03.10.16, 20:15
Jakie zabawki polecacie dla dziecka powyżej 6,5 miesiąca? Niedługo podejrzewam będzie sam siedział... a ostatnio widzę, że zaczynają go nudzić jego grzechotki gryzaki i inne zabawki jakie ma.
Obserwuj wątek
    • babybump Re: zabawki 03.10.16, 23:09
      Koszyk z roznymi pilkami o roznej wielkosci, fakturach i kolorach, koszyk ze skrawkami materialow, koszyk z plastikowymi pudelkami z przykrywkami, koszyk z plastikowymi i drewnianymi lyzkami, butelki wypelnione woda, plynem do mycia naczyn gliceryna i brokatem- oczywiscie dobrze zakrecone, najlepiej nakretka przyklejona klejem.
    • melancho_lia Re: zabawki 04.10.16, 08:01
      Piłeczki i piłki w różnych barwach i wielkościach. Ścierki, ściereczki, kolorowe skarpetki.
      Pokrywki, plastikowe pojemniki.
      Kubeczki wstawiane jeden w drugi lub umozliwiajacy budowę wieży (to znaczy ja buduję a on rozwala smile )
    • mama_mil Re: zabawki 04.10.16, 09:59
      O widzę, że podobnie radziciesmile A czy takie piłeczki mogę gdzieś konkretnie kupić? Znajoma poleciła mi taką zabawkę, ale strasznie to drogie i raczej nie kupię. www.zeberek.pl/kula-sensoryczna-pilkami-ballyhoo-btoys-p-4423.html Chciałabym mieć pewność że te kulki są przystosowane dla zabawy dla takiego malucha. Materiały postaram się sama przygotować. Pudełka mogą być chyba takie spożywcze?
      • rosynanta Re: zabawki 04.10.16, 14:29
        Te piłeczki są też sprzedawane osobno, wygooglaj ODDBALLS. Zestaw kosztuje ok. 60-70 zł.
        • marellakarola Re: zabawki 04.10.16, 21:20
          Może większe kasztany i rolki papieru toaletowego. U nas hitem był też suwak z pasmanterii.
    • indjanek Re: zabawki 04.10.16, 09:59
      Wszelakie przedmioty domowego użytku (byle bezpieczne). U nas metalowa rura od odkurzacza, stary kabel-sprężyna od telefonu, pudełko po kremie, trzepaczka do jajek, wieszak plastikowy, pokrywka od słoika...
      • mama_mil Re: zabawki 04.10.16, 10:42
        Siostra też mi tak radziła... Tylko wiadomo chodzi o bezpieczeństwo... Na razie sprawdza się drewniana łyżka do gryzienia.
      • melancho_lia Re: zabawki 04.10.16, 12:02
        U nas furorę robi cały odkurzacz. Syn traktuje go jak pchacz i wędruje z nim po domu.
        Jeszcze mozna dodac do listy silikonowe foremki do kostek lodu.
    • leni6 Re: zabawki 04.10.16, 11:22
      Z takich zupełnie bezkosztowych to u nas super sie sprawdzalo opakowanie po tabletkach musujących wypełnione makaronem, puste buteleczki plastikowe np. po emoliencie (dobrze umyte), dobrze zakręcone małe tubki.

Te kubeczki są fajne i tanie www.smyk.com/fisher-price-kubeczki-do-ukladania-zabawka-edukacyjna.html?gclid=CjwKEAjwps2_BRC5jduHor-h8xESJADGT-LtyfifSoQopbJZEjg_Q35ow_npAPw7HacI3JIT90LqWRoCmR3w_wcB&gclsrc=aw.ds
      • mama_mil Re: zabawki 04.10.16, 13:45
        Dzięki leni, synek już bawi się tubkami np. z linomagu i uwielbia butelki plastikowe. Przygotuję mu kilka takich pustych do zabawy.
        • leni6 Re: zabawki 04.10.16, 22:10
          A i zapomnialam o malutkiej piłce. W tym wieku mój synek pełzał za piłka po całym pokoju, mógł tak spędzić kilkadziesiąt minut.
    • plastikpiokio Re: zabawki 10.10.16, 08:03
      teraz tylko TABLET lub KONSOLA ---zapewniam że nie będzie się nudził nawet jak bedzie tylko leżał
      • anka.g1 Re: zabawki 10.10.16, 11:44
        Z ciekawości zapytam: czy starsze dzieci faktycznie jakoś bawią się zabawkami? Moja 6 miesięczna córka wszystko po prostu bierze do buzi i gryzie, miętoli rączką i to cała zabawa. U starszych dzieci jest inaczej?
        • monu29 Re: zabawki 10.10.16, 12:55
          Oczywiście smile Tzn. nie w każdym przypadku, bo są dzieci, które zabawkami nie bawią się prawie wcale, bądź po kilku minutach rzucają je w kąt. Ale chyba większość dzieci jednak się bawi. Moja córa do mniej więcej 12 miesiąca lubiła głównie grzechotki - miętoliła, gryzła, rzucała itp. Potem powoli przeszła na inne zabawki. Teraz ma 16m i uwielbia bawić się wszystkim, co ma - chodzi z pchaczem, gra na pianinku, układa piramidkę, wsypuje i wysypuje klocki do pudełek, przytula pluszaki, daje lalce smoczka, puszcza piłki po zjeżdżalni i inne podobne, czyli mniej więcej wykorzystuje zabawki zgodnie z ich przeznaczeniem. Ma też dni (jak wczoraj), że nawet nie spojrzała w ich kierunku i królował mały plastikowy pojemniczek na mleko wyjęty z szafki i plastikowe łyżeczki do tego. Ale generalnie etap gryzienia minął i teraz super się bawi.
    • yaguarete Re: zabawki 10.10.16, 20:51
      U mnie na razie ciagle etap gryzienia i grzechotania, jeszcze pewnie potrwa kilka miesiecy smile
    • pomorzanka34 Re: zabawki 11.10.16, 14:29
      moja skończyła właśnie 8 m-c i kompletnie nic ją nie interesuje z zabawek ;/ no moze 5 minut się zabawi a tak to pełza z predkością swiatła po mieszkaniu a ja nic nie zrobię bo tam się uderzy a tam przygmoci głową . W jej przypadku sprawdza się znakomicie smartfon ;/ i pilot .Własnie zaczyna raczkowac fakt troche to późno ale sama jeszcze nie potrafi usiaść sad jak ją posadze to pieknie siedzi i ładnie przechodzi na kolanka ale aby sama tak z siebie usiadła to niestety nie umie .Jak ją zmotywować ?
    • edyta_32 Re: zabawki 22.05.17, 14:21
      Jehehehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka