kasikbc 12.07.16, 14:34 dziewczyny wiem ze na Was można liczyć - podpowiedzcie jakiej firmy śniadaniówkę polecacie dla 1-wszaka? ktora okazała sie praktyczna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 14:40 taka która sie miesci w małej kieszonce tornistra/plecaka. nie wszystkie wchodzą do kieszonek,albo takiej kieszonki nie ma jak kupisz plecak to wtedy łatwo sprawdzic dla ułatwienia dodam ze do plecaków topgal wchodzą śniadaniówki topgal Odpowiedz Link Zgłoś
makoja Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 15:02 Zależy od tego ile twoje dziecko musi mieć jedzenia. Moja córka nosi coś takiego - sistemaplastics.com/products/lunch/small-split-coloured wchodzi tam kanapka i owoce pokrojone, bułka się nie zmieści, duże owoce w całości też nie. Plusy - nie trzeba pakować dodatkowo kanapki, zajmuje mało miejsca, minusy - dużo nie zapakujesz. Jak dziecko je obiady w szkole lub nie chodzi do świetlicy to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 16:00 Też mamy od kilku lat tę sistemę. Kiedyś używałyśmy starszego modelu (takie same wymiary, ale bez przegródki), ale któregoś razu śniadaniówka nie wróciła ze szkoły i już się nie znalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 22:21 To zależy ile dziecko bierze śniadania, nam idealnie sprawdzają się pojemniki z Tchibo (są teraz dostępne w wersji chłopięcej i dziewczęcej oczywiście ) tiny.pl/g9r6z Zwłaszcza te małe, syn praktycznie nie nosi śniadania do szkoły (tego dużego właściwie nie używamy, a to taki typowy pojemnik na podwójna kanapkę ) Te małe są idealne - na owoce (winogrona, mandarynki dzielone na cząstki czy pomarańcze, drobne ciasteczka ) Dodatkowo dokupiłam taki mały płaski pojemnik wielkości jednej kanapki, ale i tak rzadko go bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 22:49 nam sie sprawdzal kazdy rodzaj takiej wyzszej sniadaniówki -z czibo,z lidla i z topgala. do sistemy wchodziła tylko jedna płaska kromka i pół jabłka. z robionym przeze mnie ciastem,muffinkami czy bułką juz był problem.ulubione czerwone jabłka z biedronki nie miesciły sie, nektarynki równiez. ale syn musiał miec wszystko w całosci,ja nie kroiłam mu owoców ani warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 22:57 aha,i taka lanczówka tez sie nie sprawdziła z powodów jak wyzej... sistemaplastics.com/products/lunch/1.5l-slimline-quaddie Odpowiedz Link Zgłoś
kasikbc Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 08:03 patatajowa ta sniadaniówka do topgala się zmiesci tego CHI? www.tchibo.pl/zestaw-pojemnikow-na-kanapki-p400094418.html?x=H4sIAAAAAAAAAAFiAJ3_ETMsDgAAAVXi2RdJABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEGRSO_W_GUGTKCCS_1SA85MAAAAQs7Rh1yzSgy6rsUgYVYWjOQAUTjIE4zlwsIxmV4ME4WTw9IytQejhji_oYgAAAA%3D%3D Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 08:26 Co prawda ja nie patatajowa, ale ta śniadaniówka jest wielkości tej topgalowej, więc mieści się. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_em Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 15:01 my mamy taką sporą, niepodzielną- dzielona sistema się nie sprawdziła.. moje dziecko lubi mieć np jogurt typu activia (ten mały) a w te płaskie on się nie mieścił. nie je typowych kanapek' płaskich'. więc wszystko zależy od tego co dziecko będzie brało do szkoły... owoców nie kroję -daje całe. więc musi się to wszystko zmieścić. czasem dostaje jeszcze np mały kartonik soku zamiast owocu i też się mieści.. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 15:26 Moja córka nosi do szkoły pojemnik na suchą karmę firmy Curver, coś takiego www.ceneo.pl/25490226 Bardzo fajnie się sprawdza, bo przeważnie śniadaniówki są na jedną kanapkę i jeśli chciałabym coś jeszcze dołożyć, to już nie ma miejsca. Pewnie są większe śniadaniówki typowe dla dzieci, ale ja akurat szukałam stacjonarnie i tylko ten pojemnik był wielkości jaka mnie interesowała. Odpowiedz Link Zgłoś