Dodaj do ulubionych

podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę.

05.07.16, 20:20
witam.
Moje dzieciska wyrosly z fotelików. Jako że w temacie "fotelikow" wiem na co zwrocić uwagę i czym sie kierować, tak przy podpopnikach jestem zielona.
Co powinien posiadac taki podpupnik? jakies testy?
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:21
      chodzi o zwyżkę dla dziecka do samochodu. Mam nadzieje ze dobrze to podpupnikiem określiłam.
      • patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:25

zaraz zostaniesz pożarta tongue_out
        mniam wink
        • zajacowna Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:28
          wolałabym odpowiedz na temat tego czegoś , zwanego fix wie jakbig_grin
          • patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:46
            podstawka dla dziecka do samochodu.po prostu.
            miękka powinna byc.wyprofilowana.moze miec bajery w postaci wysuwanych podstawek na kubek po bokach. dobrze by było jakby miała podłokietniki do przytrzymania pasa. i fajnie jakby miała spód z takimi paskami z szorstkiej gąbki czy jak to tam sie nazywa a zapobiega slizganiu podstawki po kanapie auta.
            • zajacowna Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 20:58
              podpupna podstawka big_grin:big_grin
              Dzieki.
              A jakies konkretne modele podsuniesz?
              • patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 21:33
                nie polece,starsze juz nie uzywa,mlłodsze juz tylko czasami- ma stara dolna czesc od graco i nowsza dolna od cybexa.
              • aurinko Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 20:59
                My mamy fisher price, wygodny, córka zadowolona.
    • olesia301 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 21:47
      być wygodny smile
      Miał kiedyś syn taki styropianowy i se sama raz usiadłam
      Masakra taki twardy

Teraz ma Fisher Price tzn miał bo ma 14 lat wink
      i już siedzi se sam
    • silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 22:40
      Sprawdz czy miesci Ci sie tak zeby mozna bylo pasy zapiac. U nas w jednym aucie sie nie dalo, podstawka byla za szeroka.
      Poza tym waznr zeby mial podlokietniki no i byl wygodny. Nas w tym roku czeka dluzsza jazda bez fotelika (Gdansk-Zakopane) i sama jestem ciekawa jak corce bedzie sie jechalo. Wyjezdzamy o 3 i zawsze do Lodzi spala. Teraz slabiej to widze, ale z fotelikow wyrosla (152cm).
      • ger_berek Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 00:31
        Gdyby ktoś był chętny do dalszego użytkowania fotelika, to dostępny u nas Diono Monterey 2 (wcześniej Sunshine Kids Monterey Booster) ma homologację amerykańską do 54 kg i 160 cm smile więcej na foteliki.info
        • silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 06:46
          Tylko nie kazdy samochod ma mozliwosc wstawienia wyzszego fotelika. U nas na trzy (dwa nasze plus dziadkowy) romer kid fix to bylo max mozliwosci. Samochody dosc nowe (2-3 lata) wiec wymiana na kolejny odpada.
        • patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 08:57
          fajnie ze ma.
          ale zalozycielka watku nie szuka fotelika.
    • samanta25 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 05.07.16, 23:05
      Ja za namową znajomych zakupiłam z firmy Caretero model Leo, mam dwa i jak dla mnie są ok.
      Wcześniej mieliśmy z Jane z isofixem (wymontowane oparcie i boki z fotelika) ale sprzedałam z fotelikiem
      • thea19 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 18:26
        caretero to szmelc bez zadnych testow
        • patatajowa Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 19:10
          po co podstawkom testy ?
          • silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 06.07.16, 20:36
            Tez sie zastanawiam. Przeciez to tylko ma podniesc tylek.
    • mamapierwszaka3 isofix 06.07.16, 10:07
      Podepnę się pod wątek wink
      Orientuje się ktoś czy fotelik z isofix można używać w samochodzie bez tego systemu (czyli przypiąć pasami)?
      • patatajowa Re: isofix 06.07.16, 10:15
        oczywiscie. tylko odwrotnie sie nie da.
        • ju_mi Re: isofix 06.07.16, 12:42
          Odwrotnie czyli auto z isofix, a fotelik bez? Też się da - montujesz "normalnie" pasem wink
      • kapao1 Re: isofix 15.07.16, 23:53
        Są takie foteliki gdzie masz system isofix montowany na pasy.
    • aggala Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 16.07.16, 09:40
      To ja się też podepnę pod wątek. Od jakiego mniej więcej wzrostu dziecka zaczynałyście wozić dzieci bez fotelika, tylko na samej podstawce?
      • mea8 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 16.07.16, 10:14
        W domowych samochodach nigdy. Starszy syn jezdzil do okolo 145cm w foteliku. Mlodszy ma 125, jezdzi nadal. Na poddupniku tylko bardzo wyjatkowo w obcych autach od okolo 120cm.
      • aurinko Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 17.07.16, 18:26
        125 cm wzrostu.
      • silje78 Re: podpupnik dla dziecka na co zwrócic uwagę. 17.07.16, 22:43
        Ok 150cm. Wyrosla z fotelika, ale na poddupniku pas lepiej przebiega.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka