29.02.16, 11:18
Podpwoiedzcie jakie macie rowery i co polecicie.
mam starego górala kross i choc ma 10 lat w sumie jest ok, ale wlasnie chce miec rower barzdiej kobiecy bym mogła jezdzic do pracy.
Co polecicie?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Rower 29.02.16, 21:02
      Na pewno nie decathlonowy. Najlepszy będzie ze zwykłego sklepu rowerowego lub używany. Dużo zależy wysokości kwoty jaką chcesz przeznaczyć. No i oczywiście kupiłabym rower miejski.
      • corrina_f1 Re: Rower 17.03.16, 12:13
        saszanasza napisała:

> Na pewno nie decathlonowy. Najlepszy będzie ze zwykłego sklepu rowerowego lub u
        > żywany. Dużo zależy wysokości kwoty jaką chcesz przeznaczyć. No i oczywiście ku
        > piłabym rower miejski.

A czemu nie decathlonowy ? Wbrew pozorom B'twiny mają naprawdę niezłe opinie.

Ja po długich poszukiwaniach już wiem, że muszę jednak podnieść poprzeczkę cenową, bo za 400 zł może bym coś używanego kupiła ale raczej w bardzo słabym stanie, a te Rometa czy Goetze, które linkowałam są bez przerzutek i generalnie wersje super basic, więc odpadają.
        Myślicie że do 600 zł coś jestem w stanie upolować, czy poprzeczka jeszcze bardziej w górę ?
        Nie mogę niestety szaleć, bo czeka mnie też tej wiosny zakup roweru 24" dla córki, a wiadomo, komu kupię lepszy... wink

• silje78 Re: Rower 29.02.16, 21:33
      Ja mam Kross Trans Pacific. Trekkingowy. Przymierzalam sie do miejskiego, ale w zasadzie kazdy, ktory mialam mozliwosc przymierzyc mial po max 7 biegow, a zalezalo mi na ich wiekszej ilosci (mam porownanie i przy pokonywaniu wzniesien jest roznica na korzysc roweru z wieksza iloscia przelozen). Nie chcialam tez przekraczac budzetu 2tys zl. Wiec ja polecam rower trekkingowy, chyba ze zalezy Ci na gorskim.
      • samanta25 Re: Rower 29.02.16, 21:47
        Ja również polecam trekkingowy, też mam kross trans pacific. Mam go od 5 lat i z każdym dniem kocham go bardziej big_grin
        • silje78 Re: Rower 29.02.16, 21:51
          A myslalam, ze tylko ja jestem strzelona na punkcie roweru big_grin
    • saszanasza Re: Rower 29.02.16, 22:23
      Ja mam ten: katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/miejskie/kettler/37398/city_cruiser_comfort/2
      Ja mam problemy z kręgosłupem, więc zależało mi na komforcie, w dosłownym trgo słowa znaczeniu. Moim zdaniem to najwygodniejszy rower na świeciewink Jeśli chodzi o pokonywanie górek i nierówności, w niczym nie ustępuje mojemu poprzedniemu crossowemu wheelerowi.
      Za chwilę znajdzie się ktoś, kto poleci ci rower za 300 zł. lub za 5 tysięcy. Może określ przedział cenowy.
      • edyta_32 Re: Rower 29.02.16, 22:36
        Podpisuje sie pod pytaniem. Ja chce przeznaczyc ok 1500 zl. Trekkingowy. Jazda rekreAcyjna z dziecmi. Przymierzam sie do Giant Liv. Czy ktoras ma i sie wypowie?
        • dorciaszek Re: Rower 01.03.16, 08:11
          Chce przeznaczyc do 1500 zł
          • dorciaszek Re: Rower 01.03.16, 08:20
            Dziewczyny a podpwiecie mi czym rożni sie ten model - oprocz ceny oczywiscie, który macie i polecacie

www.kross.pl/pl/2016/trekking/trans-atlantic

od tego

www.kross.pl/pl/2016/trekking/trans-pacific
            • samanta25 Re: Rower 01.03.16, 10:34
              Atlantic a pacific różni się wyposażeniem tzn. osprzętem
              Możesz też popatrzeć na rower Romet Gazela, też podobny jakościowo do Krossa
              • saszanasza Re: Rower 01.03.16, 10:37
                Hehe, bardzo duży zbieg okoliczności, aż sama w to nie wierzę, ale miałam jej dokładnie o tym napisać, kurde, nawet o tym romeciesmile
          • olga727 Re: Rower 17.03.16, 16:26
            dorciaszek napisała:

> Chce przeznaczyc do 1500 zł
            >

www.romet.pl/Rower,POP_ART_28,10,702,705,14441,2016.html
    • mysliciel662 Re: Rower 03.03.16, 11:43
      To może miejski? One są bardzo kobiece.
      • corrina_f1 Re: Rower 03.03.16, 12:44
        Podepnę się pod wątek, ja też niebawem planuję zakup, aczkolwiek kwota do wydania znacznie niższa, bo 400 zł. Najpierw szukałam używanych rowerów z Holandii, ale w tej cenie znalazłam nowe rowery rodzimej produkcji, albo Romer Arkus Turing, albo Goetze Eco (aukcje całkowicie poglądowe).

allegro.pl/romet-arkus-turing-2-26-super-rower-miejski-i5788205524.html
        allegro.pl/damski-rower-miejski-goetze-28-eco-stylowa-damka-i6002608187.html
        Czy ktoś może posiada któryś z tych rowerów ? Czy brać 26, czy 28" ? Rower do przemieszczania się wyłącznie po mieście, do pracy. Będę jeździć dziennie 2x po 7-8 km.
        • silje78 Re: Rower 04.03.16, 11:13
          miasto miastu nie równe, podobnie jak drogi którymi się będziesz poruszać. ja sobie nie wyobrażam jazdy na rowerze bez przerzutek. mieszkam w gdańsku i o ile zjazd mam całkiem przyjemny, z zaledwie kilkoma górkami po drodze, o tyle powrót na rowerze bez przerzutek byłby dla mnie niewykonalny...
          koła bierz 28'', różnica jest spora.
    • emily.1 A rower dla 10 latka? 04.03.16, 10:27
      Podpowiedzcie coś dla 10 latka. Na taki standardowy rower chłopięcy 26 jest za niski, z damską ramą nie chce, ale kiedyś widziałam taki z ramą w taki jakby trójkąt (ciężko mi to wytłumaczyć) ale nie mogę znaleźć takiego modelu. Podpowiedzciewink
      • saszanasza Re: A rower dla 10 latka? 04.03.16, 10:59
        Ten rower na pewno będzie na niego dobry. Mój syn jeździł na nim do 12 r.ż.
        www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/junior/marc-2#.Vtlb6fDNWrU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka