magdulka2 22.06.15, 22:20 Poleccie jakas fajna gre dla 4 letniego chlopca. U nas na topie memory, domino i nogi stonogi. Fajnie by bylo zeby gra nie byla wielka i mozna ja bylo zabierac na wakacje. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia321 Re: Gra dla 4-latka 22.06.15, 22:35 Polecam Dobble! Mój 4,5 latek bardzo lubi, gra idealna do podróży Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Gra dla 4-latka 22.06.15, 22:59 Uno. Jest tez taka planszówka prosta choć wyglada na skomplikowana z jake hej! Hej! Ok! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 06:50 Spróbuj już Chińczyka. Jest mala wersja z Granny bodajże, cała taka seria w niewielkich pudełkach, mam kilka gier i zawsze zabieram na wakacje. Z tego co pamiętam co roku są w biedronce, ale normalnie też dostępne na allegro bądź w marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
agus1976 Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 08:42 Polecam gry Haby. Niestety są dość drogie, ale warte swojej ceny. My uwielbialiśmy Zwierzak na zwierzaku: wieczorgier.blogspot.com/2015/04/zwierzak-na-zierzaku-haba-budowa.html , nawet kiedy był starszy to lubił tą grę. Fajne są Rodzinki firmy Granna, Hide&Seek Jungle, Basen firmy Trefl (prosta ale fajna), oczywiście Grzybobranie, można spróbować Pędzące żółwie albo Pędzące jeże. Grajcie, naprawdę warto, to bardzo rozwija dziecko. Nauka przez zabawę to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 09:16 małe gabaryty to też uno polecam, mam 5 latka i gramy od roku rodzinnie ze starszymi. Początkowo chciał trochę po swojemu, ale starsze go "prostowały" i szybko się nauczył, z kombinowaniem taktycznym włącznie A poza tym u nas wszelkie planszówki (grzybobranie, jake i piraci, tomek i przyjaciele, uciekające świnki), zręcznościówki (spadające małpki - duża jak na wyjazd, mała wersja głodne hipcie - fajne na wyjazd i mnóstwo innych). na wyjazdy dobrym rozwiązaniem u nas jest tablet i stara jak świat konsola z grami overmax po starszym bracie. Odpowiedz Link Zgłoś
agus1976 Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 10:14 Jeśli chodzi o Uno, to dla czterolatka dużym problemem będzie trzymanie kart, więc nie wiem czy to dobry pomysł (wieczorgier.blogspot.com/2015/03/uno-mattel-ostra-jazda-bez-trzymanki.html). Z wszystkimi grami zręcznościowymi typu Dobble czy Halli Galli też bym poczekała, bo co to za frajda dla rodzica jak cały czas musi dawać fory dziecku. Lepiej celować w gry dedykowane dla danego wieku, które dla dziecka i dla rodzica będą fajne. Wejdź na Rebel.pl i wpisz kategorię wiekową, na pewno coś znajdziesz. Pod grami są umieszczane recenzje i videorecenzje z gier - jest to bardzo pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
nimistra Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 10:44 Mój 4-latek gra w Dobble od pół roku. Fory dawaliśmy jemu i starszemu bratu przez miesiąc-dwa. Teraz zazwyczaj przegrywa minimalnie, a i tak zawsze chętnie rozgrywa kolejną partię. Co do trzymania kart, to małych jak w Pędzących Żółwiach nie potrafi trzymać. Za to te duże od Uno trzyma bez problemu. Zarówno Uno i Dobble polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 13:36 Moj 4 latek (skończył tydzień temu) od jesieni gra w uno ze starszymi braćmi i trzymania kart sie sam nauczył, nie ma z tym problemu. Raczej starszy ma problem bo bez przerwy cis tam przekłada ja bym nie przekreślała uno to gra zdecydowanie na lata, rowniez dla dorosłych i większej grupy, kupiona teraz za te 20-30 zł na pewno sie nie zmarnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka79k Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 11:39 Ja polecam Potwory do szafy, Trefl ma też fajne gry dla tego wieku-Koala Mądrala, my mieliśmy Kierowcy sklep.trefl.com/pl/catalogsearch/result/?q=koala+madrala&dir=desc&action_results=Szukaj . Odpowiedz Link Zgłoś
arizonadreams Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 13:44 Ja również polecam dobble kids - młodzieniec ogarnął jako 3,5 latek, a teraz nawet młodszy (2,5 roku) zaczyna poznawać i układać zwierzęta w swoim tempie Dla 4-latka jak najbardziej się nadaję, a przy tym rozmiar jest wielkim plusem: u nas wykorzystywane w trakcie podróży, w kolejce do lekarza, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Gra dla 4-latka 23.06.15, 16:35 Pędzące żółwie są super ale 4-latek może sobie nie poradzić. Mój 5 latek dopiero zaczyna powoli ogarniać po iluś partyjkach. Polecam Potwory do szafy, Re re kum kum (droga i ciężko kupić ale młody lubi), Kota w worku lub zagadki smoka obiboka. Zwykłe memo albo jego rozbudowana i bardzo fajna wersja czyli Pszczółki wydawnictwa G3. Mój też bardzo lubi Pizzę XXL wyd. Egmont. Niecałe 20 zl i malutkie opakowanie, wprawdzie od 6 lat ale moim zdaniem łatwiejsza od Pędzących żółwi i mój młody radzi sobie bardzo dobrze. Czekamy na la cucaracha Ravensburgera. Odpowiedz Link Zgłoś
alsema Re: Gra dla 4-latka 24.06.15, 09:05 Polecam grę zarówno dla chłopczyka i dziewczynki w wielu 4 lat - skaczące pajace. allegro.pl/gra-zrecznosciowa-skaczace-krasnale-goki-i5471091581.html lub latające pszczółki allegro.pl/gra-zrecznosciowa-latajace-pszczolki-goki-i5471122268.html inna gra zręcznosciowa - balansujący ksieżyc allegro.pl/gra-zrecznosciowa-balansujacy-ksiezyc-i5289103291.html lub gra - złap muchę allegro.pl/drewniana-gra-zrecznosciowa-zlap-muche-goki-i5469702213.html Odpowiedz Link Zgłoś
quistista Re: Gra dla 4-latka 27.06.15, 21:35 Z gier w malych pudelkach polecam jak inni uno i dobble (my gramy junior), duuuszki tez sa fajne. Z mlodszymi dziecmi raczej nie gramy, raczej bawimy sie (dzieci mamy troje i starsze nie rozumieja, ze maja dawac mlodszym fory )W uno zas gramy wszyscy. Mozna juz z duzo mlodszymi dziecmi grac w uno junior a jesli problem jest z trzymaniem kart zawsze mozna kupic taki uchwyt do trzymania kart Odpowiedz Link Zgłoś
arica7 Re: Gra dla 4-latka 28.06.15, 19:15 A może gra Angry Birds? www.smyk.com/angry-birds-na-cienkim-lodzie-gra-zrecznosciowa,p1065830597,zabawki-gry-dla-dzieci-p Co prawda jest dla dzieci od 5 lat, ale myślę że 4 latek też sobie poradzi i co ważne - może grać w to sam, a jak włożysz wszystko do pudełka albo do jakiegoś sprytnego woreczka, to grę można zabrać w podróż Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Gra dla 4-latka 28.06.15, 21:17 NIe wiem jak u was, ale u nas ta gra to totalna porażka tzn. nikomu nie chce się tego ustawiać, potem strzelać tj. ani 8, ani 6 ani 4latkowi. Na komórce to można chwilę poklikać, ale jak trzeba ustawiać i strzelać to straszne nudy, ja nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Gra dla 4-latka 28.06.15, 22:15 Mój 5-latek od ponad roku darząc ptactwo miłością ogromną układa te klocki cierpliwie i strzela (ćwicząc przy tym paluszki bo z motoryką małą średnio), figurki zaś do mnóstwa innych zabaw kreatywnie wykorzystuje 😉 Kupiłam w promocji w Realu, nie dałabym ceny "normalnej" Odpowiedz Link Zgłoś
emily.1 Re: Gra dla 4-latka 29.06.15, 10:21 Ja kupiłam w zeszłym tygodniu dla czterolatki tą grę: a dla dziewięciolatka . W tej zgadnij kto to na razie córce opowiadamy co ma na głowie i ona zgaduje, ale już coraz chętniej sama zadaje jakieś pytania (graliśmy dopiero kilka razy). Duuuuszki z kolei są grą na szybkość i spostrzegawczość, ale o dziwo córka bardzo szybko załapała o co chodzi (w zasadzie dopiero wczoraj zagraliśmy pierwszy raz), przegrywa oczywiście ze mną i synem, albo dajemy jej fory, ale oraz lepiej jej idzie. Obie gry polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agus1976 Re: Gra dla 4-latka 14.07.15, 22:12 Mało znana gra, a szkoda. Dla 4-5-latków bardzo fajna propozycja. Mój syn bardzo lubił w nią grać gdy był młodszy. Zapraszam na bloga, gdzie ją trochę przybliżę. wieczorgier.blogspot.com/2015/07/basen-trefl-kazdy-moze-nauczyc-sie-pywac.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka2 Re: Gra dla 4-latka 20.10.15, 10:19 dziewczyny poleciłyście mi sporo fajnych gier - dzięki skorzystałam teraz może podpowiecie jakieś fajne gry uczące literki mojego 4-latka. Garnie się do tego I już dużo umie, ale fajnie by było zeby utrwalal sobie I zaczął czytac, a nie tylko pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
makoja Re: Gra dla 4-latka 20.10.15, 11:02 Jak już zna literki to proponuję na początek grę literka do literki Odpowiedz Link Zgłoś