Dodaj do ulubionych

prezenty dla trzylatka

11.10.15, 13:28
Już usłyszałam pytania o to co kupić synowi- trzylatkowi na gwiazdkę. I szczerze powiem- nie mam pojęcia. Wchodzę do sklepu i wszędzie widzę to samo. Lub nie mam pomysłu. Uwielbia książki- wiec ma ich baaardzo dużo. Hitami są: aparat fotograficzny dla dzieci, magnetyczne puzzle i remiza strażacka. Reszta zabawek się kurzy. Może wasze dzieci mają jakieś ulubione zabawki?
Obserwuj wątek
    • mag1982 Re: prezenty dla trzylatka 11.10.15, 15:00
      Ja proponuję jakiś duży zestaw lego duplo. Moje dziewczyny mają kilka i bawią się obie. 4,5 latka buduje a 1,5 roczna bawi się figurami.
    • ichi51e Re: prezenty dla trzylatka 11.10.15, 15:28
      kolejka drewniana
    • agi2507 Re: prezenty dla trzylatka 11.10.15, 17:12
      Rower, hulajnoga, chociaż to ciężko od razu się tym bawić, może sanki. Puzzle z ulubionym bohaterem książkowym, klocki lego duplo, duże auto, w którym można przewozić klocki, inne zabawki czy ewentualnie siebie samego.
      • agi2507 Re: prezenty dla trzylatka 11.10.15, 17:26
        Jak ma swój pokój i jakiegoś ulubionego bohatera bajkowego to może duża naklejka na ścianę z tym bohaterem, pościel z tym bohaterem
    • baba_za_kolkiem Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 13:13
      Karnet do kina. Płytę z piosenkami dla przedszkolaków (jeśli prezent ma być wypasiony to jeszcze odtwarzacz do tych płyt). Kolejka drewniania, taka jak z ikei, ponoc są takie podobne w tesco. Mini kosz do zawieszenia na drzwiach łazienki, do wrzucania piłki.
      • babybump Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 15:30
        O, to sa fajne pomysly.
    • beta-beta Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 14:55
      Gry typu Chińczyk, Domino - u nas to teraz hit big_grin
      • mag1982 Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 15:12
        Trzylatek ogarnia reguły chinczyka?
        • thank_you Re: prezenty dla trzylatka 16.10.15, 09:02
          Ogarnia. ☺
    • babybump Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 15:28
      Oto prezenty dla mojej dwulatki (oczywiscie nie wszystkie na raz):
      - caloroczne wejsce do akwarium
      - caloroczne wejscie do muzeum nauki
      - lekcje muzyki i tanca
      - lekcje baletu
      - lekcje pilki noznej
      - lekcje tenisa

Wole praktyczne prezenty niz kolejny swiecacy i grajacy plastik z Chin.
      • mag1982 Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 15:35
        Lekcje to średni pomysł na prezent, chyba, że dziecko już jest starsze i samo bardzo chce na jakieś uczęszczać, czego o trzylatku czy dwulatku nie można powiedzieć. Jestem zdania, że jeśli dziecko cieszy grający i świecący plastik z Chin to rodzic powinien się poświęcić i tenże plastik kupić bo prezent powinien dać jednak większą radość obdarowanemu niż obdarowującemu.
        • ichi51e Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 16:48
          moje dziecko w wieku 2 lat nie ogarnialo o co chodzi z prezentami smile w zeszlym roku z choinkowych zbudowal sobie baze i tak stala gora 3 dni do konca swiat nim sie dal namowic na otwarcie i zobaczenie co w srodku. wiecej bylo mu wsjo rawno co dostal i czy cos w ogole dostal - tak ze widze ze na tym etapie lekcje by swobodnie przeszly. obecnie wycwanial i juz oszukac by sie nie dal - wiec z 3latkiem bym juz nie probowala
          • mag1982 Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 17:02
            Moja w wieku 2,5 lat już wiedziała o co chodzi z prezentami. Lekcje przeszłyby u 1,5 roczniaka big_grin
      • nevada_r Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 16:20
        Te wszystkie lekcje to jakieś żarty? Nie widzę "praktyczności" takich prezentów w odniesieniu do dwulatki. Czego ci rodzice nie wymyślą. smile
        • babybump Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 17:50
          Dlaczego żarty? Moja córka na zajęcia muzyczne chodzi od 4go miesiąca życia, na gimnastykę od 11go i na balet od 18go. W tenisa z nami gra od 19go. Wiadomo, że nie są to lekcje przygotowujące olimpijczyków, czy profesjonalnych muzyków, ale wspomagają rozwój dziecka. Poza tym, rodzice w nich też uczestniczą więc są doskonała okazją na poznanie innych rodziców i wyjście z domu. Tu gdzie mieszkam takie zajęcia są bardzo popularne. Przynajmniej nikt nie zakłada wątków typu ?Nie mam co robić ze swoim dzieckiem??
          • mag1982 Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 18:17
            Ja tez chodzę z moimi dziećmi na zajęcia dodatkowe (tak, nawet z tym w wieku Twojej córki) ale nie traktuję tego jako prezentu.
            • babybump Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 19:29
              skoro nikt Twojemu dziecku nie sprezentowal tych zajec, to wiadomo, ze nie bedziesz traktowac ich jako prezentu.

Ale nie widze dlaczego prezentem nie moze byc. Podchodzi pid 'activity / experience gifts'. Mozna dac kartke z baletnica, wypisanymi godzinami w srodku i wytlumaczyc dziecku, ze babcia sprezentowala lekcje baletu. Za kazdym razem jak dziecko idzie na lekcje orzypomniec, ze to prezent od babci. A jesli babcia mieszka c
              Blisko to sama moze oojsc z dzieckiem na lekcje.
              • ret-yk Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 22:13
                Nie wiem, jak "lekcje", ale u nas trzylatek dostał na gwiazdkę karnet do dziecięcego teatru, na basen i na koncerty dziecięce. Do teatru chodzi z jednym dziadkiem, na basen z nami, siostrą i drugim dziadkiem. Koncerty z nami i małą. To były najlepsze prezenty ever smile, uwielbia te wyprawy, na pewno dają mu więcej radości niż większość prezentów materialnych, które dostał.
                • babybump Re: prezenty dla trzylatka 13.10.15, 00:20
                  Ok, niech to beda 'zajecia' a nie 'lekcje'.
                  • babybump Re: prezenty dla trzylatka 13.10.15, 00:24
                    A tym co uwazajavze plastic fantastic jest lepszy od karnetu do zoo, czy zajec na basenie, to polecam te ksiazke:
                    www.amazon.com/gp/product/0345507983/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_1?pf_rd_p=1944687762&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=1937134342&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0T4RQM27QEVWN6YTQ1GR
                    • ichi51e Re: prezenty dla trzylatka 13.10.15, 06:48
                      dlaczego od razu plastic fantastic? naprawde na swiecie sa tez fajne zabawki.
                      idea wydaje sie sluszna ale - nie wszystkie trzylatki sie nadaja na zorganizowane zajecia. dwa mozna nie trafic z teatrem baletem czy sztukami walki. trzy to nie sa tanie prezenty - a nie kazdy chce kupowac prezent za 160 zeta (plus koniecznosc wozenia czekania i odbierania)
                      pomysl godny uwagi - aczkolwiek tak jak wyzej nie rozpatrywalabym jako prezent a normalosc -> worek na buty czy plecak to dla mnie tez nie prezent
      • bluebellll Re: prezenty dla trzylatka 13.10.15, 08:13
        Bardzo smutne musi byc zycie dziecka, ktore zamiast pokopac piłkę z tata, powyglupiac sie przy cymbalkach z mama, czy poskakac przy muzyce z ciocią wszystko robi pod okiem profesjonalisty od urodzenia.
        Żadna minuta zycia nie moze byc stracona edukacyjnie, prawda?
        Widzę tylko, ze zaniedbalas lekcje rysunku. Jeszcze glowonog wyjdzie krzywy.

Zreszta, w przypadku tak małego dziecka, tłumaczenie, ze idziemy teraz się pobawić, bo mam nadzieje, ze o zabawę te zajęcia sa jednak oparte i ta wlasnie godzina zabawy będzie sponsorowana przez babcie, a sponsorem zabawy piłką na korcie jest w tym semestrze ciocia, to jakis absurd. Mówimy o dwulatku (!).
        Nie chcesz święcącego i grającego plastiku z Chin, natomiast chińskie (bo właśnie Azjaci tak wychowują dzieci) zajęcia dla dziecka jak najbardziej ci odpowiadają.

• kangoorol Re: prezenty dla trzylatka 07.12.15, 15:42
          Prrr cos sie zagalopowalas wink znowu wmawianie komus, ze zycie jego dziecka musi byc baaaardzo smutne, bo rodzic ma taki a nie inny pomysl na spedzanie czasu. Prooosze Cie.
          Ja moja dzis zapisalam na zajecia do Zoo. Ma 27 miesiecy. Rano mowie do niej: Idziemy dzis do Zoo na zajecia. Ona: Hullla, Zoo, baldzo baldzo lubie zoo, kocham zoo!
          Oprocz tego chodzi na gimnastyke, do dwoch grup zabawowych i raz w tygodniu do minizlobka, gdzie tarza sie w ciastolinie, klei, wycina i wykonuje prace plastyczne o dyskusyjnej wartosci artystycznej. Uczy sie tez mandarynskiego, 3 slowka dziennie, od strasznej sasiadki Azjatki. Wszystkie te zajecia uwielbia a jej mozg rosnie rosnie rosnie... straszne, co?
    • nadika84 Re: prezenty dla trzylatka 12.10.15, 20:50
      u mojej 3 latki sprawdzają się lego duplo, ciastolina i ostatnio dorosła do puzzli ok 30 kawałków. wcześniej urywała wystające końcówki.
    • bluebellll Re: prezenty dla trzylatka 13.10.15, 08:27
      Dzieci maja "fazy" na zabawki. To, ze teraz się kurzą samochodziki, nie znaczy, że za dwa miesiące nie będą hitem.
      Możesz już zacząć zbierać gry, bo takich 3+ jest już spory wybór.
      Może lornetka albo teleskop dla dzieci, może rowerek lub inny sprzęt sportowy (narty, sanki, kosz lub bramka), może nietypowe klocki konstrukcyjne, może namiot do zabawy?
      Albo jakiś odtwarzacz dla dzieci, żeby mógłby sobie słuchać muzyki podczas zabawy czy bajek.
      Albo wóz strażacki, skoro jest remiza? Pomysl o rzeczach, które się zużywają, czyli np. duży zestaw ciastoliny.
      • aaaniula Re: prezenty dla trzylatka 14.10.15, 12:48
        O tak, lornetka to trafiony pomysł. Zawsze podbiera dziadkowi "prawdziwą".
    • mamma_2012 Re: prezenty dla trzylatka 13.10.15, 15:16
      Moj syn, ktory jest w tym samym wieku, od kilku miesięcy, dzien zaczyna i kończy zabawa lego.
      Zwykłymi małymi, bo fascynacji duplo, których ma mnostwo nigdy nie przejawiał.
      Zestawow jest tyle, ze na długo pomysłów na prezent nie zabraknie.
      Pozostałe zabawki sa w użyciu czasami.
      Drugie miejsce dałabym chyba resorakom i parkingowi dla nich.
      W tym roku planuje kupić np. kupic "wbijanke" z prawdziwymi gwoździami.
      Moze pomysl o kulodromie, bo to tez był u nas swego czasu udany prezent.
      • aaaniula Re: prezenty dla trzylatka 14.10.15, 12:50
        Z tymi lockami to u nas "ciężka sprawa". Ma 3 zestawy i oprócz szybkiej wieży z klocków nic więcej z nimi nie robi. Za to wpadałam na pomysł lampy-lawy do pokoju. Śpi przy zapalonm świetle i myślę, że to może mu się spodobać.
        • konstancja16 Re: prezenty dla trzylatka 15.10.15, 10:49
          wsrod rowiesnikow mojego syna, hiciorem na 3 urodziny byl wielopoziomowy parking z samochodzikami:
          archiwum.allegro.pl/oferta/molto-duzy-6-kondygnacyjny-garaz-parking-i5580167668.html

ten szesciopoziomowy wlasnie (sa 3-, 4- i 5-poziomowe tez). my akurat nie mamy ale troche zaluje, jak patrze to sama bym sie pobawila. moze corce na trzecie urodziny kupie wink
      • sasajna Re: prezenty dla trzylatka 19.10.15, 10:38
        u mnie aktualnie rządzi to: bobomio.pl/teatrzyk-cieni-zaczarowane-krolestwo - moja 3latka każe nam cały odgrywać scenki, mamy rodzinny teatrzyk, całą niedzielę praktycznie spędziliśmy przy zasłoniętych oknach wink polecam, zwłaszcza na brzydką pogodę
    • marta_ll Re: prezenty dla trzylatka 16.10.15, 00:28
      U nas hitem (oprócz straży pożarnejsmile ) jest drewniany zestaw torów i pociągów smile
      Coś w tym stylu: allegro.pl/drewniane-tory-ulica-kolejka-bigjigs-ikea-brio-i5048125024.html
      Tylko, że kupowaliśmy osobno elementy.

Ostatnio też mój synek dostał czapkę-misia, taką jak tu: piekne-rzeczy.pl/czapki-niezwykle/ - i najchętniej to by w niej spał big_grin
    • raisaraisa Re: prezenty dla trzylatka 23.11.15, 19:13
      może czas na rowerek? teraz tyle fajnych modeli i tyle fajnych rzeczy, które zachęcają do jazdy, np. takie dzwonki biedronki big_grin www.bikebelle.pl/akcesoria-rowerowe-dla-dzieci/2870-dzwonek-rowerowy-biedronka-ii.html
    • giba116 Re: prezenty dla trzylatka 23.11.15, 20:21
      U mnie w tym roku beda:
      1. Gra 'Dzień i noc'.
      2. Sznurowanki misie.
      3. Lego Duplo.
      4. Zestaw sztućców i zastawy dziecięcej.
    • akdt Re: prezenty dla trzylatka 24.11.15, 11:40
      Polecam zajrzeć tutaj mnóstwo inspiracji prezentowych:
      www.nebule.pl/inspiracje-prezentowe-dla-3-latki/
      www.nebule.pl/prezenty-na-mikolajki/
      • szachownica25 Re: prezenty dla trzylatka 06.12.15, 19:26
        Cześć smile Chciałam kupić zabawkę dla 3-latka, który lubi zwierzątka. Zastanawiam się nad kupieniem takiej sowy www.conrad.pl/Zabawka-interaktywna-Silverlit-88362,-Digi-Owl-Lyle-z-drzewem-domem.htm?websale8=conrad&pi=1362624&ci=SHOP_AREA_17527_0607159 ? Co o niej myślicie? Może ktoś już taką kupował?
        • szachownica25 Re: prezenty dla trzylatka 06.12.15, 19:37
          ja też kupuję zabawki ze zwierzątkami które wydają dźwięki lub mają ruchome elementy smile)
          • konstancja16 Re: prezenty dla trzylatka 07.12.15, 12:52
            ja kupuje zabawki, ktore wydaja dzwieki tylko innym dzieciom. szczegolnie, jesli nie lubie ich rodzicow wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka