05.11.15, 13:46
Która ma doświadczenie? Jak się stamtąd zamawia, trzeba mieć kartę kredytową? Jak długo trzeba czekać na przesyłkę?
Obserwuj wątek
    • bim-bol Re: Amazon 05.11.15, 13:50
      Wystarczy zwykla karta platnicza. Przy skladaniu zamowienia masz informacje o przewidywanej dacie dostarczenia przesylki. Wysylaja DHL albo UPS.
      • edik77 Re: Amazon 06.11.15, 07:17
        Niestety nie każda karta płatnicza przechodzi, niektóre banki wymagają kodów do transakcji i wtedy nie przejdzie. Z tego, co czytałam i na podstawie własnego ostatniego doświadczenia z Amazon.de przechodzą karty kredytowe, ponoć wszystkie.
        Wysyłka, w moim przypadku UPS bardzo sprawna, choć zależy od opcji, jaką wybierzesz (są ekspresy,, są i zwykłe).
        • patatajowa Re: Amazon 06.11.15, 08:40
          na amazon nie miałam jeszcze przypadku zeby mi karta nie przeszła. pisze o zwykłych płatniczych do konta lub prepaid. przez kilka lat zakupów przechodziły mbankowe, bzwbk, dojcze bank, rajfajzen,pko,tojota i bankow ktorych juz nie ma...
          • zielonywalczyk Re: Amazon 06.11.15, 10:31
            W Amazonie nie ma autoryzacji kodem CVV, tym z tyłu karty. A niektóre banki, np. obecnie pko, wymagają autoryzacji tym kodem i płatność nie przechodzi.
            • edik77 Re: Amazon 06.11.15, 15:47
              Dokładnie o to chodzi - nie pamiętałam o jaki kod sprawa się rozbiła. Kupowałam teraz czytnik i po pierwszej nieudanej zapłacie znalazłam info wśród osób, które miały podobną sytuację. Można w necie znaleźć nawet listy kart akceptowanych i tych, którymi nie da się zapłacić.
              • patatajowa Re: Amazon 06.11.15, 16:05
                ale na szczescie to nie jest problem powszechny i jak ktos chce to kupi sobie prepaid i zrobi zamówienie.
                • hela_mela Re: Amazon 07.11.15, 22:21
                  Czy taki prepaid w euro lub funtach się opłaca? Który bank ma dobrą ofertę?
                  • patatajowa Re: Amazon 07.11.15, 22:24
                    ja mam normalna złotówkową w bzwbk. a bank sam sobie obciąza swoim przelicznikiem z euro czy dolarów na złotówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka