Dodaj do ulubionych

Jakie buty dla chłopca na wesele ?

21.09.15, 10:53
Dziewczyny, idziemy w październiku na wesele. Mam problem z dobraniem butów (rozm. 30) dla mojego 4 letniego synka. Pomożecie ?
Nie chcę go ubierać w garnitur, bo nie lubi. Myślałam o takim zastawie:
www.zara.com/pl/pl/dzieci/ch%C5%82opiec-|-4-14-lat/koszule/koszula-z-dwuwarstwowym-ko%C5%82nierzykiem-c271045p2775329.html
www.zara.com/pl/pl/dzieci/ch%C5%82opiec-|-4-14-lat/spodnie/ogl%C4%85daj-wszystko/spodnie-chinosy-z-dzianiny-c763501p2774136.htmllub
www.zara.com/pl/pl/dzieci/ch%C5%82opiec-|-4-14-lat/spodnie/ogl%C4%85daj-wszystko/spodnie-od-garnituru-c763501p2886012.html
Fajnie by było, żeby te buty można było później wykorzystać.

Obserwuj wątek
    • aajn2 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 11:06
      www.zara.com/pl/pl/dzieci/ch%C5%82opiec-|-4-14-lat/spodnie/ogl%C4%85daj-wszystko/spodnie-chinosy-z-dzianiny-c763501p2774136.html
      jeszcze raz link do chinosów...
    • beakarp Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 12:04
      mój 6latek tez idzie w pazdzierniku na wesele, i założy białą koszulę, krawat, granatowe jednolite jeansy, i pewnie swoje ecco Christer w stonowanej kolorystyce - zresztą każde półbuty chybą będą ok?
    • beakarp Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 12:08
      ostatnio widziałam małego gościa weselnego w koszuli z krawatem,i w trampkach, także chyba nie ma przymusu wkładania eleganckich pantofli....
    • magdagg2 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 13:26
      mój miał własnie trampki. koszule, chinosy i biale trampki.
    • koala0405 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 13:52
      My już po weselu. Moi chłopcy (2 i 5 latek) mieli na sobie białe koszule z długim rękawem, granatowe kamizelki z H&M i granatowe spodnie do tego /bardzo wąskie/. Starszak miał czerwony krawat /sam sobie wybrał/ a maluszek czerwoną muszkę. Starszakowi kupiłam nowe czarne buty mokasyny firmy MIDO :
      allegro.pl/29-mido-eleganckie-wizytowe-337-mokasyny-18-8-cm-i5587781019.html a młodszy zwykłe zamszowe pełne sandały Reima. Wygodnie im było i nie chcieli się rozebrać później. Małemu do spania ściągnęłam tylko siłą muszkę.. co by się nie udusił.
    • mama.nygusa Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 15:04
      W sierpniu bylam na 2 weselach i niestety zaden chlopiec, w przedciwienstwie do dziewczynek(ciekawe dlaczego) nie byl ladnie, stosownie ubrany, na pierwszym cglopcy, chyba 3 mieli szorty, adidasy i tiszerty.tak, tak, na drugim troche lepiej, ale tez buty sportowe, jeansy i ew.koszule.
      • beakarp Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 15:44
        bo teraz moda hipsterska panuje tongue_out
        • patatajowa Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 15:49
          bo nikt nie wymaga od dzieci stosownego stroju niestety.a potem sa takie "kwiatki" w postaci szortów na zakonczenie roku szkolnego lub dresowej bluzy na egzamin gimnazjalny.... żal-jak to młodzież mówi....
          • edelstein Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 22:29
            Moj syn byl na rozpoczeciu roku w krotkich spodenkach,trampkach i koszulitongue_out
            • patatajowa Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 22.09.15, 07:57
              tak, tak, wszyscy wiemy, nie w PL,nie ma takiego rozpoczecia jak u nas wiec nawet w kapielówkach mogl isc...
              • edelstein Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 22.09.15, 23:13
                Tak te dzieciory w garniaki pakujecie,a dorosli polscy faceci wygladaja jak bieda z nedza.Zero stylu.Bojowki,rozciagniety tshirt i adidasy.
    • gosiaw29 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 16:19
      ecco christer, jak wyżej napisano będą bardzo odpowiednie, myslę tez , że stonowane adidasy to też nie jest zły pomysł jesli takie buty lubicie, np:
      www.zalando.pl/nike-sportswear-tennis-classic-tenisowki-i-trampki-ni114d01u-k11.html?size=30
      www.zalando.pl/adidas-originals-zx-700-tenisowki-i-trampki-collegiate-burgundy-white-oxford-blue-ad114d01q-c11.html?size=30
    • afroddytta Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 16:36
      Moi rok temu (3 i 5 latek) szli w jasnych (chyba białych) koszulach, spodniach jednokolorowych (jeden chyba granatowe drugi czarne) takich o kroju jeansów ale materiałowych, do tego marynarki (tez takie materiałowe, nie garniturowe jak dorosłe), chyba mieli krawaty a na nogi trampki converse na rzepy jasnoszare. Moim zdaniem wyglądali przyzwoicie, elegancko, nie tak jak na co dzien (ja bym w szorty czy jeansy nie ubrała, podobnie jak w błyszczące garniturki jak dla dorosłych). Starszy (8 lat) miał spodnie szare w kant (szkolne spodnie od mundurku), tez koszula i marynarka.
      • aajn2 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 17:20
        Dziękuję Dziewczyny, jak któraś ma jeszcze jakieś pomysły to poproszę smile
        Będziemy ubrani weselnie (odświętnie) i też chcę żeby moje dzieci tak wyglądały.
        Jak synek był malutki na komunię swojej siostry miał garnitur z muszką i czerwone conversy i wyglądał cudnie. Mam jednak obiekcje co do sportowych butów na wesele, mam niebieskie NB dla niego i mogłabym wykorzystać. Z Conversów wyrósł, musiałabym nowe zakupić smile
        Te zalinkowane mokasyny podobają mi się. A będą dobre jak dziecko ma wysokie podbicie ?
        --
        • gosiaw29 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 18:20
          mokasyny:

e-timberland.pl/timberland-ek-casco-bay-h-l-boat-ox-dzieci-buty-buty-casual,plec,JK,B,BC,41368715.bhtml
          • aajn2 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 18:43
            Dziękuję za link do mokasynek, cena bardzo przyzwoita. Myślę smile

Muszę zdecydować jakie spodnie będą. Bo do chinosów będą ok, ale gdybym wybrała garniturowe .... ?

A czy takie buty będą pasować do spodni od garnituru ?
            allegro.pl/buty-bartek-mokasyny-granatowe-35352-n02ii-30-i5367803567.html

--
            • patatajowa Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 18:51
              bartki zdecydowanie fajniejsze, syn miał w ubiegłym roku takie tylko bez tych sznurówek,poszukaj. lepsze bo skórzane i bardzo uniwersalne wiec obleci jeszcze swieta, sylwestra,wielkanoc i szkolne imprezy wink te timberlandy szeeerokie sa.
              • patatajowa Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 18:57
                o takie, tylko tu cena jakis kosmos...
                www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/25697/t-58343szr54.html
            • kanna Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 23.09.15, 09:20
              Mokasyny z garniturem/spodniami wyglądają koszmarnie, to buty do szortów, bez skarpet.
        • koala0405 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 19:04
          Po raz pierwszy kupiłam buty firmy MIDO i jestem zaskoczona bo jakość mają super. Bartki są sztywniejsze... Synek mówił, że bardzo wygodne. Zobacz jeszcze Clarks :
          allegro.pl/clarks-mokasyny-nr-29-sklep-nowa-kolekcja-i5292459147.html
          • aajn2 Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 19:07
            Dziewczyny przynajmniej wiem, że chcę dla syna mokasyny, podobają mi się smile
            Tylko gdybym wybrała spodnie od garnituru to mokasyny z białą podeszwą odpadają.
            --
            • aajn2 koala0405 21.09.15, 19:09
              A te mokasyny jakie są na podbiciu ?
              Bo synek ma raczej wyższe podbicie..
              • koala0405 Re: koala0405 21.09.15, 19:50
                Jest rzep więc regulacja podbicia jest mozliwa
                • beakarp Re: koala0405 23.09.15, 11:15
                  Rzep to jeszcze nie wszystko - przy wysokim podbiciu może się zapinać ledwie w połowie - tak naprzyklad ecco christer ma uncertain
    • home.sweet.home Re: Jakie buty dla chłopca na wesele ? 21.09.15, 19:46
      Ja na szczególne okazje mam zawsze dla synka mokasyny, kupuję kolejne rozmiary, z dużym wyprzedzeniem, więc na promocjach (do 150 zł). Wykorzystujemy także na co dzień, no może nie do przedszkola wink Kupuję takie geoxy (aukcja przypadkowa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka