20:36
          Powiem szczerze,zawsze patrzylam na wyglad butow,nie na ich zapietki i inne takie.Syn ma sie swietnie.
    • agrypina6 Re: Pantofelki z H&M 02.05.15, 20:19
      Jeżeli córka przez trzy lata nosiła dobre, zdrowe obuwie, to chyba teraz marnej jakości buty jej nie zaszkodzą jakoś bardzo? Tak mi się wydaje.
      • snakelilith Re: Pantofelki z H&M 02.05.15, 20:26
        Mogą zaszkodzić. Trzyletnia stopa to stopa w rozwoju i dla dziecka lepiej chodzić boso niż w złych i niedopasowanych butach. Mimo tego nie odmawiałabym zupełnie, a pozwalała nosić od jakiejś okazji, ale na pewno nie jako obuwie codzienne. I tylko na skarpetkę, by skóra nie miała kontaktu z tym badziewnym tworzywem. Pozostaje nadzieja, że te buty są tak niewygodne, że dziewczynka sam od siebie nie będzie chciała nosić.
        • eve-lynn Re: Pantofelki z H&M 02.05.15, 21:19
          Zdecydowanie na skarpetkę i postaram sie ograniczyć jak moge -
          Juz dzis narzekała ze biegać nie moze bo z pięty spadają - co nie zmieniło faktu ze poszła w nich spać. Musze sie zaraz zakrasc do niej i jej zdjąć te buty uncertain
          • mikams75 Re: Pantofelki z H&M 02.05.15, 22:13
            wszyj gumki to nie beda spadac.
            Na wedrowki sie nie nadaja ale moja corka miala czasem balerinki z h&m, nosila na gola stope nie raz i nigdy nie narzekala a ona z tych co jej wiele ubran/butow przeszkadza, uwiera, drapie itp. Niektore baleriny z h&m sa dosyc miekkie. Niszcza sie bardzo szybko, ale ja pozwalam tarzac sie w takich butach w piaskownicy itp.
            Niech nosi, ale ustalcie ze na dlugie spacery ma inne buty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka