Gość: ktos80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 14:41 BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZODU FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI PAPPA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fitit Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 14:43 A pływać umiesz ? Jak nie to Cię tu nauczę ! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 14:46 Gość portalu: ktos80 napisał(a): > BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZODU > FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA > ODPOWIEDZI PAPPA Prowadzący czyli facet. I dalej, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike A potem w drugą stronę: 05.11.03, 14:48 raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa-trzy, Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: A potem w drugą stronę: 05.11.03, 14:51 mike_mike napisał: > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, > > > Mike a ja uwielbiam tańczyć walca, to co zatańczymy? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: A potem w drugą stronę: 05.11.03, 14:52 Poczekaj, trochę zakręciło mi się w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 14:48 mike_mike napisał: > Gość portalu: ktos80 napisał(a): > > > BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZ > ODU > > FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA > > ODPOWIEDZI PAPPA > > Prowadzący czyli facet. I dalej, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa- trzy, > > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz- dwa- > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz > - > dwa-trzy, ))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walczykowa Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.artnet.com.pl 05.11.03, 14:59 Przede wszystkim, drogie dziecko, musisz pamiętać żeby nie zawalcować partnera na śmierć. Walcujcie z umiarem na trzy pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:06 A to ma być angielski czy wiedeński ten walc? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 16:09 Gość portalu: ktos80 napisał(a): > BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZODU > FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA > ODPOWIEDZI PAPPA Angielski: na "raz" kobieta lewą w tył, facet prawą w przód. na "dwa" kobieta prawą w swoje prawo, facet lewą w swoje lewo(równolegle). na "trzy" kobieta dostawia lewą i przenosi na nią ciężar ciała(prawa wolna do następnego kroku), facet dostawia prawą i przenosi ciężar ciała(lewa wolna do następnego kroku) Dalej: Na raz: kobieta prawą w przód, facet lewą w tył. Kobieta lewą w swoje lewo, facet prawą w swoje prawo. Kobieta dostawia prawą i przenosi na nią ciężar ciała(lewa wolna do następnego kroku), facet dostawia lewą i przenosi na nią ciężar ciała(lewa wqolna do następnego kroku). I apiać od nowa. Wiedeńskiego , obawiam się, nie dam rady nauczyć przez kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos80 Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 16:25 dzięki właśnie o to mi chodziło!!!!!!!!!!! idę to wypróbować w praktyce. ale najpierw muszę na to namówić mojego chłopaka (a to będzie trudniejsze) papa Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 16:35 Gość portalu: ktos80 napisał(a): > dzięki właśnie o to mi chodziło!!!!!!!!!!! idę to wypróbować w praktyce. ale > najpierw muszę na to namówić mojego chłopaka (a to będzie trudniejsze) papa i jeszcze na "dwa" wchodzicie lekko na palce, na "trzy" opadacie i na poczatek znajdż sobie jakąś muzkę z wyrazistym rytmem Odpowiedz Link Zgłoś
nawiedzona_baba jesteś jeszcze ??????????? 06.11.03, 17:36 Gość portalu: ktos80 napisał(a): > dzięki właśnie o to mi chodziło!!!!!!!!!!! idę to wypróbować w praktyce. ale > najpierw muszę na to namówić mojego chłopaka (a to będzie trudniejsze) papa nie zapomnij wydrukować ;) bo inaczej wyjdą Wam dyskotekowe wygibasy a nie walc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.ch.pw.edu.pl 05.11.03, 16:51 mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec to jest walc wiedenski czy angielski. mnie rowniez sie te kroki bardzo przydadza wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 16:59 Gość portalu: gonia napisał(a): > mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec to > > jest walc wiedenski czy angielski. mnie rowniez sie te kroki bardzo przydadza > wielkie dzieki Jakich młodych - na ślubie? Pojęcia zielonego nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 17:00 Gość portalu: gonia napisał(a): > mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec to > > jest walc wiedenski czy angielski. mnie rowniez sie te kroki bardzo przydadza > wielkie dzieki ale chyba wiedeński bo efektowniejszy choć nie ręczę Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 09.11.03, 21:36 Gość portalu: gonia napisał(a): mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec to > jest walc wiedenski czy angielski. mnie rowniez sie te kroki bardzo przydadza > wielkie dzieki Co sobie wybiorą, to zależy od muzyki. W większości przypadkó, które widziałam to było coś w rodzaju swinga.... cos w rodzaju;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZJP Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.ci.seattle.wa.us 06.11.03, 21:21 Jak mi wiadomo (z doswiadczenia...) wszystkie tance towarzyske zaczyna sie od lewej nogi (mezczyzna) a kobieta z prawej. Wszystkie to znaczy rumba, samba, foxtrot, walc, cza-cza, swing, west coast swing itp. itd. To co napisalas jest DOKLADNIE na odwrot. ZJP Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 09.11.03, 21:33 Gość portalu: ZJP napisał(a): > Jak mi wiadomo (z doswiadczenia...) wszystkie tance towarzyske zaczyna sie od > lewej nogi (mezczyzna) a kobieta z prawej. Wszystkie to znaczy rumba, samba, > foxtrot, walc, cza-cza, swing, west coast swing itp. itd. A gdzieżeś to "doświadczenie" zdobywał(a)???? Dobrze by było wiedzieć, gdzie uczyć się nie warto... Do autorki wątku: ZAWSZE zaczyna pierwszy mężczyzna, bo to on prowadzi w tańcu towarzyskim. W tańcu równouprawnienia nie ma;-))) Krok podstawowy w walcu angielskim to krok "po kwadracie", kwadrat prawy, lub kwadrat lewy (nazwa od nogi, którą partner zaczyna ruch). Wbrew pozorom walc wiedeński jest trudniejszy. Z całego serca ODRADZAM osobom początkującym naukę tańca z książek - jedyne co uda się Wam w ten sposób to nabranie złych nawyków, których potem nauczyciel będzie musiał Was oduczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronka? Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.trzepak.pl 05.11.03, 17:35 Polecam książkę" Tanczyc moze kazdy"z opisami tancow i rysunkami kroków, moze sie nie nauczysz tanczyc, to przynajmniej bedziesz obkuta teoretycznie Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 06.11.03, 11:53 To się tańczy tak... a potem tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica_francuza Do autorki wątku - wejdż tu 06.11.03, 17:27 Pokręciłam - na "trzy" jeszcze utrzymujecie się na palcach. Dopiero na nastepne"raz" schodzicie w dół. Sto lat tego nie tańczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepart czester Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 18:53 powiem Ci:) cuuudownie. tanczylam w klubie przez min 5 lat i jak czulam wiatr we wlosach jak "grzalismy" z partnerem na turnieju to az... ciarki po plecach mnie przechodzily:))))))))) cudownie ... Odpowiedz Link Zgłoś