Dodaj do ulubionych

Allegro - czy to normalne

28.04.16, 20:14
Licytowałam wczoraj przedmiot na allegro. Miałam informacje w okienku że moja oferta jest najwyższa, licytacja się zakończyła, cena na zakończeniu był o złotówke niższa niż moje maksimum. Weszłam jeszcze na spis licytujących i mój nick był najwyżej. A po chwili jak weszłam jeszcze na stronę tego licytowanego przedmiotu nagle pokazała się, inna wyższa cena zakupu i okazało sie ze jednak nie wygrałam licytacji. Czy ktoś wie o co chodzi ? Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • makoja Re: Allegro - czy to normalne 28.04.16, 20:23
      Ktoś zalicytował w ostatnich sekundach przebił twoją ofertę - możesz to sprawdzić w aukcji - przy cenie jest podania data i godzina licytacji
    • patatajowa Re: Allegro - czy to normalne 28.04.16, 20:27
      strona ci sie za wolno odswieżała a ktos mógł zalicytowac sekunde przed koncem aukcji. o to chodzi.
    • doris7701 Re: Allegro - czy to normalne 28.04.16, 20:56
      To dlaczego na stronie licytacji pojawiła się informacja że " licytacja zakończona" i cena zakupu 20,50. Moja maksymalna 21,50. A za pół minuty nagle cena zmieniła się na 24?
      Do tej pory jak licytowałam i przegrałam licytacje to już od początku pojawiała się ostateczna cena.
      • patatajowa Re: Allegro - czy to normalne 28.04.16, 21:02
        byc moze to jakis przekręt sprzedajacego.
        lub allegro miało problemy techniczne.
        to bardziej wiarygodne? wink
      • patatajowa Re: Allegro - czy to normalne 28.04.16, 21:05
        a tak na serio to widziałaś wtedy jeszcze swoją cenę jako najwyższą a po odświeżeniu strony ktos jeszcze licytował w ostatnich sekundach.
        jesli cie to niepokoi napisz do allegro, udzielą ci wyjaśnień.
        • kochanaurwiska13 Re: Allegro - czy to normalne 28.04.16, 21:40
          Tak się czasami zdarza.
          Ja raz coś sprzedawałam licytacja się zakończyła,patrzę cena przykładowo 20 zł,potem zakończyła się kolejna aukcja zrobiłam odśwież,a tu cena 30 zł.
          Jak ktoś licytuje w ostatniej chwili,to allegro potrzebuje chwili,żeby nadążyć smile albo był jakiś problem techniczny.
          • bo1515 Re: Allegro - czy to normalne 29.04.16, 08:30
            tez miałam tak samo, licytowałam kiedyś coś, wygrałam, a po chwili dostałam maila NIE wygrałeś licytacji. Potem na licie wyszło że ktoś w ostatniej sekundzie podbił cene i wygrał, tylko system nie zdążył chyba tego ogarnąc i dopiero po chwili się okazało. Żałowałam mocno, ale co zrobić, trudno się mówi.
    • olesia301 Re: Allegro - czy to normalne 29.04.16, 08:52
      Allegro działa z poślizgiem.
    • doris7701 Re: Allegro - czy to normalne 29.04.16, 09:03
      Ok. Dzięki za wyjaśnienia smile
      Myślałam ze trafiłam na jakiś przekręt o to tylko niedoskonałość systemu allegro wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka