zajacowna 05.07.16, 20:20 witam. Moje dzieciska wyrosly z fotelików. Jako że w temacie "fotelikow" wiem na co zwrocić uwagę i czym sie kierować, tak przy podpopnikach jestem zielona. Co powinien posiadac taki podpupnik? jakies testy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:21 chodzi o zwyżkę dla dziecka do samochodu. Mam nadzieje ze dobrze to podpupnikiem określiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:25 zaraz zostaniesz pożarta mniam Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:28 wolałabym odpowiedz na temat tego czegoś , zwanego fix wie jak Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:46 podstawka dla dziecka do samochodu.po prostu. miękka powinna byc.wyprofilowana.moze miec bajery w postaci wysuwanych podstawek na kubek po bokach. dobrze by było jakby miała podłokietniki do przytrzymania pasa. i fajnie jakby miała spód z takimi paskami z szorstkiej gąbki czy jak to tam sie nazywa a zapobiega slizganiu podstawki po kanapie auta. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:58 podpupna podstawka : Dzieki. A jakies konkretne modele podsuniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 21:33 nie polece,starsze juz nie uzywa,mlłodsze juz tylko czasami- ma stara dolna czesc od graco i nowsza dolna od cybexa. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 20:59 My mamy fisher price, wygodny, córka zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 21:47 być wygodny Miał kiedyś syn taki styropianowy i se sama raz usiadłam Masakra taki twardy Teraz ma Fisher Price tzn miał bo ma 14 lat i już siedzi se sam Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 22:40 Sprawdz czy miesci Ci sie tak zeby mozna bylo pasy zapiac. U nas w jednym aucie sie nie dalo, podstawka byla za szeroka. Poza tym waznr zeby mial podlokietniki no i byl wygodny. Nas w tym roku czeka dluzsza jazda bez fotelika (Gdansk-Zakopane) i sama jestem ciekawa jak corce bedzie sie jechalo. Wyjezdzamy o 3 i zawsze do Lodzi spala. Teraz slabiej to widze, ale z fotelikow wyrosla (152cm). Odpowiedz Link Zgłoś
ger_berek Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 00:31 Gdyby ktoś był chętny do dalszego użytkowania fotelika, to dostępny u nas Diono Monterey 2 (wcześniej Sunshine Kids Monterey Booster) ma homologację amerykańską do 54 kg i 160 cm więcej na foteliki.info Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 06:46 Tylko nie kazdy samochod ma mozliwosc wstawienia wyzszego fotelika. U nas na trzy (dwa nasze plus dziadkowy) romer kid fix to bylo max mozliwosci. Samochody dosc nowe (2-3 lata) wiec wymiana na kolejny odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 08:57 fajnie ze ma. ale zalozycielka watku nie szuka fotelika. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 23:05 Ja za namową znajomych zakupiłam z firmy Caretero model Leo, mam dwa i jak dla mnie są ok. Wcześniej mieliśmy z Jane z isofixem (wymontowane oparcie i boki z fotelika) ale sprzedałam z fotelikiem Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 18:26 caretero to szmelc bez zadnych testow Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 19:10 po co podstawkom testy ? Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 20:36 Tez sie zastanawiam. Przeciez to tylko ma podniesc tylek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapierwszaka3 isofix 06.07.16, 10:07 Podepnę się pod wątek Orientuje się ktoś czy fotelik z isofix można używać w samochodzie bez tego systemu (czyli przypiąć pasami)? Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: isofix 06.07.16, 12:42 Odwrotnie czyli auto z isofix, a fotelik bez? Też się da - montujesz "normalnie" pasem Odpowiedz Link Zgłoś
kapao1 Re: isofix 15.07.16, 23:53 Są takie foteliki gdzie masz system isofix montowany na pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
aggala Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 16.07.16, 09:40 To ja się też podepnę pod wątek. Od jakiego mniej więcej wzrostu dziecka zaczynałyście wozić dzieci bez fotelika, tylko na samej podstawce? Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 16.07.16, 10:14 W domowych samochodach nigdy. Starszy syn jezdzil do okolo 145cm w foteliku. Mlodszy ma 125, jezdzi nadal. Na poddupniku tylko bardzo wyjatkowo w obcych autach od okolo 120cm. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 17.07.16, 18:26 125 cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 17.07.16, 22:43 Ok 150cm. Wyrosla z fotelika, ale na poddupniku pas lepiej przebiega. Odpowiedz Link Zgłoś