Dodaj do ulubionych

WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 14:41
BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZODU
FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA
ODPOWIEDZI PAPPA
Obserwuj wątek
    • fitit Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 14:43
      A pływać umiesz ? Jak nie to Cię tu nauczę ! :))))
    • mike_mike Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 14:46
      Gość portalu: ktos80 napisał(a):

> BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZODU
      > FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA
      > ODPOWIEDZI PAPPA

Prowadzący czyli facet. I dalej, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
      dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy,
      raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-
      trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
      trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
      dwa-trzy,
      • mike_mike A potem w drugą stronę: 05.11.03, 14:48
        raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
        dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
        dwa-trzy,

• lastka Re: A potem w drugą stronę: 05.11.03, 14:51
          mike_mike napisał:

> raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
          > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-
          trzy,
          >
          > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-
          > trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy,
          raz
          > -
          trzy,
          >
          > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-
          raz
          > -
          trzy,
          >
          raz
          > -
          > dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
          trzy,
          >
          raz
          > -
          trzy,
          >
          raz
          > -
          trzy,
          >
          raz
          > -
          > dwa-trzy,
          >
          >
          >

Mike a ja uwielbiam tańczyć walca, to co zatańczymy?
          :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • mike_mike Re: A potem w drugą stronę: 05.11.03, 14:52
            Poczekaj, trochę zakręciło mi się w głowie...
      • tralalumpek Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 14:48
        mike_mike napisał:

> Gość portalu: ktos80 napisał(a):
        >
        > > BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZ
        > ODU
        > > FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA
        > > ODPOWIEDZI PAPPA
        >
        > Prowadzący czyli facet. I dalej, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy,
        raz-
        trzy,
        >
        > raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-dwa-trzy, raz-
        dwa-
        raz
        > -
        trzy,
        >
        dwa-
        raz
        > -
        trzy,
        >
        dwa-
        raz
        > -
        > dwa-trzy,

)))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: walczykowa Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.artnet.com.pl 05.11.03, 14:59
      Przede wszystkim, drogie dziecko, musisz pamiętać żeby nie zawalcować partnera
      na śmierć. Walcujcie z umiarem na trzy pa.
    • Gość: Kasia Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:06
      A to ma być angielski czy wiedeński ten walc?
    • kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 16:09

> BARDZO CHCIAŁABYM SIĘ GO NAUCZYĆ MOŻE WIECIE KTO PIERWSZY ROBI KROK DO PRZODU
      > FACET CZY KOBIETA I TYM PODOBNE. O CZYM POWINNAM PAMIĘTAĆ. DZIĘKI ZA
      > ODPOWIEDZI PAPPA
      Angielski: na "raz" kobieta lewą w tył, facet prawą w przód.
      na "dwa" kobieta prawą w swoje prawo, facet lewą w swoje lewo(równolegle).
      na "trzy" kobieta dostawia lewą i przenosi na nią ciężar ciała(prawa wolna do
      następnego kroku), facet dostawia prawą i przenosi ciężar ciała(lewa wolna do
      następnego kroku)
      Dalej:
      Na raz: kobieta prawą w przód, facet lewą w tył.
      Kobieta lewą w swoje lewo, facet prawą w swoje prawo.
      Kobieta dostawia prawą i przenosi na nią ciężar ciała(lewa wolna do następnego
      kroku), facet dostawia lewą i przenosi na nią ciężar ciała(lewa wqolna do
      następnego kroku).
      I apiać od nowa.
      Wiedeńskiego , obawiam się, nie dam rady nauczyć przez kompa.
      • Gość: ktos80 Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 16:25
        dzięki właśnie o to mi chodziło!!!!!!!!!!! idę to wypróbować w praktyce. ale
        najpierw muszę na to namówić mojego chłopaka (a to będzie trudniejsze) papa
        • kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 16:35

> dzięki właśnie o to mi chodziło!!!!!!!!!!! idę to wypróbować w praktyce. ale
          > najpierw muszę na to namówić mojego chłopaka (a to będzie trudniejsze) papa
          i jeszcze na "dwa" wchodzicie lekko na palce, na "trzy" opadacie
          i na poczatek znajdż sobie jakąś muzkę z wyrazistym rytmem
        • nawiedzona_baba jesteś jeszcze ??????????? 06.11.03, 17:36

> dzięki właśnie o to mi chodziło!!!!!!!!!!! idę to wypróbować w praktyce. ale
          > najpierw muszę na to namówić mojego chłopaka (a to będzie trudniejsze) papa

nie zapomnij wydrukować ;)
          bo inaczej wyjdą Wam dyskotekowe wygibasy a nie walc
      • Gość: gonia Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.ch.pw.edu.pl 05.11.03, 16:51
        mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec to
        jest walc wiedenski czy angielski. mnie rowniez sie te kroki bardzo przydadza
        wielkie dzieki
        • kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 16:59
          Gość portalu: gonia napisał(a):

> mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec
          to
          >
          > jest walc wiedenski czy angielski. mnie rowniez sie te kroki bardzo przydadza
          > wielkie dzieki
          Jakich młodych - na ślubie?
          Pojęcia zielonego nie mam.
        • kochanica_francuza Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 05.11.03, 17:00

> mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec
          to
          >
          > wielkie dzieki

ale chyba wiedeński bo efektowniejszy
          choć nie ręczę
        • drzazga1 Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 09.11.03, 21:36

mam pytanko czy taki typowy walc tanczony przez mlodych jako pierwszy taniec to
          > wielkie dzieki

Co sobie wybiorą, to zależy od muzyki.
          W większości przypadkó, które widziałam to było coś w rodzaju swinga.... cos w
          rodzaju;-)))
      • Gość: ZJP Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.ci.seattle.wa.us 06.11.03, 21:21
        Jak mi wiadomo (z doswiadczenia...) wszystkie tance towarzyske zaczyna sie od
        lewej nogi (mezczyzna) a kobieta z prawej. Wszystkie to znaczy rumba, samba,
        foxtrot, walc, cza-cza, swing, west coast swing itp. itd.

To co napisalas jest DOKLADNIE na odwrot.

ZJP
        • drzazga1 Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 09.11.03, 21:33
          Gość portalu: ZJP napisał(a):

> Jak mi wiadomo (z doswiadczenia...) wszystkie tance towarzyske zaczyna sie od
          > lewej nogi (mezczyzna) a kobieta z prawej. Wszystkie to znaczy rumba, samba,
          > foxtrot, walc, cza-cza, swing, west coast swing itp. itd.

A gdzieżeś to "doświadczenie" zdobywał(a)????
          Dobrze by było wiedzieć, gdzie uczyć się nie warto...

Do autorki wątku:
          ZAWSZE zaczyna pierwszy mężczyzna, bo to on prowadzi w tańcu towarzyskim.
          W tańcu równouprawnienia nie ma;-)))

Krok podstawowy w walcu angielskim to krok "po kwadracie", kwadrat prawy, lub
          kwadrat lewy (nazwa od nogi, którą partner zaczyna ruch).

Wbrew pozorom walc wiedeński jest trudniejszy.

Z całego serca ODRADZAM osobom początkującym naukę tańca z książek - jedyne co
          uda się Wam w ten sposób to nabranie złych nawyków, których potem nauczyciel
          będzie musiał Was oduczyć.
    • Gość: weronka? Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.trzepak.pl 05.11.03, 17:35
      Polecam książkę" Tanczyc moze kazdy"z opisami tancow i rysunkami kroków, moze
      sie nie nauczysz tanczyc, to przynajmniej bedziesz obkuta teoretycznie
    • wojtow Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! 06.11.03, 11:53
      To się tańczy tak...
      a potem tak....
    • anahella tanczy sie go na trzy pas n/t 06.11.03, 17:20

• kochanica_francuza Do autorki wątku - wejdż tu 06.11.03, 17:27
        Pokręciłam - na "trzy" jeszcze utrzymujecie się na palcach.
        Dopiero na nastepne"raz" schodzicie w dół.
        Sto lat tego nie tańczyłam.
    • Gość: gepart czester Re: WALC - JAK TO SIĘ TAŃCZY!!!!!!!!!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 18:53
      powiem Ci:)
      cuuudownie. tanczylam w klubie przez min 5 lat i jak czulam wiatr we wlosach
      jak "grzalismy" z partnerem na turnieju to az... ciarki po plecach mnie
      przechodzily:)))))))))

cudownie ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka