Dodaj do ulubionych

Termometry

12.05.15, 11:18
Poszukuje termometra przykladanego do czola tudziez mierzenia na odleglosc jaki podaje wlasciwa temperature.

Uprzejmie prosze o polecenie sprawdzonego dotykowego czy bezdotykowego termometra jaki podaje prawdziwa temperature trafna do +/- 0.2C

Potomek lat 2.3 nie cierpi mierzenia temperatury termometrem dousznym bo takowy mam, ani tradycyjnym termometrem i zaraz rykotek sie pojawia i pisk.

Ten ponizej zas to dziadowstwo jakie mierzy nawet nie w przyblizeniu tylko co tam wymysli raz 39C raz 34C
https://rcdn-2.fishpond.co.nz/0056/068/535/174001398/6.jpeg
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Termometry 12.05.15, 11:36
      Mam Microlife 100 od kilku lat, uważam, źe jest bezbłędny, kilku fachowców twierdzi tak samo. Znam jednak wiele osób, które nie umieją z tego termometru korzystać.

Dziecko musi być w danym pomieszczeniu od dłuższej chwili, od kilku minut nikt ani nic ńie może dotykać jego czoła, nie mogło niedawno pić.

Należy dokładnie przestrzegać odległości, czasu i sposobu mierzenia.
      • hugo43 Re: Termometry 12.05.15, 11:37
        tez mamy microlife
      • princesswhitewolf Re: Termometry 12.05.15, 11:47
        wolalabym dotykowy ale bez wysuszania dziecka i zbednych ceregieli.
        • mary_lu Re: Termometry 12.05.15, 11:54
          Te dotykowe też mają swoje ograniczenia i trzeba bardzo przestrzegać sposobu użytkowania.

Odkąd nauczyłam się używać Microlife, to uwielbiam go po prostu. W kilkanaście - kilkadziesiąt minut po podaniu leków przeciwgorączkowych dziecku mam już kilka razy sprawdzone, że temperatura spada i spokojnie idę spać. Dziecko termometr uwielbia, bo pozwalam mu mierzyć temperaturę przedmiotów i pluszaków (jest energooszczędny chyba, można sobie prztykać, nasz termometr ma prawie 5 lat i jeszcze ani razu baterii nie wymieniałam)
          • princesswhitewolf Re: Termometry 12.05.15, 11:58
            jakie ograniczenia maja dotykowe?

Wiesz jak dziecko ma goraczke to pije sporo i powinno bo sie poci. Zas goraczke trzeba mierzyc. No i te dwie zmienne sprawiaja ze jest to spore utrudnienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka