Dodaj do ulubionych

Kupiłam Air fraier

07.09.25, 11:40
Tak sie chwale. Musze jeszcze z garazu przynieść bo wczoraj mi się nie chcialo.

I tą szczotkę z Amazona teżsmile
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 11:54
      Jaką szczotkę?!

A nam właśnie poszedł piekarnik, i kłócę się z mężem, jaki kupić:
      bierzemy najtańszy, w końcu to tylko piekarnik,
      kontra
      no jak kuźwa najtańszy, piekarnik jest ważny, używam, i ma być wypasiony.
      big_grin
      • iwles Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:36

Jeżeli to glosowanie, to jestem za opcją #2
        😁
      • mysiulek08 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 15:12
        to mam piekarnik dla twojego meza 😎

www.mediaexpert.pl/agd-do-zabudowy/piekarniki-do-zabudowy/piekarnik-teka-hlb-85-g1-p-bm-maestro-pizza-elektryczny-czarny-a
        jak zobaczylam to goraczki dostalam 🙃 ( rodzinna anegdota) i koncu kupilam w promocji, bedzie do nowej kuchni
    • raczek47 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 11:57
      Robisz się niebezpiecznie perfekcyjną panią domu😉
      Ja czytam i czytam te wątki i nie mogę się zdecydować, czy potrzebuję czy nie.
      • babcia47 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:10
        Ja już dorosłam do decyzji że potrzebuje tylko teraz będę kombinować by kupić odpowiedni ( nawiązując do wpisu Pepsi) tj by się nadawał dla osoby samotnej, pył praktyczny ale nie przesądzony z wielkością i by nie przepłacać za funkcje, wielkość które mi się nie przydadzą no i żeby nie był zawalidroga bo kuchenkę będę miała teraz malutką
        • pepsi.only Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:14
          Tzn, że wybierasz między najtańszym, a wypasionym? W air fraierze nie pomogę, akurat ten sprzęt jest mi doskonale zbędny, bo używam piekarnika (jeśli mam sprawny uncertain)
          • babcia47 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:25
            Piekarnik jest dla mnie za duży więc skłaniam się dowie fraiera a przy okazji chce się pozbyć mikrofali skoro może też służyć do szybkiego podgrzewania . Kilka razy nacielam się że połowy funkcji jakiegoś urządzenia nawet nie miałam okazji wykorzystać dlatego nie chce przestrzelić z modelem i jego cena. Np na pewno nie będę korzystać z jakiś aplikacji a przynajmniej tak mi się wydaje, pozatym sama wielkość bo po co mi duży który długo będzie się nagrzewał i dużo prądu ciągnął gdy będę najwyżej 1-2 porcje przyrządzać
            • babcia47 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:27
              No i jestem niewysoka to wolę pulpit z przodu a nie z góry .
              • pepsi.only Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:36
                Mikrofali też używamy 🤣 chociaż fakt , odkąd pozbyliśmy sie latorośli, to jakby rzadziej
            • iwles Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:32

Mam teraz jakiś bezfirmowy. Był w Kauflandzie. Miał być większy niż poprzedni, z możliwością samodzielnego ustawienia temperatury i czasu. Nic więcej nie potrzebuję. Mam go coś koło roku, jeszcze się na nim nie zawiodłam.
              A zależało mi na większym koszyku, żebym mogła wstawić do środka jakieś "naczynie" (np. robię omleta na 1 osobę w małej tortownicy, która swobodnie się mieści).
              • iwles Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:33

*robię omlet, nie omleta 😉
        • swiezynka77 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:41
          Właśnie frajer jest idealny na 1-2 osoby, wtedy w ogóle bym piekarnika nie potrzebowała. Ja mam na działce 3,5 l i na mięso jest w sam raz a na warzywa ( lubię dużo) ciut mały, czasem robię partiami.
          • pepsi.only Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:55
            A ja robię dużo przetworów, i poza oczywistościami typu pieczone buraki, to np na dwóch blachach jednocześnie konfituję pomidorki (olej, niska temperatura, czas pieczenia ok 3h) . W żaden air frajer nie wejdzie mi tyle pomidorów.
            Albo piekę ziemniaki, na obiad, ale ilość od razu na 2dni- duża blacha.
            No nie, ja jednak oszczędzam czas. Wolę piekarnik.
          • babcia47 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:57
            No właśnie mnie ta pojemność zastanawia bo szczerze mówiąc urządzenia nawet nie widziałam z bliska tylko o nim czytałam. Jaki kupić by wystarczyło a nie był za duży. Też jadam sporo warzyw z dodatkiem białkowym lub bez , często wykorzystuje mrożonki, robię też potrawy jednogarnkowe
            • babcia47 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 13:02
              Przetworów żadnych nie robię, w zasadzie nie piekę ciast choć może bym jakieś małe ciasto,bciasteczka lub pikantne pieczywo mogła popełnić. Czytałam że można w nim też placki ziemniaczane lub z cukinii zrobić
          • princesswhitewolf Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 15:13
            >Właśnie frajer jest idealny na 1-2 osoby,

No to chyba zalezy jak duzy. Sa rozne rozmiary
            • swiezynka77 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 16:40
              Są różne, ale do obiadów na cztery czy więcej osób używam po prostu piekarnika. Chyba żebym nie miała piekarnika to wtedy duży air fryer
    • lauren6 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:37
      Jaką szczotkę?
      • raczek47 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 13:39
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,178762537,178762537,I_jak_ta_myjka_z_Amazona_Dzis_jest_po_80_zl.html
        • lauren6 Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 15:18
          A dzięki. Ta myjka karchera wygląda fajnie.
    • pepsi.only Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 12:56
      Lajtova, byłaś w garażu? Szczotką pochwal się! Bo nas ciekawość zżera. 😁
      • lajtova Re: Kupiłam Air fraier 07.09.25, 15:19
        Byłamsmile Ale szczotki nie przynisłam ytlko sprawdziłam czy działa.
        O tą chodzi. Ale już podrozała od piątkusmile

www.amazon.pl/dp/B0BCFYL1GL?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka