puellae_2007 05.11.15, 13:46 Która ma doświadczenie? Jak się stamtąd zamawia, trzeba mieć kartę kredytową? Jak długo trzeba czekać na przesyłkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bim-bol Re: Amazon 05.11.15, 13:50 Wystarczy zwykla karta platnicza. Przy skladaniu zamowienia masz informacje o przewidywanej dacie dostarczenia przesylki. Wysylaja DHL albo UPS. Odpowiedz Link Zgłoś
edik77 Re: Amazon 06.11.15, 07:17 Niestety nie każda karta płatnicza przechodzi, niektóre banki wymagają kodów do transakcji i wtedy nie przejdzie. Z tego, co czytałam i na podstawie własnego ostatniego doświadczenia z Amazon.de przechodzą karty kredytowe, ponoć wszystkie. Wysyłka, w moim przypadku UPS bardzo sprawna, choć zależy od opcji, jaką wybierzesz (są ekspresy,, są i zwykłe). Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Amazon 06.11.15, 08:40 na amazon nie miałam jeszcze przypadku zeby mi karta nie przeszła. pisze o zwykłych płatniczych do konta lub prepaid. przez kilka lat zakupów przechodziły mbankowe, bzwbk, dojcze bank, rajfajzen,pko,tojota i bankow ktorych juz nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonywalczyk Re: Amazon 06.11.15, 10:31 W Amazonie nie ma autoryzacji kodem CVV, tym z tyłu karty. A niektóre banki, np. obecnie pko, wymagają autoryzacji tym kodem i płatność nie przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
edik77 Re: Amazon 06.11.15, 15:47 Dokładnie o to chodzi - nie pamiętałam o jaki kod sprawa się rozbiła. Kupowałam teraz czytnik i po pierwszej nieudanej zapłacie znalazłam info wśród osób, które miały podobną sytuację. Można w necie znaleźć nawet listy kart akceptowanych i tych, którymi nie da się zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Amazon 06.11.15, 16:05 ale na szczescie to nie jest problem powszechny i jak ktos chce to kupi sobie prepaid i zrobi zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_mela Re: Amazon 07.11.15, 22:21 Czy taki prepaid w euro lub funtach się opłaca? Który bank ma dobrą ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Amazon 07.11.15, 22:24 ja mam normalna złotówkową w bzwbk. a bank sam sobie obciąza swoim przelicznikiem z euro czy dolarów na złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś