Dodaj do ulubionych

wózek typu parasolka

26.07.15, 15:11
która mama miała? możecie coś polecić?
dziecko 11 miesięcy, chodzi już samo, spacerówka wielka i mało poręczna, samochód niewielki;
chcemy kupić wózek typu parasolka -im prostszy tym lepiej, tylko żeby się dobrze prowadził ( tzn. jakoś często widuje osoby szarpiące się z takim ustrojstwem);
ktoś ma jakiś sprawdzony model?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 15:14
      Wozek typu parasolka ma jeden minus o ktorym nikt mi nie powiedzial - jak jedziesz po wybojach kostce kocich lbach to masz wrazenie ze ci sie w rekach rozwali. Wkurza mnie to nieziemsko. Dlaczego parasolka a nie skladany maly wozek?
      • ichi51e Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 15:16
        Z parasolek
        Mam baby joggera nie powiem niezly i siedzenie dwustronne sprawdza sie przy odpieluszaniu. Wysokie siedzisko duzy dach. Kosz sredni. Zalezy czego oczekujesz
      • moni_kaw Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 15:22
        ależ może byc mały składany wózek - co polecasz?
        • ichi51e Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 16:37
          M&p armadillo zobacz i na wozkomanie tam ci wszystko zanalizuja....
    • hugo43 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 15:16
      wszelkie cybex i maclaren moge polecic.my mielismy cybex topaz.przy wyborze warto spojrzec tez na budke,by byla gleboka,najlepiej z filtrem uv.zdazaja sie takie siegajace prawie do palaka.
    • b_y Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 15:27
      moja co prawda już dawno wyrosła z wózków, ale swojego czasu przetestowałam kilka - od trzykołowców terenowych po mini-podróżne. Mogę polecić Maclaren. Najbardziej zwinny, lekki, sprawdzał się w sklepach i na spacerach. Jedną ręką można było pokonywać zakręty. Wszystko zleży też od dziecka.. moja była (jest) bardzo drobna, wiec szybko z niego nie wyrosła i służył jej na długo. Ale to chyba generalnie w parasolkach mało miejsca jest.
    • najma78 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 15:38
      Model? Nie pamietam, a moze byl no namewink
      Kupilam za grosze, uzywany na wyprzedazy. Miala go corka a potem syn. Lekki, latwy do pchania. Sluzyl tylko po to aby dzieci odpoczely. Corka korzystala z niego dosc czesto a syn wozkow nie cierpial wiec siadal gdy juz padal. Wozek mial folie w razie deszczu.
    • koala0405 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 16:07
      ja mam najmniejszy baby jogger Zip, który waży ok 7 kg
      pokazywarka.pl/qm8jup/
      Na ostatnich fotkach porównanie z mniejszą parasolką maclaren quest
      • bisiek10 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 16:24
        Maclaren Techno XT smile
        • ichi51e Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 16:41
          A maclaren nie ma troche za plytkiego siedziska?
          • yadrall Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 17:07
            Dla mnie maclareny maja wielki minus za system skladania-wymagaja 2 rak i miejsca na chodniku,zeby go zlozyc. Dla mnie to byl duzy minus.
            Za to kochalam Baby Jogger city mini-lekki, gleboki, super buda i rewelacyjny system skladania. Szczerze polecam!
          • bisiek10 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 17:24
            Nie jest jakies mega glebokie.Ale nie zamienila bym go na nic innego.Czasem mialam okazje popchac wozki znajomych i jakos mi nie pasowaly.Nie wiem moze to kwestia przyzwyczajenia.Dla mnie nie do zdarcia.Tyle kg ile ja na nim czasem wioze (dzieciak+zakupy) to az jestem w szoku ze sie jeszcze nie rozkraczyl.Bude ma taka ze mala czasem zakryje as po same kolana.Podnozek mozna wyprostowac.System.skladania tez mi jakos nie przeszkadza.Kilometrow kwadratowych wolnego miejsca nie potrzebuje smile
    • beataj1 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 17:11
      Quinny Yezz. Lekki poręczny i wygodny. Dużym plusem jest to że w momencie gdy dziecko z niego nie korzysta można z niego zrobić plecak i mieć wolne ręce. Polecam...
      • jadis76 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 17:22
        Maclaren. Mialam kilka parasolek dla starszej corki i kazda miala jakies wady. Mlodszej kupilam maclarena tego najwiekszego. Wygodny do spania, budka siegala do nozek, przewiewny, swietnie sie prowadzil, bardzo latwo skladal i rozkladal. Miescil w bagazniku. Przetrwal podroze samolotem, intensywne uzytkowanie i tapicerka byla w swietnym stanie po blisko 4 latach wozenia corki. Uwielbiala ten wozek i bardzo dlugo z niego korzystalismt. Oczywiscie im corka byla starsza tym mniej intensywnie. Jedyny minus to cena. Kosztowal ok 1300 zl
        • jadis76 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 17:25
          To byl maclaren techno xlr
    • 18lipcowa3 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 18:11
      Maclaren XT.
    • em_em71 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 18:28
      Też polecę maclarena. Mieliśmy questa. Kupowałam wózek z myślą o wyjeździe wakacyjnym (samolot) jak syn miał właśnie 11 miesięcy. Miałam w domu dużą, teoretycznie wygodniejszą dla dziecka, ale dla mnie nieporęczną spacerówkę, ale tak się przyzwyczailiśmy do nowego wózka, że stary poszedł w odstawkę.
    • slona78 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 18:44
      Maclaren xlr - bardzo przyjazny wózek, duży - dziecko spokojnie w nim spało, niezniszczalny. Bardzo go lubiłam.
    • fifka02 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 19:09
      Baby Jogger City Mini GT i jak dla mnie nic innego. smile
    • agni71 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 19:39
      Jesli chcesz prosty, a wygodny i lekki w prowadzeniu wózek parasolke, to szczerze polecam Maclaren Volo. To najmniejsza spacerówka Maclaren, nie rozkłada się do spania. Jest za to mega lekka, ma daszek, dośc pojemny koszyk, pasy do przenoszenia wózka na ramieniu, jak torebkę. Baaardzo dobrze sie prowadzi, jest zwrotny, a kółka nie blokują sie na wertepach. Uwielbiałam go. Dla porównania nieco większa spacerówka Peg Perego Pliko, tez raczej polecana i chwalona, w porównaniu z Volo prowadziła się bardzo niewygodnie, a idąc po nierownej powierzchni musiałam blokowac kólka, bo przekręcały mi się w niekontrolowany sposób i nie dało się jechać (kólka ustawiały się w pozycji w poprzek do kierunku jazdy). Komfort prowadzenia to niebo a ziemia. Miałam tez spacerówkę Baby Design czy Baby Dreams - chała w porównaniu z Volo.
    • julita165 Re: wózek typu parasolka 26.07.15, 20:45
      Maclaren. Nie pamietam juz nazwy modelu ale najprostszy. 5, 2 kg. Naprawde skladany i rozkladany jedna reka. Intensywne uzywanie ponad dwa lata w roznych warunkach. Moim zdaniem rewelacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka