Dodaj do ulubionych

cotton balls oryginalne vs ..

13.11.16, 11:00
Czy oryginalne (droższe, oczywiście) są znacznie lepsze czy zamienniki dają radę? Jeśli tak, to które z zamienników, może link? smile Potrzebuję dla przyjaciółki na upominek (i tu pewnie stanie na oryginalnych), a także sobie.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 11:45
      a która firma robi tzw. oryginalne? to nazwa zastrzeżona?
      • insomnia31 Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 11:53
        Wydaję się, że te www.cottonballlights.pl
        hmm
        może się mylę.
    • saszanasza Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 12:24
      Ja mam i oryginalne i z biedronki. Oryginały mają podłączenie do prądu stałego, te z biedry są na baterie. Te z biedry są bardziej sztuczne. Natomiast zdecydowanie na plus jest to, że kule przymocowane są do światełek na stałe, te oryginalne mnie wkurzają, bo w związku z tym, że można je wymieniać, nie są mocowane na stałe, tam się robi dziury i wkłada w nie łańcuch świetlny. Sęk w tym, że te dziury z czasem się wyrabiają w efekcie te kulki spadająuncertain
      Natomiast kolory tych oryginalnych zdecydowanie lepsze no i ma się mozliwość indywidualnego doboru kolorystyki.
      • insomnia31 Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 12:41
        Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź. Teraz muszę się zastanowić wink. Biedra i tak nie ma obecnie w ofercie, ale jest na allegro.
        • affne Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 12:53
          Jak to nie ma Biedra? Właśnie ma, parę dni temu u siebie widziałam.
          • insomnia31 Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 13:28
            Nie widziałam. Jutro zajrzę. Mnie trochę męczy ten sklep, jak zresztą wszystkie zakupy jedzeniowe smile)), ale dziecko pragnie mieć truskawkę Tosiębig_grin
            • mila04 Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 19:35
              Od czwartku weszły znów do biedronki, w pięknych zestawieniach kolorystycznych. Ja się skusiłam na srebrne ale były też srebrno-miedziane, turkusowe, różowe i szare. Cena 39,99 za 20 kul i baterie w zestawie
              • catala Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 22:01
                Wiem, że niektórzy zdolni panowie potrafią przerobić te kule z Biedronki z baterii na wtyczkę do kontaktu. Jakosc tych z Biedronki jest OK - używam od pół roku.
        • nimaletko Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 13:05
          Ja mam kule robione ręcznie przez znajomą znajomej smile
          Można zamawiać przez FB: Zakręcona Mona.

Kolory można dobierać. Monika sama farbuje kule, więc można sobie zażyczyć bardzo konkretny odcień, a ona go odwzoruje. Kolory są bardzo ładne.

Przed wykonaniem zestawu dostałam zdjęcia zestawionych ze sobą kul i mogłam ewentualnie zmienić zdanie co do kolorów.

Kule są montowane na stałe, zasilanie bateriami paluszkami.
          Można wybrać światło w zimnej lub ciepłej tonacji.

Kule mam od sierpnia, zapalam co wieczór. Na razie działają bez zarzutu, baterie wymieniałam póki co raz.

Za 20 kul płaciłam 50 zł plus 12 zł za wysyłkę.
          • insomnia31 Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 13:26
            Ooo, wielkie dzięki. Zaraz zajrzę
      • sinceramente Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 13:24
        Sasza od czego Ci się te dziury wyrabiają?
        W pokoju mojego dziecka wiszą te oryginalne od jakichś 4 lat i nic się z nimi nie dzieje.
        • saszanasza Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 13:53
          sinceramente napisała:

> Sasza od czego Ci się te dziury wyrabiają?
          > W pokoju mojego dziecka wiszą te oryginalne od jakichś 4 lat i nic się z nimi n
          > ie dzieje.
          >
          Moje kule są już "stare", mają kilka lat więc może coś w procesie produkcji się zmieniło, ale te moje kule trzeba było naciąć by włożyć je w żarówki. I, albo ja nie potrafię tego robić, albo te otwory czasami "wychodzą" są zbyt duże, bo kule spadają.
          • ivaz Re: cotton balls oryginalne vs .. 13.11.16, 17:57
            Ja mogę się podpisać pod słowami Saszy, u nas tez kule wydają, już kilka razy wymieniałam te które już miały za duże dziurki, a nowe trzeba naciąć, żeby nałożyć na żarówkę. Kule na wymianę kupuję na Chmielnej w Wawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka