Dodaj do ulubionych

Chrzest w weekend majowy

04.04.16, 14:59
W weekend majowy będzie chrzest mojej półrocznej córki. Chcę juz powoli zabrać się za zakup ubranka. Planuję na body z długim rękawem założyć sukienkę bez rękawka i na to albo sweterek albo jakiś płaszczyk/żakiet, poza tym bawełnianą czapeczkę, rajstopy i balerinki. Ciężko przewidzieć jaka wtedy będzie pogoda. Zdaję sobie też sprawę, że w Kościele jest chłodno. Czy powinnam szukać czegoś cieplejszego?
Obserwuj wątek
    • smoczy_plomien Re: Chrzest w weekend majowy 04.04.16, 15:20
      Tak. Moja córka jest z końca maja i w jej urodziny bywa całkiem zimno, więc na początku maja tym bardziej zadbałabym o elegancki płaszczyk czy coś tam na wierzch wink
    • ania.n-82 Re: Chrzest w weekend majowy 04.04.16, 22:32
      My mieliśmy taką samą sytuację rok temu smile. Zosia miała body z długim rękawem, rajstopki, sukienkę z długim rękawem, a na to bolerko minky. Do tego cienki kapelusik i butki. Ubranie było w sam raz. W kościele na pewno będzie chłodno. Z drugiej strony w razie czego zawsze możesz dziecko otulić kocykiem.
    • asia_i_p Re: Chrzest w weekend majowy 04.04.16, 23:02
      Przy chrzcinach w maju niestety powinnaś mieć strój na +25 i na +5 stopni. O dziwo, jak rzadko sprawdzają się przysłowia i Zośka oraz Ogrodnicy prawie zawsze są zimni, ale poza tym loteria.
      Ale chyba jesteś nieźle przygotowana - w razie upału starczy zdjąć body spod sukienki, w razie zimna dołożyć kurteczkę/ jeden sweterek więcej.
      • kochanaurwiska13 Re: Chrzest w weekend majowy 05.04.16, 08:53
        Dobrze mieć coś cieplejszego.
        Ja chrzciłam córkę koniec czerwca i trafiliśmy na brzydką,deszczową pogodę.Nie pamiętam ile było stopni,ale cieszyłam się że mam biały polarowy płaszczyk,był jak znalazł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka