Dodaj do ulubionych

sniadaniówka do 1 klasy?

12.07.16, 14:34
dziewczyny wiem ze na Was można liczyć - podpowiedzcie jakiej firmy śniadaniówkę polecacie dla 1-wszaka? ktora okazała sie praktyczna?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 14:40
      taka która sie miesci w małej kieszonce tornistra/plecaka.
      nie wszystkie wchodzą do kieszonek,albo takiej kieszonki nie ma wink
      jak kupisz plecak to wtedy łatwo sprawdzic smile
      dla ułatwienia dodam ze do plecaków topgal wchodzą śniadaniówki topgal wink
    • makoja Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 15:02
      Zależy od tego ile twoje dziecko musi mieć jedzenia.
      Moja córka nosi coś takiego - sistemaplastics.com/products/lunch/small-split-coloured
      wchodzi tam kanapka i owoce pokrojone, bułka się nie zmieści, duże owoce w całości też nie. Plusy - nie trzeba pakować dodatkowo kanapki, zajmuje mało miejsca, minusy - dużo nie zapakujesz.
      Jak dziecko je obiady w szkole lub nie chodzi do świetlicy to wystarczy
      • sinceramente Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 16:00
        Też mamy od kilku lat tę sistemę. Kiedyś używałyśmy starszego modelu (takie same wymiary, ale bez przegródki), ale któregoś razu śniadaniówka nie wróciła ze szkoły i już się nie znalazła.
    • verika Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 22:21
      To zależy ile dziecko bierze śniadania, nam idealnie sprawdzają się pojemniki z Tchibo (są teraz dostępne w wersji chłopięcej i dziewczęcej oczywiście ) tiny.pl/g9r6z
      Zwłaszcza te małe, syn praktycznie nie nosi śniadania do szkoły (tego dużego właściwie nie używamy, a to taki typowy pojemnik na podwójna kanapkę ) Te małe są idealne - na owoce (winogrona, mandarynki dzielone na cząstki czy pomarańcze, drobne ciasteczka ) Dodatkowo dokupiłam taki mały płaski pojemnik wielkości jednej kanapki, ale i tak rzadko go bierze.
      • patatajowa Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 22:49
        nam sie sprawdzal kazdy rodzaj takiej wyzszej sniadaniówki -z czibo,z lidla i z topgala. do sistemy wchodziła tylko jedna płaska kromka i pół jabłka. z robionym przeze mnie ciastem,muffinkami czy bułką juz był problem.ulubione czerwone jabłka z biedronki nie miesciły sie, nektarynki równiez. ale syn musiał miec wszystko w całosci,ja nie kroiłam mu owoców ani warzyw.
        • patatajowa Re: sniadaniówka do 1 klasy? 12.07.16, 22:57
          aha,i taka lanczówka tez sie nie sprawdziła z powodów jak wyzej...
          sistemaplastics.com/products/lunch/1.5l-slimline-quaddie
        • kasikbc Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 08:03
          patatajowa ta sniadaniówka do topgala się zmiesci tego CHI? www.tchibo.pl/zestaw-pojemnikow-na-kanapki-p400094418.html?x=H4sIAAAAAAAAAAFiAJ3_ETMsDgAAAVXi2RdJABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEGRSO_W_GUGTKCCS_1SA85MAAAAQs7Rh1yzSgy6rsUgYVYWjOQAUTjIE4zlwsIxmV4ME4WTw9IytQejhji_oYgAAAA%3D%3D
          • verika Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 08:26
            Co prawda ja nie patatajowa, ale ta śniadaniówka jest wielkości tej topgalowej, więc mieści się.
    • mini_em Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 15:01
      my mamy taką sporą, niepodzielną- dzielona sistema się nie sprawdziła.. moje dziecko lubi mieć np jogurt typu activia (ten mały) a w te płaskie on się nie mieścił. nie je typowych kanapek' płaskich'. więc wszystko zależy od tego co dziecko będzie brało do szkoły... owoców nie kroję -daje całe. więc musi się to wszystko zmieścić. czasem dostaje jeszcze np mały kartonik soku zamiast owocu i też się mieści..
    • koza_w_rajtuzach Re: sniadaniówka do 1 klasy? 13.07.16, 15:26
      Moja córka nosi do szkoły pojemnik na suchą karmę firmy Curver, coś takiego www.ceneo.pl/25490226
      Bardzo fajnie się sprawdza, bo przeważnie śniadaniówki są na jedną kanapkę i jeśli chciałabym coś jeszcze dołożyć, to już nie ma miejsca. Pewnie są większe śniadaniówki typowe dla dzieci, ale ja akurat szukałam stacjonarnie i tylko ten pojemnik był wielkości jaka mnie interesowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka