Dodaj do ulubionych

Sterylizator Avent

17.02.16, 10:39
Planuję kupić sterylizator Avent 4w1. No i nie wiem czy jest wart zakupu. Poczytałam o nim trochę na rożnych blogach i opinie są bardzo różne. Wierzyć w te opinie blogerów czy nie ? Znacie jakieś wiarygodne blogi w tej materii ? A może sam ktoś korzystał z tego sterylizatora ?
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Sterylizator Avent 17.02.16, 11:10
      A już wiesz, że będziesz na pewno karmić butelką ?

Mi przy dwójce dzieci wystarczył wrzątek, nie widziałam sensu kupowania sterylizatora do jednej butelki od laktatora.
      • myszka4875 Re: Sterylizator Avent 17.02.16, 11:17
        Bliźniaki smile butla to podstawa smile i wrzątek jest mało wygodny sad stąd taki pomysł
        • patatajowa Re: Sterylizator Avent 17.02.16, 11:22
          ja co prawda dzieci karmiłam butelką lata temu ale miałam i przy pierwszym i drugim parowy do mikrofali. i to był bardzo dobry wybór bo po dwukrotnym gotowaniu butelki trzebabyło skrobac z kamienia...no i nie ma ryzyka ze przegotujesz smoczki wink fajna rzecz i na pewno ułatwia życie...
    • patatajowa Re: Sterylizator Avent 17.02.16, 11:17
      wiarygodne to bedzie jedynie to forum a nie jakies tam blogi... wink
    • ablacim Re: Sterylizator Avent 17.02.16, 11:21
      A opłaca Ci się kupować ten sterylizator na maksymalnie miesiąc? Bo przez tyle czasu sterylizowałam butelki - w sensie gotowałam w garnku (a karmiłam głównie butelką), potem, przez może kolejne dwa, tylko przelewałam wrzątkiem...
    • basia_bas Re: Sterylizator Avent 17.02.16, 11:42
      Miałam sterylizator Avent 3 w 1 (bez koszyczka). Dla jednego dziecka spokojnie wystarczył, mieściły się butelki i smoczki. Jednak mnie strasznie denerwowało, że wyjmowane butelki były mokre, nawet jak dłużej stały kropelki wody nie ociekały. Żeby nasypać mleko, np. na drogę, musiałam wycierać ręcznikiem. Teraz z całą pewnością wybrałabym jakiś tańszej marki ale z suszarką. Proces trwa dłużej, ale ja nie potrzebowałam butelek sterylizować co 3 godziny, robiłam to dwa razy dziennie, później raz. Podgrzewacz do jedzenia miałam jakiś najtańszy z allegro i się sprawdził.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka