Dodaj do ulubionych

jaka książka o PRL-u

27.11.16, 22:49
Szukam książki o PRL-u dla taty. Stan wojenny, jak się żyło itp.
Ma być ładnie wydana ze zdjęciami.
Możecie coś polecić?
Nie widziałam na żywo tych pozycji, ale może je znacieconfused
- Życie w PRL i strasznie i śmiesznie Iwona Kienzler
- 333 popkultowe rzeczy… PRL
- Stan wojenny stan codzienny 101 ważnych spraw
Obserwuj wątek
    • butch_cassidy Re: jaka książka o PRL-u 28.11.16, 08:28
      Ale tata ma takie życzenie?
      Tak tylko piszę. Bo ja też kiedyś uważałam, że to fajny pomysł na prezent dla seniora, ale jakoś tak wyszło, że zaczęłam rozmawiać na ten temat z mamą i powiedziała mi, że ona w życiu by takiego prezentu nie chciała, bo nie lubi wracać myślami do tamtych czasów.
      Przepraszam, że nie na temat smile
      • dammma Re: jaka książka o PRL-u 28.11.16, 15:20
        Spoko. Sama tak wymyśliłam, bo to czasy mojego dzieciństwa i trochę jestem ciekawa, jak to było. Myślałam, że tata zajrzy do książki, przypomni sobie stare czasy i trochę mi i dzieciom opowie, jak było kiedyś. Ale możesz też mieć rację- podpytam.
        • iberka Re: jaka książka o PRL-u 28.11.16, 17:30
          PRL to czasy mojego dzieciństwa i uwielbiam wręcz wspominać jak to było smile. Mam w domu " zielone pomarańcze" , które pomogły mi w rozmowach z dziećmi. A dla siebie samej " Miasta w PRL'u", " Prywatne smaki PRL'u " oraz " Fotobiografia PRL"
        • joagraba Re: jaka książka o PRL-u 28.11.16, 18:19
          Wystarczy telewizję publiczną włączyć żeby przenieść się w czasie tongue_out.
    • kasia-1971 Re: jaka książka o PRL-u 28.11.16, 18:05
      Może pozycje:
      Nasz mały PRL
      PRL w klimacie absurdu
      • dammma Re: jaka książka o PRL-u 28.11.16, 22:08
        Dzięki Dziewczyny. Dla taty raczej nie wypali (moja mam powiedziała dokładnie to samo), ale chyba kupię sobie pod choinkę smile Popatrzę w empiku na Wasze propozycje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka