ma.malina 07.02.16, 13:29 Czy mozne gdzieś kupić zamrożone małe kolby kukurydzy ? Kojarzę je tylko w słoiku ale takie do zupy się raczej nie nadają ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Mini kukurydza 07.02.16, 14:15 a dlaczegomałe? masz na myśli mini? takie chyba tez srednio sie nadają... na pewno widziałam w kilku marketach pakowane próżniowo i mrozone po 2-3 kolby-ale takie pełnowymiarowe nie mini. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Mini kukurydza 07.02.16, 14:25 na pewno robi bonduelle www.frisco.pl/pid,11072/n,bonduelle-kukurydza-slodka-w-kolbach-mrozona/stn,product Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Mini kukurydza 07.02.16, 14:25 Oj, nadają się Jestem na etapie zauroczenia tajską kuchnią i brakuje mi właśnie tych małych kolb, czy do zup czy do curry Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Mini kukurydza 07.02.16, 15:05 oj, no tak... założyłam ze to zupa-krem a mini na pewno jest w kilku mieszankach jak cie to urządza,,, Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Mini kukurydza 07.02.16, 15:19 W Polsce obecnie nie ma mini kolb mrożonych. Niektóre firmy produkują, ale nie na polski rynek, mimo że u nas mają różne mrożonki. Ja kupuję czasem w puszkach (np. firmy Sandra w zalewie solankowej), w słoiczkach na ogół są marynowane (w zalewie octowej) i zbyt kwaśne. Odpowiedz Link Zgłoś