Dodaj do ulubionych

Rolety czy żaluzje

19.08.16, 09:12
Rolety czy żaluzje w oknach macie i polecacie?
jak rolety to które-czy te modne dzien i noc (dosć drogie) rzeczywiście są takie super? co sądzicie o rzymskich? czy jednak postawić na zwykłe i tanie.
a jeśli żaluzje to drewniane czy metalowe?
podzielcie się co macie w oknach
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Rolety czy żaluzje 19.08.16, 09:31
      Ja uważam ze super rozwiązaniem sa plisy, mam w kilku pomieszczeniach, moim zdaniem bardzo trwałe i wygodne w użyciu.
      • nexan Re: Rolety czy żaluzje 19.08.16, 10:21
        My mamy rolety z warstwą "alu" odbijają słońce i dają bardzo duże zaciemnienie.
      • ju_mi Re: Rolety czy żaluzje 19.08.16, 10:30
        Miałam żaluzje, potem rolety, a od dwóch lat mam plisy z warstwą odbijającą ciepło. I to jest zdecydowanie najlepsze rozwiązanie smile Łatwo się je czyści, ładnie i lekko wyglądają.
        • gryzek11 Re: Rolety czy żaluzje 19.08.16, 10:54
          a te plisy jak sie montuje? do okien? czy wierci sie - czy taki montaż nie załatwi mi gwarancji na okna? pytam moze głupio, ale naprawde nie wiem. Pooglądałam te plisy w necie i fajne rozwiązanie rzeczywiscie, I raz to widzę.
          • gryzek11 Re: Rolety czy żaluzje 19.08.16, 10:57
            https://www.mieszkaniezpomyslem.pl/cache/1/d1de7ad2eb62d5dd5163ecfd333c937f.jpg

bo o takich plisach mówicie?
            nie o roletach rzymskich, bo z tego co sie zorientowałam, niektórzy na nie też mówią plisy.
            • ju_mi Re: Rolety czy żaluzje 19.08.16, 11:30
              Mnie chodzi o takie plisy jak zalinkowałaś smile
              Montuje się je do framugi okna wywiercając mikrodziurki żeby przytwierdzić żyłko-gumki, po których suwają się plisy:
              https://www.deco-sun.pl/img/kol-plisy-m1.jpg

Jak zamontujesz rolety czy żaluzje to też będziesz musiała wywiercić otworki wink
              Plisy montuje się w świetle szyby co umożliwia pełne otwarcie okna (w przeciwieństwie do rolet i niektórych typów żaluzji).
    • markos444 Re: Rolety czy żaluzje 19.08.16, 12:36
      Mnie osobiście bardziej pasują rolety a to dlatego, ze lubię mieć widne pomieszczenie w dzień.
      • affne Re: Rolety czy żaluzje 22.08.16, 19:19
        Mam rolety i bambusowe żaluzje. Żaluzje bardzo dobrze zaciemniają (aż za bardzo big_grin) Mam je w pomieszczeniach zachodnich. Rolety w północnych.
        • 22karo22 Re: Rolety czy żaluzje 25.05.17, 11:32
          Ja ze swojej strony gorąco polecam plisy ! Wyglądają genialnie i wewnątrz i z zewnątrz. Poza tym można je szybciutko odświeżyć, wsadzić do wanny przemyć prysznicem i tylko później pamiętać by suszyć w pozycji złożonej ! Nie byłam przekonana ale teraz nie zamieniła bym ich na nic innego ! Zamawiałam w lokalnej formie, mieszkam w Zamościu LUKS KOLOR www.lukskolor.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka